Acıların kadını Bergen’in hayatını konu alacak filmden ilk fragman yayınlandı. İzleyecek misiniz? ↗
Yeşilçam filmleri abartılıyor mu?
Acıların kadını Bergen’in hayatını konu alacak filmden ilk fragman yayınlandı. İzleyecek misiniz? ↗

Merhaba, Açıkçası çok güzel filmleri olduğu gibi her filmi tabii ki harika değil. Oyuncuları ve nostaljik tarafı yönünden çok seviliyor diye düşünüyorum.
Genel kötü film demiş, arkadaşlar bunları o döneme göre değerlendirin imkan çok fazla yoktu zaten ayrıca Yeşilçamda bildiğinizden çok daha film var bizim bildiklerinimiz bir kaç tane, çok iyi filmler kötü filmler de var tabi çünkü tutan bir filmi senaryoyu biraz değiştirip tekrar tekrar çekiyorlardı. Sözün özü o dönemi iyi bilirseniz bunları çok daha iyi anlarsınız.
Cevap
33Cevap
Bir dönemi iyiyse bir dönemi Türk brazzearstır. Ağırlıklı olarak dram ve komedi filmleri güzel tabi orası altın dönemi olabilir. Ama diğer kalan filmler abartı 20 kurşunda ölmeyen, 1 ok ile 3 adam öldüren sahneler,
Güzellerine gelince güzel, kötülerine gelince kötü. Gerçek bu. Tabi bu benim gerçeğim. Benim düşüncem.
Abartmanın yakıştığı tek şey bu olabilir.
Evet çok abartılıyor hatta oyuncunşarkıcıları gözümüzde fazla büyütüyoruz her daim. Yeşilçam evet güzeldi ama abartıldı
O döneme olan hasret o kadar çok ki insanlar ondan vazgeçemiyor bence. Ben şu an daha önce izlediğim bir Yeşilçam filmini hiç sıkılmadan tekrar tekrar izlerim ama şimdiki filmleri 1 kere izleyip sonra bir daha hatırlamıyorum bile. Yeşilçam filmlerinin o samimi, duygusal, aile gibi hissettiren havası abartmamıza neden oluyor bence.
Günümüz filmlerinden iyidir. Yeşilçam filmlerini deyince 60. li yıllar 70 80 ler geliyor zaten eski filmler dönemine göre iyiydi ama şu an izleyince o kadar iyi gelmeyebilir. Ama şu an ki filmlere bakıyorum da Yeşilçamdan daha vasat...
O dönemin şartına göre güzel yapımlar var şu an imkan var senaryolar ya çalıntı ya da kötü.
Saflık, doğallık ve hayatın ta kendisi. Emek ve ter var. Az bile övülüyor
Auuuuuu 🤣🤣
Abartılan çok film var.
Fakat Yeşilçam temposunda devam etseydi şu an çok çok güzel filmlere sahip olurduk.
Yeşilçam filmleri bornozlu elinde içki bardağı olan kötü adam yavaş ve fazla müzik o zamanın film konularıydı ?
İlk izleyince güzelde sürekli izleyince sıktı artık
Kendine has bir tarzı ve dönemini güzel yansıtıyor olması bakımından bence başarılı 😄
Hayır normal hayatta da aynı bir şeyler yaşıyor oluyor
Bugün yapılan filmlere bak, bir de o gün yapılanlara bazı filmler abartılıyor olsa da Yeşilçam bir devdir. 🙂🙂
Şu an böyle gelmesi normal ama o dönem için öyle değil
Onlarda dönemine göre kaliteli işte ona göre imkanlarla yapılmış
Tabiki büyük bir şey, helede ilk çıktığı tarihlerde daha bir efsaneydi.
Yeşilçam saçma sapan filmlerle dolu
Evet fazlasıyla hemde.
Bir kaç film dışında bence çoğu vasat filmler ama bazı salon filmleri eğlenceli
zamanın şartları zor tabi. o acıdan değerlendirsek hakediyorlar abartıyı
misal cüneyt arkın kaç kere kaza atlatmış dublör yok imkanlar kısıtrlı tekrar yapmak zor
Yeşilçam filmleri şimdiki gibi ukala, altın son model jip olmadan, aile bağlarını koruyan, güçlendiren, enseste özendirmeyen, cinsellik içermeyen, ailecek izlenebilen filmler bütünüdür.
Fatma gülün hülya Avşar olmasına şaşırdık mi. djscjsjxjs
Yesilcam filimleri daha anlamlı daha zevk veriyor izlerken
Empati yaparak izlemediğin için abartı geliyor olabilir fakat her biri abartıyı kat kat hakediyor.
Kaç kere izlediğinin bir önemi yok. Empati yapmamışsın.
Abartılmayla sevginin ne ilgisi var? Sen böyle saniye de birbirine bağlayacaksan çöm işimiz var.
yok bence degıl.. ama senı merak edıyorum cokkkkkkk
bazı yeşilçam filleri çok güzel ama
ay pardon klawy e işte mdkklmsdkmsd
fillerde güzel lkfmdkmlds
valla farketmemişim kldmsmksd
Abartı var da çoğuda masum değil yani
Abartıyorlar. Şimdi bile televizyonda görüp nenelern ayıpladığı bikinili görüntüleri taaa o zamandan filmlere koymuşlar. Madem karşı bir toplumdu neden tv de görünce izledi. Ayrıca oyunculuklae cok sahte abartı ve mantıksız. Yeşilçam geçmişi hatırlatan tatlı bir kategori olsa da vasat bence.
Konuyu oturup uzun uzun konuşuruz aslında çok ciddi bir sosyolojik çalışma var orada hollywood ile bağlantıyı bile görmek lazım
Mesela eskiden tecavüz cülere idam cezası vardı ama o filmlere de hiç tecavüzcü idam edilmezdi üstüne tecavüzcü coşkun diye bi adamı kahraman diye yedirdiler... büyük usta oyuncu diye anlattılar. Hayat kadınlığını özendiren o kadar çok film var ki...
Daha neler neler
Evet izlettiler ve izleye izleye dejenere oldular farkına bile varamadılar. Komşuluk ahbablık esnaflık durup dururken ölmedi
Mahallenin sigortası olan bakkalı filmlerde karıya kıza tezgah arkasın dan sarkan adam diye gösterdiler.
Cami hocaları üç kâğıtcı memurlar rüşvetçi oldu. Üstelik kanunsuz ca kendi adaletini arayan adamları kahraman yaptılar
Bir oyuncu reportaj veriyordu
Soru su : eskiden yeşil çamda çok film çekimi olurdu şimdi neden yok.
Cevap : eskiden para vardı. Nerden gelirdi bilmiyorum ama yeşilçama çok para gelirdi çanta çanta..
Şimdiki filmlerin çoğundan iyi bence🤷♀️
Hande erçel gibilerden iyi bence 😂😂😂
Yeşilçam türkiyenin geçmişidir
Yeşilçam çok güzel ve farklı
Kör ölünce badem gözlü olur
Dönemin koşullarına göre konuşmak lazım.
Kaliteyi bilen sever Yeşilçami ergenler anlamaz ;)
Büyük çoğunluğu saçma filmlerden oluşuyor.
ben sevmem ya pek :D
Hiç sevmem
50 kere izlesem ilk kez izliyor gibi oluyorum.
Tabi ki öyle
Teknik olarak bir şey diyemem ama konular hep aynı
Evet Abartılıyo
Bence abartılmıyo
Yooo
Keyifliler
Bence çok iyi
Değil bence
Biraz öyle oluyor.
Evet çok abartı
Hayur
Seksin okulu sanki