Benim gibi aksiyon - dövüş konulu film severler tanıyacaktır. Evet çoğunuzun Yuri Boyka olarak bildiği bu adamın şöyle bir olayı var. 20 filmi varsa 10 tanesi iyi, 10 tanesi kötüdür. Kötü dediğimde senaryo ve kurgular kötü. Yoksa adam yine her filmde vurup kırıp geçiriyor. Aksiyon filmlerinin portakalıdır benim için. Nette gezenirken gözümden kaçan filmlerini gördüm listeme ekledim hemen. Siz Scott Adkins'in filmlerini hiç izlediniz mi?Hız, teknik, yımrıh, tehme. 🦁
Scott Adkins filmleri arasında en iyisi hangisidir?
Scott Adkins filmleri denince akla direkt olarak Yuri Boyka gelmektedir. 1976 doğumlu İngiliz vatandaşı olan Scott Adkins genel olarak aksiyon ve bilim kurgu filmlerinde rol almaktadır. Özellikle dövüş filmleri konusunda 2000 li yıllarda oldukça popüler bir aktör olmayı başarmıştır. İşte Scott Adkins rol aldığı birbirinden kaliteli filmler.
1- Yenilmez serisi
2004 yıllarında serinin ilk filmi çekilmiştir. Film beyaz perde de birçok kişi tarafından severek izlenmiştir. Özellikle Yuri Boyka karakteri ile sinemanın en unutulmaz oyuncuklarından birini sahnelemeyi başarmıştır. Rakinin ölümü ile sonuçlanan bir maç sonrası yaptığı sporu sorgular olmuştur. IMDB puanı 7/10 dur.
2- Ödeşme Zamanı
Scott Adkin, Louis Mandylor ve Sean Crampton başrollerini oynadığı 2018 yapımı bu aksiyon türünden filmin IMDB puanı 5,5/10 dur. Filmin konusu ise; Dövüş sanatları ile uğraşan genç adam bu yeteneklerini ile para kazanmaya karar verir. Bir mafyanın yanında fedai olarak işe girer ama işi o kadarda kolay olmaz.
3- Avengement
2019 yapımı bu aksiyon filminde Scott Adkins, Craig Fairbrass ve Thomas Turgoose başrol oynamaktadır. Hapse girmesine sebep olan insanlarda intikam almanın hayalini kuran bir adamın hikayesini izleyeceğiz. Filmin IMDB puanı ise 6,5/10 puandır. Filmin aksiyon sahneleri gerçekten çok çok iyidir.
4- Doctor Strange
Benedict Cumberbatch ve Chiwetel Ejiofor başrollerini paylaştığı bu film 2016 yılı yapımı bilimkurgu tarzında bir yapımdır. Dünyaca ünlü bir cerrah olan Strange bir kaza sonucu ellerini kullanamaz olur. Birçok operasyona rağmen istediği sonucu alamaz. En sonunda çareyi Himalayalarda aramaya başlar. Filmin IMDB puanı 7,5/10 dur. Scott bu filmde Lucian karakterine can vermiştir.
5- Kiralık Katil
Ashley Greene, David Paymer, ve Scott Adkins başrollerini paylaştığı 2018 aksiyon filminin IMDB puanı 6,1/10 dur. Filmin konusuna gelecek olursak; bir kiralık katil olan Fallon, öldürdüğü insanların arkasından iz bırakmaz. Fakat birgün işler istediği gibi gitmez ve karşından büyük bir orduyu bulur.
Scott Adkins Filmlerinin Türleri Nelerdir?
Scott Adkins genellikle aksiyon ve bilimkurgu tarzı filmlerde rol almaktadır. Özellikle oynadığı dövüş filmi karakterleri ile milyonlarca insanı kendine hayran bırakmayı başarabilmiştir.
Scott adkins mükemmel bir insandır yakından takip ederim, ayrıca dövüş sanatı ustasıdır gerçekten kendine ait bir stili ve tekmeleri var intikam filmini izle ben hemen hemen hepsini izledim