Katılmıyorum, türk dizilerinin çekimi çok ileride, kamera film seti olsun aktörlerin ve aktrislerin yeteneği olsun bizlere başarılı bir izlenim sunduğunu savunuyorum. Yine de daha orijinal bir senaryo hiç fena olmaz, yani başarılı buluyorum ancak daha da geliştirilebilir.
Devirle bir ilgisi yok. Dizilerin kalitesi ile ilgisi var. Kendine özgü gerçekçi başarılı oyunculuklar ve iyi bir senaryonun olduğu dizi sayısı çok azaldı malesef. Önceki oyuncu ve senaryo kalitesini yakalamalı Türk dizileri. Günümüzde başarılı oyunculukla, imaj ve mankenlik olayı birbirine karıştırılıyor. Oyuncu deyince herkesin aklına mahken gibi fit yakışıklı/güzel ve aşırı modernist takılan insanlar geliyor. Halbuki Türk Sinema ve Dizi tarihinin başyapıtlarında oyuncular her tipten, her tarzdan ve doğal insanlardı.
bazı sağlam senarist elinden çıkmış, çetrefilli kurguları ve çalışılmış karakterleri olan 2-3 türk dizisi haricindekiler boyanıp ısıtılıp tekrar önümüze konulan 30 yıllık senaryolar zaten. varsa seyirden öyle kolay keyif alan izlesin ama bana göre koktular artık.
Yabancı dizileri sevmiyorum çünkü aşk demek onlar için cinsellik demek. Aşık iki çiftin hikayesi illa yatak ile tamamlanmak zorunda. Türk dizilerinde en azından rtük filan var o tarz şeyler pek yok.
bıktım artık gerçekten size bu karışma hakkını kim veriyor beğenmiyor olabilirsin en doğal hakkın bende beğenmiyorum ama beğenen izleyene de karışmıyorum ya çoğu insan gerçekten sevdiği şeyleri söyleyemiyor bile artık bu tavırlarınız yüzünden aynen sen netflix dizileri izleyip modern oluyorsun türk dizisi izleyen demode oluyor kendinizi yüceltmeye çalışmanız o kadar komik ki
Sen Çal Kapımı gibi diziler güzel değil saçma sapan evet bunda haklısın ama Türk dizilerini tümden kötüleme. Netflix dizileri de genellikle aynı konular değil mi? Özellikle macera filmleri gerçekte mümkün olamayacak şeylerle dolu. 2000-2010 arası yapılan Türk dizileri bence efsaneydi. Anadolu insanının kendinden bir şeyler bulduğu dizilerdi onlar.
Bir kaç tane dizi haricinde Türk temel b kaynaklı dizi yok ki zaten. Bahsettiklerinde yabancı temelli diziler. Bunun farkına varmanızı tavsiye ederim. Yabancı kaynaklı taklit diziler için hem Türk ismini kullanıp hemde negatif paylaşım yapmanız hiç hoş değil. Sözde değil özde Türk sanat camiasına hakarettir.
Güncel televizyon dizileri (Özellikle romantik komedi) tamamen saçma ve zaman kaybı. Senarist dedikleri kişiler aynı senaryoyu yazıp duruyorlar. Yılda bir değişiklik olsun diye adamı holding patronu yapmayıp cafe restorant zinciri sahibi yapıyorlar. Yaptıkları tek değişiklik bu. Yine sakar ve tatlı kız. Yine ilk karsilasma tabiki ikiside bir birini sevmez sonra olaylar final düğün. Dizi süreleri zaten 3 saat ve bir saati bakişma. TRT son zamanlarda bu algıyı yıkmaya çalışıyor, en son yaptıkları absürt diziler ile. Mesela Dünya hali dizisi var. Yeni yayinlanmaya başlandı. Hem doğal, hemde absürt komedi. Süresi de kısacık 50 dk civarı. Tavsiye ederim. Başka da TV dizisi yok zaten. Birde her Netflix dizisi güzel olur diye bir şey de yoktur. Bohtan hallice olan Netflix dizileri de mevcuttur. Sevgiler.
Bunu 10 sene önce söyleyen birine Batı özentisi vs ithamlarda bulunurdum sanırım. Son yıllarda Türk televizyon tarihinin en acı dönemindeyiz bence. IQ seviyesi ortalama bir insanın izleyebileceği ne program ne dizi birşey yok gerçekten. Diziler hep zengin oğlan fakir kız ve aşk üzerine kurulu. Mafya dizileri 15 sene öncesini taklit ve tekrar etmeye çalışıyor. Senaryolara gram zeka kullanılmamış ve izlerken de kullanman gerekmiyor. Keyifsizzz...
Yabancı diziler mutlaka izlettiriyor kendilerini fakat özellikle doksanlardaki samimi dizileriyle Türk dizileri de kendi hayranlarını edinmeyi başardı.. Fast food tarzı günümüz dizilerine ben de bakmıyorum fakat misal bir ikinci bahar, bir Avrupa yakası, bir gönül dağı ve çok daha fazlası kıymetlidir, izlenecektir..💛🌻🙂
demode doğru kelime değil. türk dizisi izlemiyorum sanırım yabancı izlemeye başladıktan sonra kalite standartlarım çok yükseldi tvde açıp bi diziye baktığımda sırf süre doldurmak için olan bakışmalara bile katlanamıyorum. şöyle de bir şey var diziler iyice sapıttı eskiden güzel dizilerimiz vardı şu ankilerin hepsi birbirinin aynısı cinsiyetçi, ilkel, raconlu mafyalı, şiveli dizilere gram tahammülüm yok. bir başkadır'ı bayıla bayıla izledim mesela ayrıca terapist var gain'de onu da önerebilirim güzel diziler var da aramak lazım
Bazı diziler oldukça güzel Bizim dizi sektörü sadece zamanı uzun olduğu için oldukça sıkıntı yaşıyor. Amerika dizileri gibi kısa olsa ve bütçesi olsa eminim çok daha iyi olacaktır. Bir de kültür açısından beğenilen diziler belli ve bu belli olan dizi senaryolarına uygun şekilde tekrar ona benzer çıkartıyorlar niye çünkü halk o tarz diziyi seviyor. Sonuçta yapımcı parasına bakar ve sonuç ortada ☺️
Demode demeyelim de kaliteli Türk dizisi kalmadı diyelim. İyi oyuncu fazla yok. Bi Hande Erçel'i bellemişler her yere onu koyuyolar. O da çok iyi değil. Şöyle daha oturaklı daha profesyonel oyuncularımız vardı adları gelmiyor aklıma. Daha iyi diziler yapılabilir yani.
Televizyonu atın çöpe gitsin ya da evinize sokmayın onun yerine dergi gazete okuyun hem kendinizi geliştirmiş olur hem vaktinizi boşa harcamamış olur hem de beyninizi klişelesmis dizi film senaryoları ile doldurmamış olursunuz. Ben izlersem açıp interneti belgesel izlerim o da bilgilenmek amaçlı.
Yani ben de Türk dizisi izlemem ama ne alaka? Siz keyfinizi milletin beğenisine göre mi şekillendiriyorsunuz? ya da millet sizin keyfinize göre mi beğenisinden vazgeçecek? Hayır, o halde isteyen istediğini izler. Herkesi bir kalıba sokmaya çalışmayın.
Hepsi gereksiz uzun, gidip film izlerim en azından 2 saatte bir sey anlamis olurum. Bunun dışında kadina siddet, aldatma vs. gibi saçma sapan konulari işlemekten baska bir halta yaramiyorlar. Bunu da 24 saat muge anli izleyen 40+ izlesin ben yabanci dizi ve filmlerle mutluyum.
Demode modası geçmiş demek. Duyguların modası hiçbir zaman geçmeyeceği için, her zaman izlenecektir bu diziler. Ama şekli değişti. 80 lerdeki diziler daha aile dizisiydi ama toplum yapısı değişti artık. Zengin patron fakir kız, holding sahibi serseri erkek temalı diziler revaçta oluyor.
Hepsi saçma. Hepsi aşırı itici ve hepsinde yapmacık hareketler. Bizim yaşam tarzımızı yansıtmayan, toplumdan kopuk, gençlere yanlış örnek olan insanların çarpık ilişkilerini konu alan diziler. Gerçekten izleyen ve onlara özenen gençlere acıyorum. Akıllı olan zaten böyle farazi şeylere vaktini harcamaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sağlam diziler de var seksenler gibi ama sen çal kapımı gibi ne heyecan ne de ilgi uyandırıcı olan bir dizi bu dizilerden olamaz tabi ki saçma sapan bir dizi Hande erçel zaten annesinin ölümünden sonra dal gibi kaldı kızcağız incecik bacaklarla herhangi bir seksiliği yok kerem bursin desen fazla kasıntı olay örgüsü de ilgi çekici değil izleyen zümreyi çozmek cok zor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana göre senaryo önemli iyi kaliteli ve farklıysa kesinlikle izlerim birbirinin aynısı olan yazlık Ergen dizlerini sevemiyorum ayrıca sen çal kapımı ne ergenler için yapılmış bir dizi olduğu belli isminden aylardır kargosunu bekleyen bir garibin künyesine yazdığı slogan gibi olmuş SEN ÇAL KAPIMI şdfhjsk
Neden demode olsun ki? Türkan Şoray, Kemal Sunal, zeki Alaska metin Akpınar gibi oyuncuların oynadığı filimler ne zaman denk gelse izlerim. İzlemekten de bıkmam 😎
Pek çoğu doya doya küfür dinlemek için Netflix'e para ödüyor. Küfür ve birkaç soft s*kiş, kendilerini, aşmış asi bir nihilist gibi hissetmelerini sağlıyo galiba. Yerli veya yabancı, izlediğim hiçbi dizi yok.
Toplumda tabu oluşturuyor türk dizileri zengin lüks hayatı oluyor hep tozpembe ilişkiler Hatta işyeri konulu olunca bile şirkette çalışanlar iş dışında herşeyi yapıyor
Halk bunları izleye izleye zenginlik arayışına geçiyor
Eski türk dizileri çok güzel bence, ama günümüz dizilerinin bu kadar kötü gelmemesinin sebebi tekrarlanan senaryolar insanlar sıkıldı artık belirli kalıp tipler filan onun dışında tv medya sektörü ülkede fena değill ben günümüz dizi olarak son yaz izliyorum o kadar eskilerden en sevdiklerimden biri de Elveda Rumeli bilmiyorum başka izlemiş insan var mı diye ama çok güzel abartısız tatlı bir diziydi
Bu işin demodesi yok aşkı en güzel yansıtan Türk dizileridir hala. Ve insan oğlu gerçekte aşkı bulamadıkça hasretle o dizilere bağlı kalır. Eminim mutlu aşk yaşayanlar dizi seyretmiyordur.
Netflix dizilerinin de çoğu çöp. Götten sallanmış hikaye +cinsellik gay sahnesi lezbiyen sahnesi koyuyorlar ki insanlar izlesin. Kayda değer bir kaç bazı yapımlar var. kalanı işe yaramaz
Benim içinde dizi filim izlemek ilkel Ve gereksiz birşey. Ama neden bizim insanınızı aşağılayarak Türk dizileri diyorsun ezilmeyi başkasına özenme yi ne zaman bırakacak siniz
Moda ya da demode hangisi bilemem ama türk dizilerinin hepsi aynı gibi zaten sen çal kapımı dizisine kanal atlarken denk gelsem bile 10 15dkdan sonra sıkıyo bayık bayık haller diğerlerinin de çok bi farkı yok. Bikaçına baktım ama bir bölüm bile izlenmiyor sona kadar hemen kapatıyorum. Nefliks biraz daha iyi gibi ama o da bozmaya başladı
Duygusal olmanın modası olmaz abicim.. Bizden insanların çektiği Yeşilç * filmleri, eski de olsa, bizi anlattığı için güzeldir yoksa profesyonel senaryonun sadece adı vardır
Netflix olmasa da tv deki diziler berbat, kıyasa gerek yok :) Tek tük güzel şeyler yapılıyordu önceden onda da ota boka sansür oluyordu yine internetten izliyordum
Demode fakat kaliteli bir sürü şey var. Bir şeyin demode olması onu izlenmez kılmıyor. Türk dizileri evvel ezeli pek izlenesi şeyler değillerdi o ayrı.
Tatlim sen kendi ulkenin dizisine demode diyorsan iki gun sonrada Turkce konusmak demode dersin. Amerikalilarin tipik seks dizileri demode degilde bizim turk dizilerimi demode simdi?
nefret ediyorum türk dizilerinden hepsi birbirinin aynı dizi izliceksem netflixten izliyorum ama sevdiğim iki türk dizisi vardı birisi gönül dağı diğeri de teşkilat
Netflix dizilerinde hep bir insan çiftleşmesi oluyor genelde. Yiyişmenin olmadığı dizi yok. İnsanları bağlayacaklar diye. Açıkçası dizi pek izlemiyorum. Bu yıl teşkilat ve gönül dağı ilgimi çekiyor sadece. Normalde uzak doğu dizileri/filmleri izlerim.
yerli dizilerin fazla gereksiz olduğu düşüncesindeyim ama netflix de müthiş içerikler üretiyor her zaman diyemem, dizi film sektörü pek hoşuma gitmiyor şu devirde
Demode olan şey birilerinin hala insanların zevklerine ve tercihlerine laf atiyor olması. İsteyen istediği şeyi sever izler. Bu bir tartışma konusu olmamalı
Son 20 yıldaki türk dizilerine bakın, hepsinde isimler, mekanlar farklı, konu aynı. Zaman israfından başka birşey değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk dizi özeti: Iki kisi birbirini ücüncüsü geliyor … iki kisiden biri mecbur ücüncü sahisa gitmesi lazim ya kan parasi ya intikam ya da tehtid olan öbürüne oluyor… ama en son o iki kisi evleniyorlar… finale dogru
Baht oyununu izliyorum ben. Demodeyse demode, buna kimse karar veremez ve konuşma hakkı da yoktur. İsteyen istediğini izler bu da onu demode zevklere sahip biri yapmaz.
bazi kanallarda sanirim gunboyunca hint sdizileri izleniyor, yillardir arka sokaklar, kurtlar vadisi vb. sacma sapan diziler cikiyor, demekki hala izleyen kesim var.
Ben izlemiyorum hepsi birbirinin aynı net deyse zaten aşk meşk dizileri aşırı gereksiz geliyor bana. Daha çok merak uyandıran şeyler izlemeyi tercih ederim. Nihayetinde de geri getiremediğümiz tek şey zaman
Canım benim senin netflikş in olabilir bizim yok belki. Bu tipler de beni öldürüyor 🤦♀️ sanki anası küçükken hiç leğende yıkamamış gibi konuşuyorsun. Bide bu çok banel de tam olsun. Elit olmak aslını inkar etmek değildir yani ben söyliyim