Çok fazla anime izleyen biri değilim ama ara sıra izliyorum. Bugün death note animesine başladım ve beğendim. Sizin favori animeleriniz hangileri?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Evet; severim. Senin de başlamış olman hoşuma giden bir detay oldu. Nice insan, animelerin sadece çocuklar için olduğunu düşünür ve çizgi dizilerle karıştırırlar lakin anime serileri onlardan çok daha derin ve sürprizlerle doludur.
Örneğin; anime serilerinde ana karakterlerin ölmeme garantisi yoktur. Her an bir sürpriz olabilir. İnsanı çok acıtan, çok güldüren, düşündüren şeyler olabilir. Hatta öyle etki bırakır ki bitirdiğin bir seriye yıllar sonra geri dönüp sil baştan izlediğin bile olabilir.
Anime türleri aksiyon, macera gibi birden çoktur. Bazıları da anlamını tam bilmediğim shounen gibi japonca kelime kategorilere ayrılır. Bunlardan ayrı olarak ecchi denilen tür veya sahneler erotik sahneler, türler olarak bilinir. Kimi komik, kimi dikkat çekici ama dozuna göre farklı farklıdır. Örneğin Fairy Fail serisindeki ecchi ile Hight School of The Dead miydi emin değilim, zombilerle ilgili bir animedeki ecchi seviyesi farklıdır. Hentai olarak bilinenler ise bildiğin yetişkin iceriktir ama genelde sapkındır ve genele hitap etmez, nice kimse sevmez ve tavsiye de pek edilmez.
Death Note adlı anime, bir zamanlar pek çok kişinin animeye ilk başladığı animeydi. Özellikle müzikleri ve atmosferi insanı çok çekebiliyor. En az iki kez izlemişimdir. Acıklı sahneleri de boldur. Umarım beğenirsin. :)
Ben genelde uzun serileri izliyordum. Yani çok fazla sezonu olanları. En bilinenlerinden bazıları One Piece, Naruto ve Naruto Shippuden, Hunter X Hunter 2011, Bleach diye gider. Komik yanıyla ünlü olan Gintama ise beni pek çekmemiştir. Bu arada Shingeki no Kyoujin de final sezonu şu sıralar sanırım yayında olan, çok güzel bir animedir.
Özetle; umarım beğenirsin ve yararlı, feyz alacağın güzel bir hobi olur senin için. Son olarak şunu da belirteyim: Anime denilen TV uyarlamaları, Japon çizgi romanı olan ve genellikle siyah beyaz olan, adına da manga dedikleri eserleri kaynak alır. Nice anime aslında manganın tanıtımı için çıkar ve kısa sürer veya başka nedenden dolayı biter, mangası ise devam eder. Kimileri manga okumayı sever ama ben pek sevemedim. Eğer bir anime, mangadaki güncel bölüme yetişirse ya arar verilir veya filler adı verilen, ana hikaye ile ilgisi olmayan ara bölümlerle devam ettirilir bir süre için. Kimi fillerler güzeldir, kimileri ise çok alakasız ve sıkıcı olabilir, atlanmakta pek sakınca yoktur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
@sudesiyahseven animelere bayılırım. Death Note'tun puani baya yüksek. Herkesin favorisi. Özellikle Japonca öğrenmek için müthiş bir şey anime. Baya yararı oluyor. Myanimelist uygulamasıni öneririm. Oradan baya anime bulabilirsin. Ben Rurouni Kenshin, Pokemon ve Sailor Moon severdim baya. 😎😎😎
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Şaşırtıyorsunuz beni beyefendi 😅
Sizden anime bilgisini hiç beklemezdik 😂 - +1 yıl
😊😊😊🙈🙈🙈❤️❤️❤️
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim canım sevgilim, aşkım, bebeğim. 😘❤️🔥
- +1 yıl
Ben seni bekliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
23Cevap
Anime
Bu güne kadar açıp sonuna kadar izlediğim bir tane anime dizi ya da film yoktur belki hatırlamıyorum.
Animelerin bana göre en güzel yanlarından bir tanesi fotoğraf alanı çok fazla geniş filmlerden ve dizilerden çıkartılan kareler her yerde kullanılabilecek seviyede.
Anime severim ama bağımlısı değilim ve açıp izlemem şahsen yani izlesem de fark etmez izlemesem de.
Mesela senin kullandığım fotodakini izleyesim gelmez ama bendeki olanı merak ettim şu an acaba o büyük şey ne ve ne anlatıyor.23 Yorumla- Soran+1 yıl
Fotoğrafını paylaştığın anime : Komşum totoro 🙂
En sevdiğim animedir kendisi. Belki de bu hayatta ilk izlediğim anime, kesinlikle öneriyorum. - +1 yıl
Totoro mu 😂 tamam bakarım teşekkürler.
- Soran+1 yıl
İyi seyirler 😅
Sene 2019 Mart ayı (tabi o zamanlar korona yok) hava hafif soğuk ve güneşli e tabi bizde kız ağırlıklı sınıftık yeni hoca erkek bütün hepimiz öğretmen masasındaki sıralardayız yan yana hoca açtı bunu başta karmaşık gelmişti kafam karışmıştı sonra birbirimize soruyorduk o defter sizde olsa kimi yazarsanız falan. 😂 o gün içimden şey geldi bende öğrencilerime sınıfta açmak istemiştim masum hayaller işte 😄 o günleri bile özlüyorum. Korona yoktu şimdi evden çıkamıyorum diye asosyal ilan edildim annem sayesinde teşekkürler korona..
10 YorumlaMiyazaki filmleri her zaman önde.. Ayrıca Miyazaki ile Studio Ghibli altında beraber çalışan Isao Takahata’nın tüm animasyonları.. Özellikle ‘’Jarinko Chie’’ ve ‘’Prenses Kaguya Masalı’’ (orijinal Japonca dilinde izlenmeli).. Yine Takahata’nın Hiroşima’ya atılan atom bombası sırasında yaşanan gerçek bir hikayeye dayanan ve bir kitaptan uyarladığı Ateşböcekleri’nin Mezarı dram sevenler için tavsiye edilebilir. Ghibli yapımları dışında, Papiruka da ‘’Inception’’ filminin esin kaynağı olduğu için izlemeye değer.
10 Yorumla- +1 yıl
Animenin kralını izlemişsiniz bence. Bende ara sıra izlerim death note bence en iyi anime dizisi. Devils' Line önere bilirim. attack on titan da güzel. Saiki kusuo izlleye bilirsin saiki biraz kısa bir dizi. Anime dışına çıkarsak hanibal izleye bilirsin biraz psikopat bir dizi :D
11 Yorumla- +1 yıl
Devils' line kısaydı. orada yanlış yazmışım :D
Çok anime beğenen biri değilim ama sevdim mi tam seviyorum. Kara Kahya, Death Note, Toradora, Totoroo, Seraph of the End, The Seven Deadly Sins çok severek izlediğim animelerdendi. ama genel olarak her şeyimin anime olmasını sevmiyorum. Yani dizi gibi bakıyorum genelde animelere. Mesela kendi sosyal medya hesaplarımda, odamda, kıyafetlerimde falan sürekli anime olmasını pek sevmiyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
şu an iblis avcılarını izliyorum ve baya güzel. En çok şunu severim değil de şunlar çok sevmiştim. İlk izlediğim death note güzeldi. Tate no yuusha no nariagari de iyi di. Bir de tensei slime datta ken de iyi. Daha cok isekia animeleri seviyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Nadiren anime seyrederim. Onlardan birisi de Death Note idi. Güzel ama korkutucu sayılırdı aslında
10 Yorumla - +1 yıl
Ben bazen anime karakterlere aşık oluyorum ya sdsff
10 Yorumla - +1 yıl
Tusubasa dışında anime hiç izlemedimAma marvelin yeni animasyonlari gayet iyi
10 Yorumla - +1 yıl
Evet seviyorum. Lise yıllarımda ilk kez Death Note ile başlamıştım bende ve sevmiştim oldukça. Onun dışında aklıma gelen sevdiğim animeler Attack on Titan, Tokyo Revengers, Hunter x Hunter, Naruto, One Piece, Demon Slayer, My Hero Academia, 91 Days, Kaguya Sama, Jujutsu Kaisen.
00 Yorumla - +1 yıl
Anime ve çizgi filmi herkes karıştırıyor ama ikisi aynı şey değil o yüzden çizgi film izlemeyi daha çok seviyorum GUMBALL 😌
10 Yorumla - +1 yıl
Assasination classroom, öğrenciler öğretmenlerini öldürmek için suikast düzenliyorlar sürekli ama hoca ölümsüz gibi bi şey
00 Yorumla - +1 yıl
Evet bayılırım birazdan en sevdiğim animenin bölümünü izleyeceğim
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangisi?
- +1 yıl
Douluo dalu
sword art online izle seversin, ilk izlediğim animeydi ve bayıldım
00 Yorumlasadece avatarı sevdim o da tam anime sayılmaz... efekler beni felaket yoruyor
00 YorumlaHayao miyazaki adının geçtiği bir çok anime.
20 Yorumlabi ara bakugan a bakardım. o sayılır mı :D
10 YorumlaFavorim yok ama izlemeyi severim
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
One piece death note natruto
20 Yorumla Bir kere meraktan izledim ıygggg
02 Yorumla- Soran+1 yıl
🔫 😅
- +1 yıl
Anime sevilmez mi bea 🙃
00 Yorumla - +1 yıl
ilgi alanımın dısında
00 Yorumla - +1 yıl