Çok seviyorum savaş filmlerini, gladyatörler, arenalar, düellolar. Hiç olmadığı kadar lezzetli geliyor tarihi bir film olduğunda.
Siz seviyor musunuz savaş filmlerini?
#FloraSoruyor 🎉

Tarih dizi ve filmlerden öğrenilmez. Dolayısıyla da bu tip filmler gerçeği yansıtmaz. Adı üstünde senaryo ve bir çok şey hayal ürünüdür. Ama izlemek zevk meselesi. Böyle filmleri izlemeyi bende severim. Gerçekleri tam olarak yansıtmadığının bilince olarak.
%99 tarih filmlerinin gerçek olaylarla alakası yok. Mesela Truvayı attın onu yorumlayayım. Filmde Patroclus Achilles'in kuzeni olarak geçer ama aslında sevgilisidir. Hectoru babasına geri verir ama aslında vermez. Paris tarafından tendonundan vurulur ama aslında bilinmeyen kişi tarafından vurulur. Briseis diye biri de yoktur reelde ve Agemennon savaşta ölür.
Ve s ve s
Doğru olan tarafları ise: Agamennonun kardeşini Hector öldürür. Hectorla Achilles Patroclusun ölümüne göre savaşırlar.
Biraz araştırdım filmden sonra, filmde anlatılan şeylerin çoğunun doğru olduğu yazıyordu.
Genel tasarım öyle. Ama detaylar değil. Evet yunanlar truvayı işgale geldiler, truva atı olayı da gerçek ama kişiler ve olaylar dediğim gibi çoğu kurgu
Bir dakika link atmak istiyorum.
Bir göz at istersen.
At tabii. Ben tarihi olayları okuyup böyle karışlaştırdım
Mesela Alexander filmi var. Rezalet bir şey. İskender filmi ancak o kadar kötü yapılabilirdi
Filmde anlatılan olaylar burada belirtilmiş.
Kaynak göremedim, belki filme bakılarak yazılmıştır.
Patroclus Achilles'in sevgilisiydi. Filmden yazmışlar bunun çoğunu.
En iyisi tarihi makale okumak. İngilizce biliyorsan onlardan
Pek bir bilgi yok sanırım, araştırmayı severim.
Göz atarım, teşekkürler. 😊
Rica ederim
Sene 2006 falan bu filmi kiralamıştım. Kadrosu, konusu yani film herşeyiyle muhteşemdi. Özellikle Kral Baldwin ile Selahaddin Eyyubi arasında geçen sahne muhteşem.
Dipnot >>>> Selahaddin Eyyubi rolünü oynayan Gassan Mesud Kurtlar Vadisi Irak filminde de Şeyh Abdurrahman Halis Kerküki rolünü oynamıştır. 📽 🎦 🎬🎞️🎥
Rica ederim
Bende çok seviyorum hatta belgeseller anime de dahil.
Truva benim bilgisayarda kayıtlı çok sık izliyorum. Hatta Truva atı şu an Çanakkale de meydan da durmakta hediyedir.
Eski çağ kılıçlı olan savaşlar daha ilgimi çekiyor ayrıca. Dövüş mücadele ruhu daha yüksek çünkü.
Cevap
15Cevap
Sen spataküs dizisini izleseydin truvanın solda 0 olduğunu anlardın. spartaküs gladyatör filmi istemediğin kadar gladyatör arena maçları var. Çok heyecanlı izlemediğin her dakika zarar senin için Bi başla zaten film arenada başlıyor gladyatör ler flan. Off ne diziydi Bee. Çok heyecanlı başlayınca bana teşekkür edeceksin.
Hemen TVye koşuyorum😄
Spataküs'ün dublajlısı yok, alt yazı sevmiyorum.
Yazıyı mı okuyum diziyi mi izleyim 😏
Bu netfilikste dizilerin türkçe dublajı ve devamı niye yok yaa🙄
Bulurum ben netten.
Teşekkür ederim. 😊
Hiç vaktim olmadı ya.
Truvayı vizyona girdiğinde ben de izledim sonrasında birkaç kez de tv den izledim ben de severim tarihi savaş filmlerini
Detayları unuttukça tekrar izliyorum 😊
İnsanların beğenisine sunulan tüm şeyler pazarlama politikasıyla insanların önüne geldiği için özünden çok uzakta oluyor.
Paylaşılan Felsefi sözlerin ardındaki filozofların aslında o sözdeki niyeti ve düşüncesi farklıdır ancak insanlar birbiriyle paylaşırken çok farklılaştırarak kendine göre yorumlayarak sunarlar.
Filmlerde veya tarihte de öyle
10 defa izledim, sıkıldıkça izlerim 😊
Sadece Alman savaş flimlerini beğeniyorum, hitlerin yahudilere eziyetleri, hayatta kalmanın savaşın zorluklarını hissettiriyor.
Truva filmini bende izledim ve neredeyse su ana dek izlediğim tarihi filmler içinden en basarılı buldugum yapıtlardan birisi. 🙏
Ana tema olarak evet gerçeği yansıtıyor ancak çoğuna ekleme yapılıyor ''özellikle aşk vs'' konularda.
Not: Truva kalp kalp kalp.
Çoğu reklam için kullanılıyor hatta bu reklam i çizgi filmlerde bile kullandılar yıllarca. Bir çok film dizide tarihten bi haber
gerçek olanlarda var esinlenme olanlarda :D sever izleriz :D
Tarihi yansıtmakta ziyade gişe başarısı bence temel düşünce
Evet ben de spartacus izledim gerçekten harika bir film diyebilirim.
Filmlerde evet ama dizilerde çok doğru yansıtılmıyor. Bu arada savaş filmlerini çok severim.
Valla ikizimi buldumm şu filmi bin kere izledim sıkılmadan bin kere daha izlerim hdksk
achilles adamim sen parise ölecek adammiydin bari hectora olseydin
bayılıyorum S. a ben aJax :D
Aleyküm selam 😄
Bazı yerlerde doğruyu yansıtıyorlar fakat arada kurguya da yer veriliyor. Özellikle dizilerde buna daha çok rastlıyoruz.
Hayır düşünmüyorum
Seviyorum evet
Pek inandııcı gelmiyor filmler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?