Buz Devri'nin 6. filminde efsane seslendirme kadrosu olmayacak! Ekip, Disney ile anlaşamadı! Sizce bu filmi olumsuz etkiler mi?

Buz Devrinin 6. filminde efsane seslendirme kadrosu olmayacak! Ekip, Disney ile anlaşamadı! Sizce bu filmi olumsuz etkiler mi?
Efsane animasyon filmi Buz Devri, 6. devam filmiyle geri dönüyor fakat ülkemizde filmin yanı sıra dublajı da efsane olmuş bu yapımda, bu defa seslendirme de sıkıntı çıktı. Mamut Manny'i Ali Poyrazoğlu, Kaplan Diego'yu Haluk Bilginer ve Tembel hayvan Sid'i Yekta Kopan seslendirmişti.
Buz Devrinin 6. filminde efsane seslendirme kadrosu olmayacak! Ekip, Disney ile anlaşamadı! Sizce bu filmi olumsuz etkiler mi?
Sid'i seslendiren Yekta Kopan, durumu şöyle açıkladı; Yekta Kopan "Ice Age/Buz Devri filmlerini takip edenler biliyor; altıncı film geliyor. Bu yazıyı, serinin altıncı filmini bekleyenleri bilgilendirmek ve durumdan haberdar etmek için yazıyorum. Bu yeni filmin seslendirme kadrosunda -büyük ihtimalle- Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer ve ben olmayacağız. Sonra söyleneceği başta söyledim, şimdi biraz da durumu anlatayım"
Yekta Kopan "Ve geldik altıncı filme… Bu film, Disney platformunda gösterilecekmiş. Bildiğim kadarıyla sinemalarda oynamayacak. Normaldir, günümüzde dijital platformlar izleniyor. Yani insanların bu filmi izleyebilmeleri için Türkiye’ye yeni giriş yapacak bu platforma üye olmaları istenecek. Filmin seslendirme süreci için kayıtları Türkiye’de alacak firma ile ön görüşmeler yapıldı. Ama bu görüşmelerde Disney tarafının fiyat politikası önceki beş filmdeki gibi değildi. İşin bütçe kısmına çok girmeyeceğim. Ama madem böyle bir yazı yazdım dürüstçe söyleyeyim. Bu film için önerilen ücret, önceki hakedişlerimizden oldukça aşağıdaydı. Hele bir de dolar kuru üstünden düşünecek olursak…"

Sizce ülkemizde sevilen dublajı ile beğenilmiş Buz Devri'ni bu defa aynı kadro olmadan izlenebilir mi? Dublaj ekibinde olacak herhangi bir değişiklik ülkemizde filmi olumsuz yönde etkiler mi?
Buz Devri'nin 6. filminde efsane seslendirme kadrosu olmayacak! Ekip, Disney ile anlaşamadı! Sizce bu filmi olumsuz etkiler mi?