Televizyon sektörü hep aynı. Bir yerden sonra sıkmaya başlıyor ve anlamsız geldiğini anlayabiliyorsun, önemli olan anlamakta geç kalmamak. Şükür, ben erken fark ettim ki beynimi yıkayamıyorlar. Şimdi “tamam.. dizileri , varyete şovlarını anlarım da haber kanalı izleyenler de mi boşa izliyor?“ diyebilirsiniz. Evet derim. Bir haber kanalı açmak yaklaşık 75 milyon değerinde, bu adamlar yılda ne kadar kazanıyorlar? Yaklaşık 10-20 milyon arası geliri var. Peki haber kanalı açmanın manası ne? Kendini hemen toparlayamayacak bir işe neden 75 milyon verirler ve neden bugün bu kadar çok haber kanalı var? Cevap şu ki ; adamlar belirli bir bölgeye, güce gidip “ Biz size çalışalım, yani sizin hiç kötü haberinizi yapmayalım..” diyorlar. Sonra 300 milyon liralık ihale alıyorlar.
Biz , sadece bize gösterileni izliyoruz, halbuki işin arka planında ne dolaplar dönüyor kimsenin haberi yok...
İnternetten dizi izlemeyen, klasik dizileri seven kitle için. Yani; ev hanımları, yaşlı teyzeler, amcalar, dedeler, nineler, akşam işten eve gelince aslında reklam izleyen ama dizi izlediğini sanan yurdum insanı için çekiliyor.
Yerli dizi kültürüm yok. Hepsi abartı geliyor bana. Evet çok sıkıldığımda acaba sarar mı diye bakıyorum ama yok arkadaş. Haberlere denk geldiğimde bakarım bir de belki Arka Sokaklar -ki o da denk gelirsem. Haricinde Güldür Güldür izlerim ama gününde ve saatinde değil. Çünkü tv de izlemek istediğim bir şeyi en fazla 6 saat sonra youtube ta reklamsız izlerim.
Netflix var, tv ye bağlı bilgisayarım var, tv yi ne yapayım?
Ülkede 84 milyon nüfusa kayıtlı kişi bulunmakta. Bunlara bir de mültecileri ve kayıtlı olmayanları eklersek kabaca 90 milyonu geçer. Hal böyle olunca bir insanın etrafındaki çevresi de milyonları bulamayacağına göre kimse tv seyretmiyor görüşüne varabilirsiniz ama bu yanlış bir sonuç olur. Özetle ülkenin yarıdan fazlası tv bağımlısı.
Boşuna çekiliyor demek ki. İzlemediğime göre. Şimdiki Türk dizilerinin hepsi saçma. Ne varsa eski Türk komedi dizilerine vardı. Şimdikiler iyice yozlaşmış ve saçmalamış
İzlerken gıcık bir karakter görünce diziyi ultra ciddiye alıp tüü allah seni bildiği yapsın diye tv'ye tükürüp sonra ordaki gıcık karakterler hakkında dedikodu yapacak teyzeler için çekiliyor.
Şu an bile tv açık ama kimse izlemiyor telefonlara gömülüyoruz bence çoğu kişi sırf ses olsun diye açr tvyi sma izlemez maç falan varsa izlerim ama nette ise tercihim internet olur
Ben ara sıra bakmıyorum doğduğumunda beri dizi hastasıyım Hiç dizi izlemeyen televizyona bakmayan insanlar nasıl insan diye düşünüyorum Dizi izlenmez mi ya