Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
En İyi Yerli Dram Filmleri Hangileri?
Yerli yapımlar olarak Türkiye dram konusunda gerek uyarlamada gerekse oluşturma da diğer ülkelere nazaran bir tık önde aşağıda da bir takım örneklerini vereceğim zaten, genel olarak dram filmlerine karşı her zaman bir zaafımız var.
1- Dedemin İnsanları

Mesleğin ve esnaflığın göç ve iyi insan dramıyla harmanlandığı film Dedemin İnsanları bana göre listenin en başına yerleşiyor. İçerisinde özlem duygusunun da yoğun olduğu yapım izleyici karşısına çıkıyor. Çok tutulan bir yapım olduğu için IMDb puanı bir drama göre oldukça yukarılara sıçrıyor.
Dram filmi ana fikir olarak güçlü bir karakterin yıllar sonra canına tak ederek, yaşam işleyişini bitirmesine dayanıyor.2- Ekşi Elmalar

Aslında bu dram filmi diğerlerinden biraz farklı, zaten farklı olduğu için tutulan bir yapım buda, ana dram olarak gene keskin bir insan alınmış lakin drama sadece bu insanla devam edilmemiş ve kızlarını, sevgililerini ve karısını da dahil etmişler.
Bu sebeple izlerken çok fazla insanı üzdüğü aşikar IMDb olarak bu yapımda kendini bir hayli yukarı taraflara sabitlemiş durumunda.3- Ayla

Son zamanlarda çok fazla izlenen ve insanı göz yaşlarına boğan bir yapım Ayla genel konu olarak hayatın getirdiği sürprizler ve babalığın sadece kan bağıyla olmayacağına çok büyük bir tavır koymasıyla çok fazla izleyicinin gönlünü kazanmış bir yapım.
Filmde dikkat edilirse 2 kadının birinin babasının olmayışını ve memleketteki kadının ise babası tarafından sevilmediğine dem vuruyor. Fakat ana karakter kendi çocuğu olmamasına rağmen bir kız çocuğunu sahiplenip gerçek babalık nasıl olur onu öğretiyor.4- Kış Uykusu

Kış Uykusu, bu yapım neredeyse her insanın başına gelebilecek olan tükenmişliğin dramıdır. Bu tükenmişlik içinde gelen yabancı bir bireye özenme hali drama yansıtılmıştır.
Bu film IMDb olarak çok fazla başarı sağlasa da insanların %85 severken %15 gibi bir kısımım hiç sevmediği bir dram filmidir.
Nedeni ise film monoton yaşamdan bir an bile ayrılmamaktadır bu da izlerken biraz can sıka biliyor.5- Babam ve Oğlum

Bu yapım zamanında o kadar tutmuş bir yapım ki, çoğu insan ağlamak için izliyordu denilebilir. Özellikle çoğu sahnesi insanın gözünü ister istemez doldurabiliyordu, tek sorun her dram filminin olduğu gibi zamanla bu etki yavaş yavaş azalmaya başladı buda çok normal.
Lakin IMDb işin içerisine girince çok fazla ilgi gören dram filmi en başlarda yerini almayı başardı.6- Eşkıya

Eşkıya, o kadar çok başarılı oldu ki yıllar sonra bile çoğu filmde hala sahnelerine dem vurulur örneğin, Pek Yakında filmini bir sahnesinde bu filmin anılması yapımın dram konusunda ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir zaten IMDb olarak bu film de kendini ilk sıralara bırakıyor.
7- Beyaz Melek

Kimimiz bu filmi sadece anımsarız, beyazlar içinde konuşan bir kadın olarak. Kimimiz ise bu filmi tamamen hatırlar, aslında çok garip bir dram filmi konu olarak direk masumiyet ve yaşanmışlık temelini oluşturuyor.
IMDb olarak çığır açmasa da izleyicilerin çok büyük bir beğenme durumu söz konusu bu dram filminde.
8- Kelebeğin Rüyası
Birazda romantik dramlara geçelim. Bu dram filmi bir insan ve imkansıza giden bir yol olmak üzere klasik bir senaryo ile alınmış lakin, çekim kalitesi ve oyuncuların becerileriyle çok fazla sevilen bir yapım olarak adını listeye yazdırmıştır.
Çok fazla eziyetin ve yoksulluğun bulunduğu bir ana tema üzerinden aşk duygusunu ele almıştır. Kimi hastalık ve zor durumlar yaşayan karakterin ufak bir mazi anımsaması tarzında izlenime sunulmuştur.
9- Annem
Adlında pek bir IMDb başarısı olmayan bir film ancak, konusu ve haykırma, bağırma vb. Durumlar çok fazla iç titretiyor. Çok fazla tutulmamasının sebebi yan oyuncular bana göre çünkü bir tık ana oyunculara göre zayıf kalmışlar.
Her şeye rağmen anlatılan aileden utanma ve annenin asla kızını bırakmaması adı altında çok iyi bir ana düşünceye sahip bir dram filmidir.
10- Senden Bana Kalan
Bir çok romantik dram çekildi, hepsi izleyici tarafından sevildi bu dramda o grubun içine dahil bir yapım. Aslında çok klasik bir senaryosu olmasına rağmen insanı üzdüğü noktalar çok fazla.
Filmin belli kesitlerinde ön yargı ve fiziksel yargılama dram temasına çok fazla yer verilmiş bir yapım bu da filmin sevilmesini sağlıyor.
-Bonus 11- Beginner
Beginner, çok fazla bilinmedik bir dram filmidir. Tek karakter dramı yatıyor yapımın içinde biz bu tek karakter türüne Şahsiyet adlı yapımdan aşinayız aslında, bu film aslında o dizinin ana tema kaynağı olabilir çekim bakımından aralarında yalnızca 1 yıl bulunuyor.
Yaşlılık ve azimle aile bağına dem vuran bir dram filmidir.
-Bonus 12- Gişe Memuru
Bu yapımda çok bilinmeyen yapımlar arasında, iş ve hayat karmaşası içinde kapalı kutu gibi duran bir insanın aşık olma arzusunu gizlemeye çalıştığı efsane bir dram filmidir.
Monotonluk nedir diye sorulsa bu filmi izle derim o derece bir senaryosu var. Dram olarak da oldukça başarılı bir filmdir bana göre.
Özel Dram - Ahlat Ağacı
Bu dram o kadar başarılı ki anlaşıldığı taktirde yapım çok fazla seviliyor, anlaşılmadığında ise sevilmiyor.
Filmde paradoks olduğu için sıkıyor ve izlerken çok fazla yoruyor. Lakin o kadar çok ödüle aday gösterildi ki hatırlayamıyorum.
IMDb konusunda da kendini ben buradayım diyerek belli etti zaten sürekli aramalarda karşılaşacağımız bir dram filmidir.
Seri - İncir Reçeli (1,2)
Psikolojik dram adı altında, sevdiğimiz birinin kaybı sonucu ile kaybetmeden önceki hayat kesitlerinden ve bunların sonuçlarından doğan bir dram yapımıdır.
Çok fazla karamsarlığa kayan dram filmi izleyici tarafından da oldukça sevilmiştir zaten bu yüzden 2. Çıkıyor.
Özel Aslında deşildiği zaman bunlar gibi yüzlerce film barındıran bir dram piyasamız var. Yukarıdaki gibi başarı sağlayan sayamadığım bir çok yapım var. Yoksa daha devam ederdim. Yerli dram izlemeyi çok seven biri olarak bunların hepsini izledim ve çok beğendim eğer bu yapımlardan izlemediğiniz varsa izlemelisiniz bence art arda izlenilmediği taktirde hepsi çok fazla zevk verecektir lakin arka arkaya izlerseniz çok karamsarlığa girersiniz.
Hepinize keyifli seyirler, Slash. 😊138 Yorumla- +1 yıl
Bence sen kazan ya. Bu kadar zahmetle kendin yazmışsan
- +1 yıl
@Sorusoruyorrrrr aynen ya gelip yazayım dedim bir baktım yorum yazmaktan vazgeçtim.
Eksi oy verenler de kıskançlığından mı vermiş çekememezliğinden mi nedir. - +1 yıl
@Mütehavvil aynısını ben de yaşadım. Nolur randomla seçilmesin bu abi kendisi yazmışsa kazansın. Nir de altda biri bu kadar yazmış. İkisine hediyyee lütfen duyun sesimizi 😅😅😅
- +1 yıl
@Sorusoruyorrrrr Amin İnşallah (人 •͈ᴗ•͈)
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻 - +1 yıl
Süper süper <3
- +1 yıl
@KızlarSoruyor yessss beee bir kişiye hediyye veriyorsunuz oysa 4 kişi birden sevindirdiniz 😄😄😄
- +1 yıl
@Sorusoruyorrrrr Vay be! Aynen. Galiba ben de hiç bu kadar sevinmemiştim XD
En İyi Cevaplar
1. Canım Kardeşim (1973) – IMDb: 8.7

Canım kardeşim dram denince benim aklıma gelen ilk film diyebilirim. Yani filmi izlediğim zaman günlerce kendime gelememiştim. Başrollerini Tarık Akan ve Halit Akçatepe gibi ustaların paylaştığı bu filmde. Yoksulluk için mücadele eden 3 kardeşin ve aralarında lösemi ile savaşan en küçük kardeşin acı dolu hikayesini konu alıyor
2. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) – IMDb: 8.6

“Sevgi neydi? Sevgi emekti” Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran bu filmi de izlerken duygularınıza hakim olamayacaksınız. Kadir İnandır ve Türkan Şoray’ın başrollerini paylaştığı bu filmi hemen hemen izlemeyen yoktur diye düşünüyorum.
3. Ayla (2017) – IMDb: 8.5

2017 yapımı bu film gösterime girdiği anda gişede rekorlar kırmayı başarmıştır. Kore savaşında küçük bir kız ile Türk subayı arasında yaşanan duygusal hikâyeye dayanıyor. Film gerçek hayattan esinlenerek çekilmiştir.
4. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) – IMDb: 8.4

Herkesin çok izlemediği ama çok fazla duygulandığım bir filmdir. Cezaevinde annesi ile birlikte büyümek zorunda kalan bir çocuğun hikâyesini konu alıyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenerek çekilmiştir film.
5. Eşkıya (1996) – IMDb: 8.3

Yine Türk sinemasının temel taşlarından birisidir eşkıya. Gösterime girdiği yıldan itibaren adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Filmde başarılı oyuncu Şener Şen’e uğur Yücel, Şermin Hürmeriç ve Yeşim Salkım eşlik etmişlerdir. Arkadaşının ihaneti yüzünde 35 sene hapis yatan ve hapisten çıktıktan sonra sevdiği kadının bu adam tarafından alıkonulduğunu öğrenen Baran’ın hikâyesini anlatıyor.
6. Babam ve Oğlum (2005) – IMDb: 8.3

Son olarak Babam ve Oğlum filmi ile karşınızdayım. Dram denince akla ilk gelen filmlerden biridir. Hatta sinemadaki izleyicilerin birçoğunu ağlatmayı başaran nadir filmlerden biridir. Etkisi hala devam etmektedir.
81 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık bebek <3
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
38Cevap
Diziler & Filmler konusunda 707 cevap paylaştı. Eşkıya, Babam Ve Oğlum favorimdir. Eşkıyanın şu sahnesinde hala etkilenirim;
https://youtu.be/EDCaE5rG5jM00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ayla
Babam ve Oğlum
Mustafa Hakkında Her Şey
Anlat İstanbul
Karanlıktakiler
Daha
Ara
Kar gibi filmler20 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılAcı da hayatın bir parçası.. Her ne kadar mutluluğun peşinden koşuyor olsak da acıyı da seviyoruz.. Mümkün değil ama hiç acı çekmemiş insan kendini bomboş hisseder, eksik hisseder.. Belki de acılar eksik yanımızı tamamlıyor.. Ağlamak terapidir bence, gözyaşlarımızla acılarımızı akıtıyoruz, döktüğümüz gözyaşlarıyla bizi ağlayanları da atıyoruz hayatımızdan..
Ağlamak güzeldir ama dozunda olursa.. Lisedeyken bir arkadaşım ağlayamadığı için dem vuruyordu, ağlamakta bir ihtiyaç.. Ağlamak kalpteki zehri alır.. Hayatta acı da var ve acılar sayesinde öğreniyoruz mutluluğun kıymetini.. Acı olgunlaştırıyor, konusu dram olan filmleri izlerken mutlaka ki bir karakteri kendimize yakın buluyoruz ve o karakterin kazanmasını istiyoruz ve bu filmler sayesinde kendimize dışardan bakıp geçmişimizdeki insana şefkat gösterebiliyoruz.
Bir bakıma konusu dram olan, acıyı anlatam bu filmler bize kendimize dışardan bir gözle bakmamızı, kendimize şefkat göstermemizi öğretiyor..
Ağlamaya ihtiyaç duyuyoruz, ben kimi zaman müzik dinlerken bile ağrıyorum, dinlediğim şarkının sözlerinde kendimden bir şeyler buluyorum çünkü ve ruhuma iyi geliyor ağlamak, daha da güçlendiriyor beni. Bir yerler de yalnız olmadığımı görüyorum.. O şarkının sözlerini yazan insan demek ki benim hissettiğim duyguları hissetmiş ki kağıda dökmüş duygularını..
Konusu dram olan filmleri de bunun için seviyoruz bence.. Bu filmleri izlerken yalnız hissetmiyoruz çünkü, yalnız hissetmemek, yalnız olmadığımızı bilmek bizi rahatlatıyor ve güçlendiriyor ve kendimize en yakın gördüğümüz karakteri seviyoruz, sahipleniyoruz, kazanmasını istiyoruz o karakterin ve kendimizle de barışıyoruz, acılarımızla barışıyoruz..
Malum sinema sektörü zarara uğradı Koronavirüs salgını nedeniyle.. İnşallah Koronavirüs biter ve bizler maskesiz, korkusuz bir şekilde sinemalarda yine eskisi gibi film izleriz.. Son zamanlar da izlediğim filmlerden de tavsiyelerde bulunacağım 💐
Ben dram filmi tavsiye ederken hem Yeşilçam Türk sinemasından, hemde günümüz sinema filmlerinden tavsiyelerde bulunacağım..
Nitekim ilk sinema filmi 1914 yılında yayınlandı, o zaman Yeşilçam Türk sinema filmlerini tarihin tozlu sayfalarına kaldırmak doğru olmaz 😊
O halde izlemiş olduğum, bende derin izler bırakan dram filmlerinden tavsiyelerde bulunayım 😊En iyi Türk dram filmleri hangileridir?
1) Selvi Boylum Al Yazmalım

en iyi türk dram filmleri nelerdir? Asyam, Türkan Şoray'ı o kadar çok seviyorum ki ondan söz etmesem olmazdı.. Selvi Boylum Al Yazmalım filmi asla unutulmayacak, o filmin bendeki yeri çok başka, bambaşka.. Öğretici bir film.. Şu hayatta her zaman Cemşit gibi adamlar kazansın, çünkü onlar hak ediyor mutluluğu.. O filmde oynayan tüm oyuncular yaşamışlar resmen, hepsini tebrik ediyorum..
Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki replikler unutulmayacak, hatta benim kitap ayracımda da var o replikten bir kesit. 😊💐 "Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti".. Sesine sağlık Jehan Barbur. Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki replikleri öyle içten okumuşsun ki sesine sağlık. ❣️
Cemşit gibi güzel seven erkekler bize de denk gelse keşke.. Sevdiği adamdan herkesin içinde tokat yiyen Asya, sevdiği adamın ihanetini gözleriyle gören Asya, yüreği ağlayan Asya.. Annesinin evine bile sığınamayıp nereye gideceğini bilmeden oğlu Samet'le yollara düşen Asya.. Sen çok güçlü bir kadınsın, ah keşke bütün kadınlar senin kadar güçlü olsa ve hepimizin karşısına Cemşit gibi olgun, güzel seven, sevmesini bilen, emek veren adamlar çıksa. Samet, emek veren insanı baba seçti, bir çocuğu olduğunu unutan İlyas'ı değil ve Asya'da doğru olanı yaptı. 💐 Şimdi tekrar izlesem tüylerim diken diken olur, kesinlikle tavsiye ediyorum, harika bir film, efsane bir film..2) Acı Dünya

Filmin adından da anlaşılacağı üzere dram filmidir. Öncelikle Tarık Akan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah. 🤲🏻 2016 yılında usta bir sanatçımızı kaybettik. Yaş aldıkça, yaşlandıkça daha da yakışıklı olan efsane bir oyuncu Tarık Akan, erkek güzeli, hele o gözleri mahvediyor beni. Bir insan yaşlandıkça nasıl yakışıklı olur. Torunu Gece de kendisine benziyor, deden torununa nakşeden genetik bir güzellik. ❤️ Dede torun, nasıl da benziyorlar. Maşallah 🌀 diyorum. İnşallah Gece'nin ömrü uzun ve kaliteli olur. 🤲🏻 Gece, dedesiyle hep gurur duyacak ne güzel. ❣️💚 Acı Hayat filminde bütün oyuncular Oscarlık bir performans sergilediler. 👏
Sabahat hayat kadınıydı, Yusuf Sabahat'ın geçmişini bilip onunla evlendi. Hem olgun, hem zeki, hem de namuslu bir adam olan Yusuf'a patronunun eşi göz dikti, onu baştan çıkarmaya çalıştı ama Yusuf ekmek yediği kaba ihanet etmese de patronu Yusuf'un karısını ihanete mecbur bıraktı.
Sabahat eşini çok sevmesine rağmen oğlunun hayatını kurtarmak için Yusuf'a ihanet etti. Her ne kadar tövbe etse de geçmişi yakasını bırakmadı. Bırakmadılar kadını, iffetiyle yaşayamadı kadıncağız. Sonunda çocuklarını kaybettiler ve Sabahat ihaneti itiraf etti Yusuf'a. Acılarla dolu bir hayat, kesinlikle tavsiye ederim izlemenizi..
Ve son olarak senaristliğini canım Gülseren Budayıcıoğlu'nun. 😘 Kaleme aldığı Masumlar Apartmanı dizisinde Anıl'ın Gülben'e okuduğu şiiri paylaşmak istiyorum. Bu şiir bana Tarık Akan'ı hatırlatıyor. Kim bilir belki bu şiiri yazan kişi de Tarık Akan'ı düşünerek yazmıştır. 😊
Yaşlandıkça güzelleşir mi insan, işte sen bunun en canlı kanıtısın. Sana bakmaya doyamaz insan.💚 İşte Anıl'ın Gülben'e okuduğu şiir, sanki Tarık Akan'a yazılmış gibi..
Gözlerin Çok güzel,
Yeşil desem yeşil değil,
Ela desem yeşile haksızlık,
Gözlerin derin mevzu..
Ah Tarık Akan, bu şiir bence senin için yazılmış 💐
Ve biraz da bende derin izler bırakmış filmlerden ve günümüz sinema filmlerinden tavsiyelerde bulunmak isterim..3) Müslüm

Müslüm Babaya Rabbimden rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah 🤲🏻 Müslüm filmi de bir dram filmidir ve Müslüm Baba'nın, Muhterem Nur Hanım'ın yaşadıkları acıları anlatan bir film..
Beni gerçekten yaşanmış filmler etkiliyor, bu film Müslüm Baba'nın hayatını, Muhterem Nur Hanım'la olan aşkını anlatan bir film..
Müslüm Babaya nasip olmadı kendi filmini izlemek ama 2020 yılında vefat eden Muhterem Nur Hanım, Müslüm Baba'nın yerine de izledi filmi..
Çok dokunaklı, acı dolu bir yaşanmışlığı anlatıyor film..
Müslüm Baba tam bir baba. Kendisini bıçaklayan kişiyi bile affediyor, onun zaman zaman hayata karşı olan öfkesini anlamak gerekir..
Gözünün önünde öz babası annesini ve bebek olan kardeşini katleden bir adam. Bu nasıl bir acı..
Muhterem Nur Hanım ise acılarla dolu bir hayat yaşamış ve bu iki insanı birleştiren yaşadıkları acılar kanımca..
Muhterem Nur annesini görmeden teyzelerinin himayesinde büyümüş ve daha çok acı çekmiş güzel bir kadın..
Müslüm Baba ise annesini görmüş, tanımış, anne sevgisini almış ama annesini ve kızkardeşini öz babası hunharca katletmiştir.
İşte bu iki güzel yüreği yaşadıkları acı birbirine çekmiş ve merhem olmuşlardır birbirlerinin yaralarına..
Şimdi Muhterem Nur Hanım, Müslüm Baba'ya kavuştu..Mekanınız cennet olsun inşallah 🤲🏻 🌹🌹 Muhterem Nur Hanım'ın sesinden, öyle içten okumuş ki 💐🌼
https://youtu.be/45CHSKkp1uw
https://www.youtube.com/embed/IRIMVXyAvw0
Müslüm Baba'nın sesinden..Sahi hangimiz sevmedik çılgınlar gibi 👏
Müslüm Gürses, belki kendi canından çocuğun olmadi, hatta sen bu uğurda sevdiğin kadını bile o istese de terk etmedin. Helal sana baba ve bizler sana baba diyoruz. Öyle anıyoruz seni, baba diyerek..
Müslüm filmi de tavsiye edeceğim filmler arasında..4) Ayla

Gerçek bir olayı anlatıyor.. Kurgu değil.İsimler, her şey tam anlamıyla gerçek.. Süleyman Dilbirliği 2017 yılında vefat etti.. Mekanı cennet olsun, baba gibi baba..

Sen hepimizin gönlünde taht kurdun Süleyman Dilbirliği. Nimet Hanım'da size kavuştu.. Mekanınız cennet olsun inşallah. 🤲🏻 🥀🥀 Süleyman Dilbirliği, henüz kendi kanından canından çocuğu olmadığı halde anne ve babasını kaybeden Kore'li çocuğa sahip çıkıp onu yanına almak ister ve bu uğurda bütün çılgınlığı yapar.. Çocuk ona, oda çocuğa bağlanmıştır.. Hatta nişanlı olduğu Nuran onu beklemez ama ben Nuran'i anlıyorum. Kendi babasının evinde değil, amcasının evinde kalan bir genç kız. Kimbilir neler hissetti o evde..
https://www.youtube.com/embed/v4XRcBtdds0
Nasipte olan yaşanıyor..
Önemli olan kan bağı değil can bağı.. Çocuk sahibi olmadan da baba olabilmek mümkün işte..
Harika bir film, izlenmeye değer..Bir çocuğun hatıralarında güzel kalmak bu denli önemli işte..
Bazı duygular hiç eksimez ve eksilmez..
Dünya gözüyle birbirlerini gördüler baba kız ve Ayla, Süleyman Dilbirliği'ni sonsuzluğa uğurladı, onu hiç unutmayacak..
Bizler de unutmayacağız, o bizim her zaman kalbimizde ❣️5) 7. Koğuştaki Mucize

7. Koğuşta gerçekleşen bir mucizeyi anlatıyor.. Mehmet Koyuncu yani Memo zihinsel engellidir ve bir babadır ama baba gibi babadır..
Babalık duygusunu taşıyan bir babadır, çobanlık yapar, geçimini öyle sağlar, küçük bir kızı vardır, eşi hayatta değildir.. Küçük kızı, Memo ve babaannesi Fatma nineyle bir kasabada yaşarlar.
Memo bir gün yine çobanlık yaparken, oradaki çocuklar Memo'yla oyun oynar, özellikle de komutanın küçük kızı Memo'yla yakalanacılık oynarken kayalıklardan denize doğru düşer ve Memo onu denizden çıkarır ama kurtaramaz, kızını ve Memo'yu öyle gören komutan Memo'nun kızını öldürdüğünü düşünüp Memo'nun idam edilmesini ister..
Böyle bir insan katil olabilir mi? Bir baba hele ki Memo gibi bir baba, başka bir babanın canına yavrusuna kıyabilir mi? Elbette ki Memo'nun koğuş arkadaşları Memo'nun katil olmadığını biliyordur ve Memo'ya yardım ederler. Filmin sonu insanın yüreğini ısıtacak şekilde son buluyor.
Kesinlikle izlemeyenlere hatta izleyen kişilere bile öneriyorum bu filmi.6) Mucize Aşk

Gerçek bir aşk hikayesini anlatan bir film. Bir mucizeyi anlatan bir film.. Kesinlikle herkesin izlemesini tavsiye ederim. Şahane bir film ve insan uzun süre bu filmin etkisinden çıkamıyor..
Görücü usulü engelli bir erkek olan Aziz'le evlenen Mizgin'in yaşadıkları zorlu hayatı anlatıyor, insanların önyargılarını anlatıyor ve Aziz aşık olduğu kadın Mizgin için her zorlu mücadeleyi veriyor, engelinden kurtulmak için her şeyi yapıyor.
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film ve insana birçok şey öğretiyor..
Benim tavsiye edeceğim filmler bunlar ve ben herbirini çok ağlayarak izledim..29 Yorumla- +1 yıl
Şimdiden iyi seyirler diyorum 🌷
- +1 yıl
Ve ara boşluk yapmama rağmen bazı yerler birleşik yazılmış ve bazı resimler paylaşılmamış maalesef 😢
- +1 yıl
Bazı resimler yüklenmedi..
Selvi Boylum Al Yazmalım..
https://www.hizliresim.com/4xvnpbq - +1 yıl
Selvi Boylum Al Yazmalım Jehan Barbur'un sesinden, o link eklenmemiş..
https://youtu.be/AL2Nlt1Yezo - +1 yıl
2) Acı Dünya
https://www.hizliresim.com/35he1xi - +1 yıl
Dededen toruna nakşeden genetik bir güzellik.. Tarık Akan ve torunu gece
https://www.hizliresim.com/i0nu9pk - +1 yıl
Kuzum hallettim görselleri <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Her şey için çok teşekkür ederim 😊🌺💖
- +1 yıl
ben teşekkür ederim bebek <3
+1 yılEn İyi Türk Filmleri Neler?
Selam... :) Haydi sıra ile başlayalım biraz. Tam da akşama doğru, güneş batarken...
1- Su ve Ateş

2- Kızım Ve Ben
Kemal ve Yağmur' un hikayesidir. Bu Özcan Deniz in bu tür filmlerini hale arabesk bir tavır ile izlesem de. Bu sporu güzel yapmaya başladı bu çocuk diyorum... :)

Filmin başındaki diyalog filmi anlatıyor aslında biraz :)
Bir varmış bir yokmuş. İstanbul diye bir masal şehri varmış. Ya güçlü ya suçlu olursun bu şehir de... Zayıf ve masumlara yer yok İstanbul surlarında. Hayallerinin peşinden koşarsan, bu şehir sana asla yetişemez... Babamın bana sunduğu şaşalı ve zengin hayatı reddedip, hayallerimin peşinden koştum...3- Acı Aşk

Bir görüş açısına göre de "aşk üç kişiliktir." Yani; bir erkek üç kadına birden gönlünü kaptırabilir. Peki, üçünü birden aldatmayı başarabilir mi? Orhan, Eskişehir'de bir üniversitede edebiyat hocasıdır. Orhan'ı şiiri, ve edebiyatı ve de Eskişehir'i sevmem üzerine izlediğim bir yapım... Hala ara ara açar izlerim. Kimi zaman Orhanlaşacak mıyım yoksa bir gün diyerek...
Benden 3 film yeterli. İyi seyirler, sağlıkla kalınız.
.
.
# Neşeliadam.10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz kıyıda köşede kalmışları yazayım..

Şener Şen ve Şevket Altuğdan degişik ve farklı bir film.. Müthiş bence.. 
Bir klasik.. Yönetmen ve eleştirmenlerin favori filmlerinden.. 
İzlemek lazım.. 
Sadece Erkan CAnın oyunculuğu için bile izlenir.. 
İyi bir yol filmi.. 
:) 
Çok iyi bir film... 
Çok çok iyi.. 
Kitabıda tavsiye.. Filmide... Aslında çok film var.. İyi ki de varlar :)
10 Yorumla Babam ve Oğlum
Sonbahar
İşe Yarar Bir Şey
Kelebeğin Rüyası
Dedemin İnsanları
Eşkiya
Bir Zamanlar Anadolu’da
Mustafa Hakkında Her Şey
Geriye Kalan
Masumiyet / Kader
Barda
Takva
Kızkardeşler
Meleğin Düşüşü
Süt + Bal + Yumurta üçlemesi
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
Şaka ile Karışık10 Yorumla
+1 yılAyla, 5.589.518 - IMDb 8,8. Müslüm, 5.534.712 - IMDb 8,4. ... 3. Babam ve Oğlum, 3.839.883 - IMDb 8,4. ... Mucize, 3.737.605 - IMDb 7,6. ... Dağ 2, 3.600.000 - IMDb 9,4. ... New York'ta Beş Minare, 3.474.495 - IMDb 5,9. ... 7. Issız Adam, 2.788.550 - IMDb 6,8. ...
10 YorumlaMucize
Ayla
Müslüm
7. kogustaki mucize
Babam ve oğlum
Unutursam fısılda
Ekşi elmalar
Aşk tesadüfleri sever
Şampiyon
Türk işi dondurma
Evim sensin
Bizi hatırla
Sadece sen
Mustang10 Yorumla
+1 yılBu, beni ağlatan tek flim oldu 🥺
Lingo lingooo 😭
20 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGönül Yarası
Canım Kardeşim
Muhsin Bey
Masumiyet
Sadece Sen
Uçurtmayı Vurmasınlar
bunlar olabilir10 Yorumla
+1 yıl1. Canım kardeşim
2. 7. Koğuştaki mucize
3. Züğürt ağa
4. Güneşi gördüm
5. Ask tesadüfleri sever10 Yorumla
+1 yıl
Güneşi gordum
00 YorumlaHayatımı cekseler tam bir dram benden iyi flim olmazda işte el atan yok
10 Yorumlaferdi tayfurun yadeller diye bir filmi var eski ama ağlatır insanı
10 Yorumla
+1 yılYeni önermem bunlarin oneririm
Bir zamanlar Anadolu’da
canım kardeşim
selvi boylum al yazmalim
Uçurtmayı vurmasınlar
Masumiuet
Ahlat ağacı
Babam ve oğlum
eskiya
Hersey cok guzel olacak
mustang30 Yorumla
+1 yılTürkan Şorayın "sultan" filmi.. " sultaaaaaan koş derbeder geldi çok agliycaz" 😂
00 YorumlaTamammı yız çok güzel hediyeyi bana verin teşekkürler
00 Yorumla
+1 yılBeğendiğim tüm filmler yazılmış ama kurtuluş sondurak i göremedim izlemeyenlere tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılBen "Ayla" filmini çok beğenmiştim gözümü doldurmuştu
00 YorumlaBabam ve oğlum
Kapı
Büyük adam küçük aşk
incir reçeli 1
O. çocukları
Dedemin insanları
Aşk tesadüfleri sever 110 Yorumla
+1 yılTürk dilmi izlemem pek, sadece ayla yı izledim oda baya etki yaptı
00 Yorumla
+1 yılTürk filmlerinden izlediğim tek dizi kurtlar vadisiydi bitti dizi izlemiyorum. 🥳
00 YorumlaUnutursam fısılda.
Kelebeğin rüyası.
Beni unutma (2011)00 Yorumla
+1 yıl7. Koğuştaki Mucize
Bana Adını Sor
Annem
♥00 Yorumla
+1 yıl7. Koğuştaki mucize
Ayla
Müslüm00 Yorumla
+1 yılTürklerin çektiği sinema filmlerini kaliteli bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yıl7. koğuştaki mucize bide geçen Netflix filmiydi sanırım kağıttan hayatlar diye oda baya iyi tavsiye ederim dram filmi sevenler için izleyin mutlaka
00 Yorumla
+1 yılBabam ve oglum.
O cocuklari.
Eskiya
Av mevsimi00 Yorumla
+1 yılMucize filmi her izledigimde aglarim asiri iyi bir film tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılBabam ve Oğlum Dedemin İnsanları
00 Yorumla
+1 yılmahallenin muhtarları
00 Yorumla
+1 yıldram izleyemiyorum asla
00 YorumlaKurtlar Vadisi akla ilk gelen
00 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılZüğürt Ağa
Eşkıya
Arabesk00 Yorumla
+1 yılCem yılmazın Karakomik Filmler: Deli
00 Yorumla
+1 yılMahsun kırmızı gül filmlerini izle :D
00 Yorumla
+1 yılSonbahar
Ayla
Babam ve Oğlum00 Yorumla
+1 yılBabam ve oğlum
Beyaz melek00 Yorumla
+1 yılBana adını sor birde annem
00 YorumlaEn beğendiğim türk filmi Kıskanmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞahsiyet
Suskunlar
Elveda Rumali11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUnutursam Fısılda
+1 yılZülfü Livaneli kitabından uyarlanan Mutluluk
00 Yorumla
+1 yılIssız Adam
25 Yorumla- +1 yıl
Güzel film
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Bana benziyo hayatı🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
O zaman kimse senle ilişkide olmamalı :)
- +1 yıl
Bencede 😉 aşk herkese göre değil
+1 yılBarda filmi muhakkak izlenmesi gereken filmdir
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 745 cevap paylaştı. Babam ve oğlum 😢
20 Yorumla
+1 yılMucize
10 YorumlaBabam ve oglum net
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılBabam ve oglum
10 Yorumla
+1 yılEkşi elmalar
10 YorumlaNefes Vatan sağolsun
00 Yorumla
+1 yılBabam & Oğlum Hala İzletir Kendini.
00 Yorumla
+1 yılKörebe
00 YorumlaBeyaz melek beni çok etkilemistir
00 Yorumla
+1 yıl7. koğuştaki mucize bence
00 Yorumla
+1 yılŞahin ka filmleri 😏
00 Yorumla
+1 yılBabam ve oğlum
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 978 cevap paylaştı. Umut
00 YorumlaEşkiya
00 Yorumla