Titanic filmini izlemeyeniniz yoktur. Rose öküzü neden Jack’i yanına almadı iki kişi rahat sığardı bence oraya. Jack’ın ölümünden Rose sorumludur diyenler +1
Tahtada ikisine de yer olan Titanic'te Jack'in ölümünden Rose mu sorumlu?
Ben bunla ilgili sanırım bir yerde okumuştum. Üzerine çıksa ikisini de taşımazdı ya da buna benzer bir düşünce vardı bu yüzden çıkmıyor falan diyorlardı. Yoksa filme kız ona zorla çıkmayacaksın bak çıkma sakın burada sadece bana yer var demiyor nihayetinde.
-Sıra sıra tahtaya çıkabilirlerdi. -Rose'un yağ oranı daha yüksek o suya girebilirdi. Daha geç donar. -Tahtaya sığarlardı.
Ama diğer açıdan bakarsak burada aslında anlatılmak istenen başka.
Jake alt tabakadan bir insan. Rose ise burjuva kesiminden. Zengin fakir ile yedi, içti, eğlendi sonra da kendi hayatına devam etti ve fakir olan öldü. Çünkü onun önemi yoktu. Zengin önemliydi. Tahtada aslında sembolik olarak soğuk suyun içerisinde donacak olan Jake alt tabakayı tahtanın üstünde güvende olan ve yaşayacak olan Rose ise üst tabakayı temsil ediyor.
Rose sorumlu değil. Filmi izlemeyen veya dikkatli izlemeyenlerin takıldığı bir olay bu. Teorik olarak değil de pratik olarak düşünürsek o tahta 2 kişinin ağırlığını kaldıramaz. Rose'ye bencil diyenler var bunun için, o aşkını sandala binip gemiden kurtulma şansı varken Jack'i o gemide yalnız bırakmadığı zaman kanıtladı zaten.
İnsanlar göze sokulan fedakarlığa kandı ama asil marifet gerçekten rose’nin filikaya atlamayıp Jake le ölümle burun buruna gelmeseydi. Rose’nin yaptığı fedakarlığı göz ardı etmemek gerekir bencede
@everkeğii Ama sorun şu ki, sen asla onların yerinde olamazsın. Bazı şeyler sanatsal nedenlerden ötürü gerçekleşir, fiziksel nedenlerden ötürü değil. Olayı sadece tahtadan ibaret düşünürsen zaten yanlış sonuça varırsın.
Yüzlerce kez izlemiş olabilirim. Her seferinde "Neden Jack'i yanına sığdıramadı" sorusunu sormadan edemiyorum tabii. Bir de donan ellerini o enkaz parçasından sökercesine çekiştirip denizin derinliklerine göndermesi yok mu 🤦 o an kalbim paramparça oluyor.
Hayır tarihin bu yönde ilerlemesinde kader sorumlu. Rose her ne yapsa zaten kötü durumda görünüyor filmi bir de öyle izleyin. Ailesini, zengin kocayı, geleceğini. Zaten dönemi gereği büyük tabular var ve halen günümüzde "kadınların parayı sevdiği" konusunda tabusu varken o bunu yıkmaya kalktı. Ancak yine konuşulan orada ki tahta parçası oldu. Abi o zaman azcık daha geniş pencereyle bakın Jake gelmeseydi ikisi de yaşayacaktı rose sandala binip gidecekti jake zaten deli dolu herifin teki olduğu için birine bağlanmadığı için yaşayabilecekti. Böyle anlamsız şeylere takılmak manasız çünkü film seti bu o tahta parçasının o kadar büyüklükte olduğu bile kesin değil kadı ki filmin ilerleyen sahnlerinde o tahta parçasının ilerisinde yine ortalama büyüklükte bir tahta parçası var oraya gitseydi o zaman.
Bu kadar ciddi yorum yapmanda hiç bir mana bulamıyorum. Gayet espriyle karışık sorulmuş bir soruydu. Her olaya doğru açıdan baktığını sanan ve insanları yönlendirenlerden nefret ediyorum yapmayın şunu
Şimdi sen beni dar görüşlü sığ biri ilan etmeden ben açıklama getireyim. Benden farklı bir bakış açısıyla filmi izleyen bir arkadaşın yorumunu da eig seçtim bu arada
Aslında dar görüş olarak felan yorumlamaycaktım benim mizacım bu sonuçta burada sorulan her sorunda kendi fikrimize göre yazıyoruz. Kaldı ki 1 espri herkesi güldürmek zorunda değil. Sonuçta burası soru cevap sayfasıydı öyle değil mi?
Kimseyi kışkırttığımı düşünmüyorum beğenmek zorunda değilsin fikrimi. Sadece bu benim düşüncem beğenmeyen sensin ve seninle aynı düşünenler bunlar için de fikir birliği yapacağım bir durum yok? Beğenmemek de senin tercihin.
Evet 😁 Burda büyük bir kumpas vardır. Kaç kere izlersem izleyeyim Rose’un hatalı olduğun apaçık bellidir. Rose bencillik için saf ve olaylardan habersiz Jack’i kandırmış ve biraz daha rahat su üzerinde kalabilmek için ölüme terk etmiştir. Rose’ un işlediği cinayet hükmündedir. 😁
Rose için her şeye değer ya. <3 Gerçi Titanik 2 filminde Jack geri dönüyor. Fakat sizinde hevesinizi kursağınızda bırakmak istemedim. Evet öldü de diyebiliriz. :)
- Rose biraz ilgi manyağı sapkın fakir rolüyle şöhret paltosunu üstüne geçiremeyen bir kızımız. Jack'de tamamen doğal takılan bir çocuktu. Keşke her şey en başından güzel gitseydi de o Titanik hiç batmasaydı. <3 Titanik ölümle pençeleşirken yüz yıllık aşkı okyanusa gömdü.
Aşk onsuz kalmayı düşünmemek her yola birlikte iki beden tek ruh çıkmaktır. Sevgilim ölüme yolcuysa o yolda onu yalnız bırakmam. Geride kalan biri olduğu zaman orda aşk yoktur diyebiliriz. Seven gerçekten seviyorsa üstelik aşık diyorsak sevgilisini nasıl ölüme tek yollar? Görüyorum günümüzde eşi ölür ölmez evlenenler var ne kadar acı... Kumru kadar olamıyor insan oğlu! Küçücük kumru kalbi kadar kalp yok çoğu kişide. Es demek, aşık demek, sevgi demek budur. Geri kalani bir tarafın sevdiği, diğer tarafın seveni kullandığı bir alışveriştir. Unutmayin bu dediğimi.. Sevgiler 💛
Kate Winslet de yıllar sonra bundan dolayı kurgu Rose karakterine kızdığını belirtmişti bir röportajında.. Ama Jack için sandala binmeyip onu kurtardı, belki de denizin dondurucu soğuğundan böyle bencilce bir şey yaptı ama ne olursa olsun böyle bir aşk için gerekirse donarak ölünürdü be.. Çok mükemmel bir uyumları vardı 😔
O tahtanın denge merkezine bağlı ikisine sığıp sığmayacak ve erkekle kadının kilolarının aynı olacağını zannetmiyorum o yüzden bir tarafa adam gelirse tahtanın sürekli devrilebilme ihtimali var ayrıca gerçeğinde tahtanın büyüklüğünü bu olduğu kesin değil sonuçta
Tahtanın ağırlık merkezine bağlı bir durum eğer sağa daha yakınsa batardı veya sola daha yakınsa batardı düzgün dörtgen olmadığı için tam ortada olmasının imkanı yok ağırlık merkezinin
Ben rose olsaydim sevgilimle birlikte ölürdüm.. o gözümün önünde donarak ölüp bogulcak benim hayat sevincim mi kalir.. Allah korusun tabikide. Ben böyle düsünüyorum. Insan asik olunca ölüme bile el ele gider..
Farklı bir soru olmuş aklına sağlık dostum 😅 valla dediğini düşününce haksız da değilsin ama hikâyenin orijinalinde olay böyle mi olmuş tam olarak bilemiyoruz, yönetmenin dikkatsizliği diyelim, bu detayı düşünerek sahneyi çekmesi gerekirdi.
yer olsa da olmasa da rose sorumlu ve bencil.. madem seviyo oda fedakarlık yapmalıydı gerekirse jack ile birlikte ölebilirdi.. ama o hayatta kalmayı tercih etti sonra evlenmiş yoluna devam etmiş zaten.. aşk karşılıklıdır ve fedakarlık gerektirir.. jack kendini feda etti ama rose bunu yapamadı..
Diziyi izlemedim ama tahta ikisini taşıyamaz batarmış gibi duruyor ama kızın yaptığı bencillik öyle bir durumda sevdiğim kişiyi kurtarır kendimi feda ederdim. Yani sevdiğim kişinin hayatta kalması için ben binmezdim tabii ikimizi alacak gibiyse ayrı mesele
Her izlediğimde hâlâ aynı şekilde etkilenir ağlarım. Tahta ikisinide taşımazdı birinin kurtulması gerekiyordu. Titanik'i Titanik yapanda Jack'in ölmesi zaten. Ama Rose'un sevdiğide bir gerçek nişanlısından ve zengin hayatindan vazgecti. şu an müziği kulağımda🙁
Bence matematiksel olarak ikisinide tasiyabilirdi hatta google da ilgili deneyler var herhalde bir iki tane okukustum ama o zamanin doneminde o olay sirasinda insanin aklina ne gelecek bu 1 2 ise rose suyu girsin birazda jack tahtaya binme olayina gelirsek bence jack zaten kabul etmezdi kendisi ısınmak icin sevgilisini suyu gondermezdi o yuzden bunun yerine rose nin tahtada kalip jack in aski icin sogukda bekleyip olmesi daha romantik daha dramatik olacagi icin en mantikli yok bence buydu jack zaten ana karakter boyle bir ask da anakarakterin yasamasini beklememiz bizim hatamiz ana karakter her zaman aski icin herseyi yapar
Teknik olarak her ikisi de çıksa birbirlerine sarılarak vücut ısısını koruyabilirdi. Fakat kocaman batan bir geminin yarattığı çekim, dalga vb. nedenlerden Jack daha korumacı yaklaştı.
Bunu bende düşündüm ama belki çok soğuk olduğu için kadın da soğuktan miskinleşti ve jack i tahtaya çıkaramadı. E zaten jack de donuyordu denizde onun da vücudu soğuktan halsizleşti ve çıkamadı. Sahne aklıma geldi yine 😪
Memleket Sedat Peker'in gündemi ile çalkalanıyor. Dolar almış başını gidiyor. Üniversite öğrencileri işsiz geziyor. Bunca sorun varken Titanic de rose Jack i de tahtada yanına alabilir mıydı diye düşünüyoruz 👏👏👏
Ilk çıktığında iki seans izleyerek günü bitirmiştim zaten 4.5 saat sürmüştü sonraları sinemalarda kuyruk oluşmuştu saatlerce bekleyerek günlerce eve girmemiştim vay be ne günlerdi
Geminin parçası ikisini de taşıyabilirmiş, şişme yelekten bir şekilde yararlansalar yine kurtulabilirlermiş. Yani Rose sorumlu, ama mantıken acı bitmeseydi bu kadar tutulmazdı film.
Bu mantıkla hiç bir filmden zevk alamazsın diyordu cem Yılmaz ama bana kalırsa olayın birebir böyle olduğunu düşünmüyorum sadece filmi dramatize etmek için senaryoya eklemiş olabilirler.
Rose az yana kaysa aslında her şey çok daha iyi olacaktı. Tek problem onda da değil. Jack de akıl hastası. Hadi rose'un aklına gelmedi tamam da hayatı tehlikede olan sensin 'az kenara kay' diyemedin mi m@l. İkisi de akıl hastası belli.
Oraya tek başına çıkamazsın. Binerken devrilir. Hani denizde şişme yatağa binemediğin gibi 😄
Jack tahtayı tutmuştur, rose binmiştir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Jack sorumlu. Erkekler kendine değer veren kızlara bakmayın böyle buz gibi suyun içine atıp ölmesini bekleyecek kızları da seviyor :D biz gibi salaklar olsa ya iki kişi çıkmaya çalışır tahta batıyorsa da kendi girer suya 🤣🤣🤣
Jack kurtulsaydı, ve film iyi bir sonla bitseydi, sence dünyanın en iyi filmlerin arasına girebilir miydi Titanic? Rating için bazen sevdiğinden vazgeçmek gerekiyor xd
Tahtanın iki zıt ucunda kendilerini küçülterek dursalardı tahta batmazdı fizik bilginin olmadığını bu kadar belli etme. Böyle bi cevap verirsen böyle bir karşılık alırsın üzgünüm
Bu soruyu yeni gördüm ve görür görmez gittim filmi izledim şimdi bitti film ve sorunun cevabı onu oraya alamazdı filmde o küçük tahtayı kuşbakışı gördüm eğer jack ı alsaydı kız da suyla temas ederek ölürdü.
@Berkay_Deviren yani benim fikrim bu tabi ama Samsung'un ortası yok ya en kalitelisini S serisini alcan ya da A falan almican. Kamerasi gercekten berbat cunku. Ayrica Samsung'un batarya sorunu da var ben Samsung'dan Xiaomi'ye gectim cok guzel fiyata ve o fiyat icin baya fazla ozellikleri var.
Ya yarım yamalak izlemişsin anlamamışsın gelmiş burda soru soruyorsun birde ya daha ilk okuldayken izledim hatırlıyorum ikisi binince tartmıyordu o tahta o yüzden jack rose un geçmesini istedi