Türk dizileri bana çok yalın ve kopya geliyor. O yüzden pek tercih etmiyorum. Fakat Türk dizileri gibi diziler gelse tabi ki severek izlerim.

Burada yerli dizi yapımcılarına haksızlık yapmaktan endiseliyim. Onlar da hem hayaller kuruyorlar hem muazzam yetenekliler. Galiba bildikleri ve istedikleri halde reyting, reklam, para yüzünden işte bu dedirtecek o dizileri çok cekemiyorlar. Ki, yerli sektör imkansızlıklarla boğuşarak buralara geldiğine göre kibriyle herkesi ezerek "of, yine mükemmeliz bu çok sikici" havasında buz kestiren yabancı sektörden kesinlikle üstündür diyorum. Arti olarak, bizim gençlerimiz o dizileri izlesin fakat bu bir ilham kaynağı olsun. Özgüven, ruhun canidir..
türk dizileri kadar sahte birbirinin suratına bakmayla , zengin oğlan fakir kız tadında geçen her yaz izlenen kadınların harika işlere stajer olarak girip patron olarak çıktığı dalga bile geçmediğim şeyler , izlemiyorum izlersem netflixden film izliyoruz annemle haftasonu film gecesi yaparız genelde psikolojik gerilim izleriz :) bir de müge anlı dan vazgeçmem onu da youtube dan izliyoruz :D
Herkes yabancı yazmış ama bilmiyorlar ki güzel Türk dizileri var, evet bir çok fazla güzel izlenecek yabancı dizi var, ama ben Medcezir, Aşkı Memnu, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kurtlar Vadisi, üzerine koydurmam, bu diziler çok güzel baş yapıtlar, Türk televizyon tarihinin en güzelleri :) her şey yabancı değil, biraz derine bakınca Bizde de güzel şeyler var.
Yabancı dizi tabii ki. Üstte bir arkadaşımız Türk dizilerindeki uzun süreli bakışmalardan bahsetmiş, çok doğru demiş. Ayrıca türk dizileri uzunluğu nedeniyle de izlememe nedenim. Hepsini geçtim neredeyse hepsi çöp zaten, hep aynı senaryo, hep saçma sapan aşk dizileri.
Cevap
13Cevap
Canım klişe birşeyler izlemej isterse çok vahim olmayanlarından Türk dizisi,
Yeni değişik birşeyler izlemek isterse de yabancı dizileri tercih ediyorum.
Eskiden Türk dizileri çok daha güzelmiş kimdi çok saçma ve birbirinin aynısı.
İş yaparken falan Avrupa yakası izliyorum o güzel oluyor.
İzlediğim 1 tane yerli dizi var oda ''Son Yaz'' Yerli diziler sarmıyor beni.
Filmler ve kitaplar. Şimdiye kadar yerli olsun yabancı olsun -ki genelde yabancı tercih ederim- dizilerin çoğunu sonuna kadar izleyemedim. Finaline kadar izlediğim dizi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Bizim yapımlardan beni çeken izlediğim çok dizi olamadı, yabancı diziler tercihim oluyor, uyarlama yerine orjinal versiyonunu izlemek daha güzel. Dizileri genelde bize uyarladıkları zaman çok saçma entrikalar koyuyorlar.
Tabiki yabancı diziler. Favorim de witcher. Ondan sonra da The wampire diaries, The originals, stranger things, his dark metarials, dark, la casa de papel,
Yerli dizi (filmleri) lerde e şöyle bir durum var iyi başlasa da izleyici kitlesine evrildiği için boka sarıyor. Yabancı dizilerde de kültür farkı hissediliyor sıfırdan kendini yerine koyuyorsun veya dışarıdan izliyorsun. Şu sıralar Lokiyle Domina yı izledim Cam Tavanlara baktım ve bakmadım.
Türk dizileri eskiden daha güzeldi, şimdi ise hep aynı konular.. Yabancı dizileri daha çok tercih ediyorum bu yüzden.
Abi ikisinde de sevdiğim şeyler var ama, bitiremiyorum ki. Ama en sevdiğim dizi Hannibal'dır, ona dayanarak yabancı diziler diyebilirim :)
az önce akasya durağının bir sahnesine geldim madem biz bir aileyiz o zaman aile halayı çekelim dedi o aklıma geldi yerli dememin imkanı yok yani
Pek yabancı dizi izlemem ama Türk dizilerine bin basar, türk dizilerinin hiçbir katkısı eğlencesi yok ama seveni çok anlayamıyorum
Türk dizilerden ilgimi çeken olursa izlerim yabancı dizilerde seçiciyim
Adam akıllı yerli dizi yokki saymaya kalksan bi elin parmaklarını geçmez o yüzden yabancı diyorum
Yabancı tabiisiide, sonra zaten aynısın yerli yapımı cıkıyor😂😂
Hangisi ilgimi çeker ve sürükleyici olursa o. Bu ara Türk dizileri sarmıyor.
ikisi de favorim şu aralar. iş yaparken yahşi cazibe izliyorum ahahagah bazenleri de Poyraz Karayel. öncesinde Ezel, Aşkı memnu falan bitirmiştim. gerçekten güzel diziler. şu an da teen wolf izliyorum yabancı olarak çok güzel bir dizi. Türk dizilerinden biraz eski olanlar güzel dediğim gibi.
Yabancı da yerli de aslında ilgimi çekenler diyeyim.
Türk dizilerini sevmiyorum hepsi birbirinin aynısı yabancı dizi diyorum
elbette yabancı dizi. son dönemlerdeki yerli diziler saçma bir hal aldı. sürekli kopyala yapıştır, özgün iş olsa elbette izlenir.
Prison break
Braking bad bikac tane daha var aklıma gelmedi
Bunları izleyen varsa bütün Türk dizileri anlamsız gelir
tv dizileri hariç türk dizileri izlerim. onun dışında genelde yabancı izliyorum
Yabancı dizi sırf ingilizcem gelissn diye yani
Yerli Dizi
Yabancı dizileri daha kaliteli buluyorum
Türk dizilerinden sadece Kuzey Güney i izlemiştim
Her zaman yabancı dizi
Tabiki yabancı yerli ne ya 🤢🤮
yerli dizi nefret ediyorum desem yeri
Yabancı diziler. Yerliler büyük vakit kaybı.
Genelde yabancı ve fantastik olanlar
Yabancı dizi izliyorum
tabiki yabancı diziler türk dizileride neymiş
Yabancı diziler daha çok ilgimi çekiyor.
yabancı
stefana da kalbimi bırakıyorum♥️😌
Yabancı dizileri tercih ediyorum.
Yabancı dizileri tercih ederim
Yabancı diziler tabi ki.
Filmin yabancısı dizinin yerlisi
Yabancı dizi bağımlısıyım
Yerlii
Film yabancı
Dizi Yerli 👍
Yerli
Yabancı