Bazı dizi ve filmler bizim için kurgudan ibaret kalmaz. Replikleriyle unutulmaz olabilir. Hatta yol gösterebilir; hayatımızın akışında, zorda kaldığımız durumlarda bize ışık gösteren kaynaklardan biri olabilir. Peki sizin hayatınızın akışında aklınıza gelip yol gösteren bir replik var mı?
Size motivasyon veren bir dizi/film repliği var mı?
Sadakat ya birine doğru koşmaktır, ya birinden kaçmaktır.. Sadakat erdem değildir aslında sevgiden kör olmaktır.. Hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır sadakat. Yemin etmeden bir daha düşün.. Çünkü; sadakatle başlayan her şey ihanetle biter.'
Ben Ezel dizisinden bir replik bırakmak istiyorum.. Kulak verin sözlerime iyice, herkes öldürebilir sevdiğini kimi bir bakışıyla yapar bunu, kimi dalkavukça sözlerle, korkaklar öpücük ile öldürür, yürekliler kılıç darbeleriyle! Kimi gençken öldürür sevdiğini, kimileri yaşlı iken öldürür; şehvetli ellerle öldürür kimi, kimi altından ellerle öldürür; merhametli kişi bıçak kullanır çünkü bıçakla ölen çabuk soğur. kimi aşk kısadır, kimi uzundur, kimi satar kimi de satın alır; kimi gözyaşı döker öldürürken, kimi kılı kıpırdamadan öldürür; herkes öldürebilir sevdiğini ama herkes öldürdü diye ölmez.
Ben genel olarak dizifilmreplikleri çok fazla takip edemem ama şu anda YouTube üzerinden Ezel dizisini izliyorum, öyle arada aklıma gelen dizileri tekrar izliyorum
The lord of the rings: Frodo: Keşke yüzük bana hiç gelmeseydi keşke bunlar hiç yaşanmasaydı Gandalf: Böyle şeyler yaşayan herkes öyle söyler ama karar onlara kalmamıştır. Önemli olan bize verilen zamanda istenileni yapmak bu insanı cesaretlendiriyor.