Çirkin ve bakımsızdır, aşık olduğu kişi ona bakmaz, o da birden güzelleşmek ister ve gözlüğü çıkarır :D Ne alaka bu gözlüğü neden çirkinlikle bağdaştırmışlar?
Filmlerde neden çirkin olan karakterlere gözlük takılır?
Evet bunu pekçok yerde gördüm, çirkin ve aptal olan kişilere gözlük takılıyor, öyle saçma bir algı var sanırım, halbuki zorunlu olarak takanların suçu ne yanii 🤦♀️
Alakası yok ama işte çirkinlik ile gözlük arasında bir bağ kurulmuş nedense. Çevremde numaralı gözlüklü ama çok güzel ve çok yakışıklı olan insanlar var. Bazıları da artist gibi olacağım diye güneş gözlüğü takıyorlar. Madem gözlük itici bir unsur, e ne diye güneş gözlüğü takılır bende buna anlam veremiyorum. :D
İnek havası vermek için kişiye. Çünkü cirkin kişinin kendine vakit ayıramaması lazım bu mantıkta en cok calışkan öğrenciye yakıştırılıyor çalışkanda cok çalıştığı için gözlük ona mecbur takılıyor filmlerde 😅 bakımlı kişi kendine zaman ayırınca gözlüklerinden sıyırıyor 🤓😎
Çünkü çirkin olanı daha da çirkinleştirir gözlük fark ettiysen yüze göre olmayan gözlük seçerler her gözlük herkese yakışmaz doğru seçilmiş gözlük aşırı güzel gösterirken yanlış seçilmiş gözlük daha da çirkinleştirir
Filmlerde çirkin rolü oynayan kişiye gözlüğün takılmasının nedeni çirkinlikle bağdaştırıldığı için değil. Gözlerden çok gözlüğe dikkat çekmektir. Gözlük çıkarıldığında bakışın çekiciliği ortaya çıkar ve dikkat artık gözlerdedir...
Bunu bende hiç anlamıyorum. Halbuki gözlük çoğu kızlara cix duruyor 😊 şekil ve tarz oluyorlar.. Filmlerdeyse Sanırım gözlerin güzelliğini gizlemek, gözlüğe dikkat çekmek için bunu yapıyorlar. Ve genelde hep yakışmayan yüze oturmayan gözlüğü ona takdirtip onu çirkin göstermeye çalışıyorlar
Olay şu; kendisini derslerine kariyerine vermiş biridir ve ne kendine bakım ne spor yapmıştır nede derslerden zaman bulup aşk hayatına atılmıştır hep ders çalışa çalışa gözleri rahatsız olur ve gözlük kullanmaya başlar sonra birine aşık olur ama o aşık olduğu çocuk daha güzel ve seksi kızlarla takılmaktadır ve bu gözlüklü kız da o çocuğun ilgisini çekebilmek için çareyi o kızlar gibi bakım yapmakta bulur ve kendi doğal güzelliğini keşfeder. Yani karakterde anlatılmak istenen budur.
Her kadın güzeldir , gözlük maske niyetine takılır sadece , güzel kızlar gözlük ve makyaj ile çirkin görünüm verilir sonra güzelleşmek için gözlük çıkartılır maksat farklılık gözün alıştığından farklı gösterilip güzel sanmamızdır
Saçmalığın daniskası işte, dediğin gibi varlığı olmayan etmeyen aşk, o gözlük bir çıkınca, iki ruj sürülünce, dünyalara bedel hâle geliyor. Böyle filmleri, dizileri izlememek lazım, sindirella'nın masalı daha mantıklı ve gerçekçi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güzellik algisi gözlük takan kiz çirkindir kalibi = kendini güzellik algisina göre görmek isteyen karamsar bireyler
Gözlük genelde inek tayfa asosyal dipler için kullanılıyor bir bütün olarak bakımsız çirkin karakteri canlandırıyor. Gözlüğün bakımlı kadınlara seksilik kattığını düşünüyorum
Amaç algı oluşturmak henüz bilemediğimiz bir sebepten insanların bilinçaltına bir kod yerleştirme çabası var. Film sektörü özellikle amerikan yapımı filmlerde hiçbirşey tesadüfen tasarlanmıyor.
Basit ve klişe holywood filmlerinde falan oluyo genelde başrol saf ve masum 'gözlüklü' kız aşık olur aşağılanır ve bi anda gözlüğünü çıkararak huriye dönüşür...
gözlük olmasa yüzünde ekstra değişen bir şey olmaz gibi sanırım yani güzelleşince çıkarıp atacak bir gözlüğü var... sen sorunca farkettim cidden mantıksızmış
Bence içindeki güzelliği entelektüelliğiyle saklayan kadın imajı veriyorlar. Gözlüğü çıkardığında da entelektüellik yerine cazibesi ve dişiliği kalıyor.
Gözlük bir çirkinlik göstergesi olarak gösterilir ne yazık ki, ama güneş gözlüğü de hep havalı olarak tasvir edilir. Halbuki ikisi de hem aksesuar hem sağlık için gereklidir.
Güzel olan aptaldır çirkin olan zeki, zeki olan ne takar gözlük çünkü gözlük zeka belirtisidir mantığı var biraz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Uzun süredir gözlüklü halimi beğenmediğim için dışarı çıkarken lens takmaya başlamıştım. Sonra fark ettim ki kendim için değil dışarı için bunu yapıyormuşum. Yakın zamanda tamamen gözlüğe dönme kararı aldım. Gözlük çirkinlik değildir a dostlar çirkin olan bizim kalbimiz...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de gözlüklüyüm ve gözlüklü halimi daha çok beğeniyorum belki bu gözüm alıştığı içindir ama eski erkek arkadaşım gözlüklü halimi çok seksi bulduğunu söylerdi.
Tek filmde değil gözlüklüyken beğenilmezdim yani insanların bakışlarından , davranışlarından anlıyordum gözlüğü çıkarınca yüzün ortaya çıkmış güzelleşmişsin gibi tepkiler aldım