Son Stand Up gösterisi olan Diamond Elite Platinium Plus Netflix’i izledim. İlk 40 dakika mimiklerim bile oynamadı. Kalan 50 dakikada da hafif tebessümle izledim. Gösterinin büyük çoğunluğu küfür ve argo kelimelerden oluşuyordu. Stand up bu mu? Her cümlenin sonuna küfür koyarak mı komedyen olunuyor? Halbuki tanıtım reklamını izlediğimde çok beğenmiş ve merak etmiştim. Büyük hüsrana uğradım.
Cem Yılmaz’ın sadece küfür ederek espri yapabilmesiyle ilgili ne düşünüyorsun?
Ben Cem Yılmaz'ın son stant Cup'ını aztım ve izlemeye başladım. Birkaç şaka yaptı ve gülmediğimi farkettim. Komik gelmedi açıkcası ben de kapattım, devam etmedim. Bu yüzden şovun geri kalanında nasıl espriler yaptı hiç bilmiyorum. Normalde Cem Yılmaz'ın eski bir stant Cup'ını izlemiş ve çok gülmüştüm. Benim en güldüğüm isim kendisi değil ama komik bulduğum isimler arasında. Son şovu beğenilmedi ve saygı duymak gerek insanlara. Herkesin kendi fikri. Sonuçta Cem Yılmaz tek bir gösteri ile yargılanmayacak kadar başarılı bir isim. Bu eleştirileri bu kadar takıp cevap vermesi gerekmezdi bence.
Benim mizaha gülme standartım düşük, ona rağmen ne kadar kötü olduğunu anlayabiliyorum. İlk 1 saatte güldüm ama güldüğüm şeylerin ne kadar boş olduğunu bilerek güldüm. Son yarım saatte falan yaptığı şakalar yine kurtardı gösteriyi resmen. Artık anlatacak/uyduracak yeni bir şey kalmadığı için her cümleye "hatırlarsınız şunu anlatmıştım" diye girdi. Sadece "kardeşim" ve homofobi kısımları gösteriyi iyi seviyeye taşımış.
Cem Yılmaz bence pek da başarılı sayılabilecek biri değil. Dediğin gibi bol küfür edince komedyen olunmuyor. Hatta Gora ve Yahşi batı bir de Opet'in hacı murat'lı reklamı dışında film ve reklamları da tırışka.
Kendimi bildim bileli bu adama karşı bir türlü ısınamadım. Kendisi abartılmış bir balon bana göre. Ondan çok daha işini iyi yapan birileri var lakin malum konu Türkiye olunca insan buna şaşırmıyor
Eskiden böyle değildi ben Diamond Elite Platinium Plus'ı tamamen bitiremedim bile. Ki normalde Cem Yılmaz'ı çok seven biriyim. Hâlâ eski showlarını izliyorum. Başka bir sitede biri "kitle kötü olduğu için enerjisi düşük kaldı ben aynı gösteriyi x yerde izlediğimde çok coşkuluydu" demiş. Tamamen izlemedim ama tek sebebi bu değildir bence. Herneyse sonuç olarak, Bu sefer güldürmedi
Yılların verdiği yorgunluk vardı bence adamda. Tam olarak hazırlanmamış gibiydi. Seyircilerin çoğu "yanağından öpim, sektör git vsvs" küfürlere güldüler. Küfürsüz olanlarda güldürdü ama tebessüm ettirdi hani ayıp olmasın diye gülersin ya o derece. Fundamental gösterisi mesela aşırı kahkahaya boğmuştu beni kaç yıl önce ki stand UP. Hani gönlü olsun diye yapılmış bir gösteri gibiydi sanki hazırlıksız, öylesine.. Dipnot- evet küfüre gülüyoruz
Kendi gibi olan güler anca ;) Küfür ve argo ile espritüel olunmaz, yapılan şey ise komedi olmaz.. Ha gülen birinin çok ciddi psikolojik sorunları vardı.. Düşünsene; adam bel altı küfür ediyor ve millet "ha ha haa gülüyor" bunun neresi normal ;)
Ben 3 gösterisini izledim 2 si youtube 1 tanesini canlı. Bir kere gülümsedim. Başkada bisey yok. Cem yılmaz stund uplari hoşuma gitmiyor! Tahsin hasanoğlu ve röportaj adam daha çok hoşuma gidiyor! En çok tahsin hasanoğlu hoşuma gidiyor çünkü küfür yok ve gündem neyse ona göre çok iyi tespit yapıyor ve yapıştırıyor kaliteli espiriyi😊
Eskiden bu adamın stand up ları güzeldi ama eskisi kadar olmadığını kendi de bildiği için bu tür bel altı şakalar ya da küfüre başvuruyor. Hasan Can da aynı mesela kadın programında babasından bahsediyor adam babasına küfür ediyor kadın gülüyor. 😄 Bir de bunun üstüne para vererek duyuyorlar ve izliyorlar. Küfür ile karışık şaka yapsam terbiyesiz ahlaksız diye yaftalama olur
Cem Yılmaz sadece küfür ederek espri yapmıyor. Sanırım benim kaçırdığım çoook büyük noktalar var. Küfür ediyor mu? Güzel yerlere ekleme yapıyor. Aman küfür edeyim de kahkaha atsın millet kafasında değil.
Mizah ise görecelidir. Zaman zaman gülüyorum. Bazen de güldürmüyor. Ruh halime de bağlı.
Sanatçı, toplumun aynasıdır. Hasan Can Kaya, Cem Yılmaz'dan daha çok küfür ediyor ama izlenmesinin sebebi bu.
Cem Yılmaz'ın iki lafı küfür değil, olması gereken yere koymuş. Bu zamana kadar okuduğum yorumlarda ise küfürden bahseden yoktu. Genelleyip beğenmediklerini söyleyenler oldu.
Kalitesinin düştüğü bir performanstı bende hiç beğenmedim, bence artık stand up gösterilerini bırakıp tam anlamı ile yönetmenliğe geçmeli ve aktörlüğe devam etmeli elbette Cem Yılmaz mizahta bir numara idi bir zamanlar fakat bu gösteri ile gördük ki eskisi gibi de değil artık.
Sevmem kendisini, itici ve ukala geliyor konuşmaları bakışları. Bir kaç videosunda gördüm, onu izlemeye gelenleri yerin dibine sokup prim yapıyor. Hani müşteri her zaman haklıydı?