Soru başlıkta. Marvel Comics, ABD merkezli çizgi roman yayımcısı şirkettir. Ben Comic'leri hiç okumadım ama Filmleri çok severim. Sizin en sevdiğiniz karakter hangisi?
Benim için en iyisi Ant-man yani karınca adam karakteri. Çok güçlü ya da karizmatik olduğundan değil ama acayip eğlenceli ve komik olduğu için tercih ediyorum. Normalde Marvel pek seven insan değilimdir.
örümcek adam tabi ki de.. çizgi romanları daha da efsanedir.. ah nerde o eski siyah beyaz çizgi romanlar.. efsane çizimleri ve muhteşem hikayeleri vardı..
Aynen bende. Hatta Scarlet Witch kötü role geçebilir söylentiler var. Dizi de zaten ne kadar istemesede kötü oldu. Elizabeth Olsen zaten müthiş oyuncu bütün duyguları yansıtabiliyor.
O olabilir, Spider-Man No Way Home dan sonra Strange kötü bir role girebilir. Scarlet zaten güçlü karakterlerden biri, acımasız ve insafsız olacağı biliniyor bu yüzden Scarlet fena gelecek Strange filmde veya başka filmlerde.
Loki de olan paralel evren kirilmasinda varyantlar serbest kaldi izlediysen bilirsin, spidermanin fragmaninda gosterilen dr strange in dikkat ettiysen diger filmlere gore sakalini biyigini degistirdiler. Ve fragmanda strange in yaptigini gosterdileri buyu yasakli buyulerden biri bizim bildigimiz steven bu buyuyu yapmaz asla. Bu sakali saci degistirilmis strange what if dizisi ve cizgi romaninda gosterilen seytani varyant strange olabilir, eger durum buysa kang mis galactus mus dormanmu ymus hepsi hikaye olur. Ana kotu karakterimiz dr. Steven strange olur ki ben bunu istemiyorum 😒 strange i sevdigimden degil daha kalifiye ve kozmik bi dusmanimiz olsun dark winter gibi mesela ki umarim dark winter i gosterirler 🙏🙏🙏
Aynen öyle sana katılıyorum. Muhtemelen de Mephisto da gelir gibi geliyor WandaVision'in son sahnesinden anladığım kadarıyla. Comic'leri fazla bilmiyorum ama galiba hatırladığım kadarıyla Mephisto Spider-Man ile anlaşma yapmıştı bütün dünya onun Spider-Man olduğunu unutsun diye. Galiba Film'de de öyle olabilir. Wanda'nın çocukları falan da Mephisto yönüne doğru gidiyor. Buarada bilgine hayran kaldım. Bu zamana kadar hiç bir Kadın ile Marvel filmleri hakkında konuşmadım 😂.
Wandavision da mephisto gondermesi cok yapildi ama gostermediler. Gelse orada gelirdi, belki dedim sonraki filmlerde gelir. Ama spider in fragmanda strange in yaptigi buyu cizgi romanda peter mephistoyla anlasma yapiyo hetkez unutsun diye, ama bu buyuyude strange yaptirilinca mephistodan umudu kestim ben bu saatten sonra mephistoyu gostermezler belki bi kac yerde adi gecer ya da gonderme yaparlar o kadar 🥺 bilim kurgu-fantastik seyleri severim ozellikle buyulu karakterleri 😎 o yuzden mcu artik rune e ele almali rune da geldimi tadindan yenmiycek bu evren 🤤
Yalnız dizide o sahne çok saçmaydı rün bilgisi fedakarlık ister wanda neyi feda etti bı agathadan rün diye bir şey duydu gökyüzüne rün döşedi agatha hem wanda'dan daha bilge hem daha tecrübeli bı cadı üstelik yaptığı bı fedakarlik bile var ama o bile bodurim kata yapanilmislen wanda'nin gokyune dizebilmesi bana saçma geldi bide wanda bilgisi de yok kızıl cadı olduğunu kaos büyüsüne sahip olduğunu bile ona agatha söylüyor Yanlış anlaşılmasın wanda'ya bayılıyorum çok sevdiğim bı karakyer
Çizgi romanlarda Peter ironmanin gazına gelip kimliğini ifşa ediyor sonra olayalr oluyor örümcek adam da bunun düzelmesi için dostlarına gidiyir doktor stranhe'da dahil kimse yardım etmiyor çünkü bu çok tehlikeli bir şey örümcek adamda mefistoya gidiyor mefistoda onunla bir anlaşma yaouor ve sevdiği kadının onu hiç tanımadığı bı gerceklik yaratiykr
@Lokininhadesi bende strange in unutma buyusuyle ilgili ayni seyi soyledim zaten tam okumadin sanirim 🙈 rune fedakarlik olayi dogru ama sadece buyu gucu konusunda yetersiz varliklar icindir bu kural rune larin tarihi scarlet witch in soyunun 1. dongudeki agamotto ya dayanmasi gibidir rune lari olusturan ve ilk kulanan kisi agamotto dur. Asgard lilar olsun agatha ve strange gibi buyuculer olsun bu arkadaslar rune lari fedakarlik gostermeden kullanamazlar. Scarlet witch in guclerine gelecek olursak (1) Agamottonun soyundan gelen cok ozel bi mutant geni tasiyo bu gene scarlet witch de denebilir bu gene sahip kisiler buyu yaparken herhangi bir sekilde hareket etmeye, buyulu nesne ve esyalar kullanmaya, buyulu sozler kullanmaya vb... tarzi seylere ihtiyac duymazlar bu kisiler ol der olur, bu gen nesilden nesile aktarildi bu gen potansiyel auralarda aktif oldu hangi cizgi romanda okudum tam hatirlamiyorum ama whatcher lardan biri 1. Donguden bu zamana sadece 4 scarlet witch ortaya cikti demisti uatu diildi ama bunu diyen
(2) istisnasiz herseyin gercekligini bozup istedigi gibi yeniden dizayn edebilen gerceklik tasina sivi formundayken temas etmis ve gercekligi manipule etme gucu kazanmistir (3) chyton un lanetli dokusunu sayesinde kaos buyusune maruz kalmistir ve kaos buyusune sinirsiz erisim kazanmistir buda dr. Steven strange in cizgi romanda su sozleri soylemesine sebep olmustur "wandanin gucleri gercek olamayacak kadar buyuk" yani wanda rune lari tam anlamiyla ogrendiginde celestials lere tek basina kafa tutabilecek ni karakter olacak. Yani bu kadar sasirma agatha yi cok kolay bi sekilde alt etmesine, wandavisionda mesela vanda sadece kucuk bi kasabayi ne yaptigini bilmeden kendi evreni haline getirdi, ama orijin hikayede tüm dunyayi buyulu bi nesne kullanmadan, buyulu soz kullanmadan ya da artistik el hareketleri yapmadan sadece tek bir dusunceyle kendi istedigi bi hale getirdi. Bu zamana kadar wandayi hep korkak duygusal problemleri olan bi kiz cocugu olarak gosterdiler ama artik scarlet witch in neler yapabildigini gorme zamani 😎
Yani demek istedigim su tamam kaos buyusuymus scarlet witch unvaniymis bu terimleri vandaya agatha ogretti ama vanda zaten istemsizde olsa bilmeyerekte olsa kullanabiliyodu sadece kullandigi seylerin adlarini ogrendi agathadan, ve ondan aldigi darkhold danda tam potansiyelinin neler yapabilecegini ogrenmis olmasi gerek diye dusunuyorum, o kitaplada ilgili bir diger teorimde rune bilgisi var o kitapta umarim dogru cikar teorim 🙏🙏🙏
Filmlerde zihin taşına maris kqliyor ve filmler boyunca da güçlerini zihin taşından aldigini söylediler sonra dizide yok efendim bu güçler wanda'da hep vardı zihin taşı zihnini berraklastirdi dediler.
@Lokininhadesi comicleri biraz kurcala dr. strange ten tut agathaya tum buyulu karakterlerin soyu agamotto ya baglanir bunu bizzati one all above soyledi 🙈 chantin diil chyton 🤣 benim anlattigim hikayeyi anlatiyosun ama ismi degistiriyosun 😶 sinematik evrende zihin tasina maruz kaldigi gosteriliyo ama gercekligi manipule etme gucunu kullanabiliyo, bilirsinki marvel sinematik evrende ufak degisiklikler yapiyo bu yuzden ben zihin tasi detayini gormemezlikten geliyorum 🤪 ama bu scarlet witch bi nexus oldugu gercegini degistirmiyo 👑
Çizgi roman okumus biriyim eksik olma wanda mutant olduğu için o güçlere sahip kaos büyüsü ise sornadan geliyor strange veya diğerleri gibi değil soyu agamotto'ya falan da dayanmıyor hiçbir cr de bundan bahsedilmiyor
Nexus varlık olması onu en güçlü varlık falan yapmıyor üstelik Nexus varlık olması ile de senin dediğinin ne alakası var Bu arada yanlış yazmışım dizeltmsisin saol pek onem vermoukrm karakyer eşya isimlerine sevdiğim bir şey değilse
O kitaplarda rün bilgisi olabilir ki büyük ihtimalle çocuklarını geri getirmenin yollarını ariyqcak ama dizide bu kadar kısa sürede rün hakkında böylesine bilgi edinmesi saçmaydı bence
@Lokininhadesi ya comiks lerin hepsini okumadin ya da okuduklarindan bi b. k anlamadin 🤣 multiverse of madness vr house of m adli comikslere bi goz at oyle konusalim 😇
Bence okumadigini anlamayan sensin wanda büyü güçlerine kaos biyusu hariç mutant genleri sayesinde kavuşmuş bı karakter strange agamotto falan bunlar çok başka
Wanda herşeyin gerçekliğini degistiremez wanda'nin gerçeklik manipülasyonu OMEGA seviyesinde değil buda gücünün sınırı olduğunu gosyeror kaos büyüsü normal şartlar altında sınırsız bı güçtür wanda'dan olunca değil ki kaldiki kaos büyüsü den daha gucku buyuler var.
Çoğu büyücü büyü yaorken bir eşya soz veya vb birsyee ihtiyac duymaz strange da Loki de büyülerin yaparken hiçbirseye ihtiyaç duymadan yapar. ve daha birçok karakyer var