Bugünlerde herkesin dilinde 'Squid Game' var. Tüm WhatsApp gruplarında konuşuluyor, hangi sosyal medyayı açsanız önünüze yeşil eşofmanlı Korelilerin fotoğrafları düşüyor. Herkes birbirine, "Sen izledin mi?" diye soruyor.Yayına girdiği 17 Eylül tarihinden bu yana geçen kısa sürede, dijital platformlarda en fazla izlenen diziler arasında ilk sıraya yerleşen, 'Squid Game' ya da orijinal Korece adıyla 'Ojing-eo Geim', bu başarısıyla medya analistlerini ve yorumcuları da şaşırttı. Dizinin konusunu kısaca özetlemek gerekirse, hepsi bir şekilde borç batağına düşmüş 456 kişilik bir grup kadın ve erkek, neresi olduğunu bilmedikleri bir yerde toplanmış durumda. Kendi istekleriyle buraya gelen oyuncular her bölümde Kore kültürüne ait çeşitli çocuk oyunları oynuyor. Oyunlarda elenenler oldukça kanlı ve vahşi biçimlerde öldürülüyor, en sona kalacakları da 45,6 milyar won'luk (yaklaşık 340 milyon TL) bir ödül bekliyor. Elenenlerin kanlı sonunu görmelerine rağmen, birçok oyuncu çaresizlik nedeniyle devam etmeyi seçiyor. Çoğunluk oyunu bitirmek isterse oyun bitiyor, ama çoğunluk 'devam' derse, kimse oyundan çıkamıyor.
Senaryosunun yüzüne 10 sene boyunca kimse bakmadı! 'Squid Game' neden bu kadar sevildi?
Dünyada özellikle korona sonrası ekonomik açıdan herkes sıkıntı yaşadı gelir farkı uçurumu arttı bu sebeple de para ihtiyacı olan insan sayısı artınca senaryo tekrar gündeme geldi bence
Ben de dün gece izledim. Sadece ilk bölümü çok sıkıcı idi tabi konuya giriş yapmaları gerekiyordu ama gerisi harikaydı bence.
Kimseye acıyamadığın, herkesin ölmeyi bir şekilde hak ettiği güzel bir diziydi bence. İkinci sezonu nasıl olur bakacağız çünkü daha birçok şey aydınlanmadı.
İşte NF bu yüzden seviyorum iyi senaryoları kaç sene geçerse geçsin buluyor çıkarıyor insanların gözüne sokuyor. Bu kadar çok tutulmasının sebebi bence sosyal medya.
şişirildi. iyi pazarlandı. altta görseldeki anime çok daha önce çekilmiştir. Ve izlendiğinde dizinin kısmen bu animeden araklanmış olduğu görülecektir.
Gerilim, heyecan, gizem, korku, vahşet gibi izleyicilere güzel bir şekilde harmanlayıp sunmuş bir dizi. Bir gerçek daha var ki şiddet içerikli, katliam gibi filmler ve dizler genellikle seviliyor. Diziyi izledim 2. sezonu heyecanla bekliyorum.