Son günlerin en büyük krizi sanırım Scarlett Johansson ile Disney arasında yaşanıyor.
Disney, Black Widow filmini henüz sinemalarda iken Disney+ üzerinden de 30 dolar ücret ile yayınladı. Doğal olarak Kara Dul da bu durumu hoş karşılamayarak tazminat davası açtı.
Peki sizce bir film sinemalar ile eş zamanlı olarak dijital platformlarda da yayınlanmalı mı? Bu durum sanatçılar açısından bir mağduriyet yaratır mı? Yayınlayan şirket ne gibi bir düşünce ile yapar bunu?Şu kadını görünce burnunu sıkasınız geliyor mu sizin de?
Sizce Sinema Filmleri Eş Zamanlı Olarak Dijital Platformlarda da Yayınlanmalı mı?
Büyük ihtimalle önümüzde ki 5 sene içerisinde ben sinema salonlarının kapanacağını düşünüyorum. Dijital mecralar artacak, hatta sinema salonları bile kendi uygulamalarını kullanacak. İnsanlar oturdukları yerden filmlere erişebilecekler. Sinemaya gitmek diye bir şey olmayacak.
Bana kalırsa hiç fena olmaz fakat nasıl yapılmalı? Şu şekilde; Sinemaya gidip izleyen insanlar bu filme para veriyor. Eğer zaten paralı bir platform kullanıyorsak ( netflix gibi ) o zaman çok ufak bir ücret karşılığında ( sinema biletinin yarısı maliyetinde ) bir bütçeyle insanlar erişebilmeli. Şayet covid olayları var, kimisi ertesi gün erken uyanması gerekir vs. Bunun için dizinin TV'ye geçmesini mi beklemek zorunda yani? Veya kaçak yollarla 7/24 reklam o, bu, şu virüslü sitelerde mi izlemek zorunda? Bence dijital platformlarda yayına girmeli. Şahsi düşüncem ve eleştirimdir.