Ak açke kara gün içindir
Üzüm üzme baka baka kararır

45 dakika olsa 1 akşamda 3 dizi yayınlamaları gerekecek fazla dizi fazla maliyet demek 3 diziden kazandıkları parayı tek diziden kazanmak varken neden 2 dizi daha fazla masraf etsinler. Ben de etmem açıkçası o yüzden çok uzun internet dizileri o yüzden kısa çünkü onların akşam saat aralığı doldurma derdi yok sezonluk yapıştır gitsin.
Yani haklısın sağol slash
Primetime denilen akşam 8 ile 10 arası zamana eskiden birkaç dizi ve/veya film sığıyordu. Şimdi kanallar masraftan kaçmak için tek bir programla bütün süreyi dolduruyorlar. Saat başına maksimum 12 dakika olan reklam süresini de başına ortasına sonuna kendi programlarının fragmanlarını serpiştirerek 15-20 dakikaya çıkartıyorlar. Bu yüzden günümüzde yerli kanal izlemek büyük zaman kaybıdır.
Çözüm: Bölümleri full haliyle Youtube kanalına yüklenmiş dizileri izleyeceksin. Tabi orada da kıyamet gibi reklam var ama onun da çözümü ad blocker. Kesintisiz dizi izlersin, kalan zaman da sana kalır.
Sağol uzun yazmışşın eline sağlık☺️
Valla Mithrandir hocam dürüst olayım bunları Ekşi Şeyler'deki bir derlemede okumuştum, detaylı bilgi orada yazıyor :D
Kopyala yapıştır yani 😁
Ezberle yapıştır diyelim :)
😂
Araya bol reklam alabilmek için. Bazen dizilerden iki adamın birbirine bakışı bile 15dk sürebiliyor.
Evet ya bir cenaze sahnesi tüm bölüm olabiliyor
misal CNBC-E kanalında Personel İnterest diye bir dizi vardı. Orada Shawn diye bir karakter vardı. Kadın silah çekince 5 tane abimizi Cüneyt Arkından daha seri şekilde yere indiriyordu. Bizim dizilerde bir kadın adama silah çekmesiyle vurması arasında 5 bölüm geçiyor ve genelde vurulan adam ölmüyor da...
@allatu666 😂
Uzun süren diziyi başarılı falan sanıyorlar ondan.
Evet ya
Teşekkürler💐
Cevap
32Cevap
Ne zaman bir türk dizisi açsam, bir manken kızımız süzüm süzüm süzülüyor... ya da ağlıyor, ya da kötü adamın işkencesine uğruyor. Türk dizilerinde hiç erkeği bir yere bağlayıp işkence eden, ağzını burnunu kıran bir hatun yok. Kadın illa ezilecek, ufalanacak... ağlayacak, yalvaracak, zırlayacak...
😂 doğru tespit
https://www.youtube.com/watch?v=DYlq4OTNYQ0 bizim dizilerde şunu görmek mümkün deel... https://www.youtube.com/watch?v=DYlq4OTNYQ0
Evet ya
Dizilerin senaryosu asılda kısa şekilde yazılıyor. İzlenim arttıkça uzatıyorlar ve bu çok zaman asıl konudan kopmaya, baymaya başlıyor. Seyirci aniden toplanıp aniden dağıldığı için bir anda final deyip sessizce bitiyor. Bence bir dizi en fazla bir dönemlik olmalı.
Evet abartmamak lazım süreyi
Aynen öyle.
Çok uzun değil aslında, reklam düzenine uygun uzatmalar var. Eğer reklamlara karşı bir düzenleme gelirse o gereksiz uzatmalarda izleyeni boğacağı için kaldırılacak ve standart bir süreye düşecek. Yabancı sevdiğim dizileri netten izlerkende 45 dakika çok az keşke daha uzun olsa diyorum çünkü reklamlar yüzünden gereksiz sahneler yok ve sıkmıyor.
Uzun yazmışşın eline sağlık
Çok yerinde bir tespit mesela 15 20 yıl önceki diziler 1 saat 30 dakika iken şu andaki diziler 2 saat 3 saat en az sürelerin azalması gerek bence en ideal 1 saat 30 dakika civarı hem konu daha hızlı işlenir heyecan olur gereksiz sıkıcılık azalır hem de zamandan tasarruf edilmiş olur.
Evet Ya haklısın dost
Reklam.
Gelir
Dizi ne kadar uzun olursa o kadar çok reklam konulabilir ayrıca bizde dizilerin konulduğu zamanlar özel zamanlardir (ayrıca bı adı vardır da unuttum) adamlar 2dizi koyacaklaona tek diziyle hallediyorlsr
👍🏻
Masumlar apartmanı beni boğuyor. Pisikolojimi bozuyor. İlk bölümleri şxkedim, bana verdiği olumlu bir şey göremediğimden izlemeyi bıraktım. Sevemedim. Ben bana huzur veren neşeli romantik mutluluk veren dizileri seviyorum.😎
😂
Türk dizileri gerçekten aşırı saçma, her türk dizisinin konusu aşk veyahut askeri gibi konuları ele alıyor. Çeşitlilik konusunda sıkıntılar çekiyoruz
Eig oranın nasıl 101 😂
Sitenin kurucusu olduğum için olabilir mi?
@UDixon nasıl kurucu
Sitenin yardımcı kurucusuyum :)
Uzun uzun bakışmalar, fon müzikleri, bir gidişi bekletmeler, sevdayı hissetmeler, acıyı işletmeler vs vs, anı yaşayan yok ki kısa sürsün
😂
Çok izlendikleri ve reytinglerde öne geçtiklerinden dolayı uzundur. Bazı diziler vardır, ani reyting kaybı yaşayıp izlenmiyor ve erken final yapıyor.
Evet
Bazen hadi film açmayım da izleyim diyorum geçmiyor yani ömür geçmiyor uzun fazla dram her şey normal dünyanın dışında, katlanamıyorum
👍🏻
Para icin her sey ya cokta sacma hic sevmiyorum izlemiyorum ne komediyi beceriyorlar ne de drami yaz dizileri zaten bok bir ayari tutturamadik
Haklı
tesekkurler gandalf abim
nasılsa izliyorlar diye bol bol bakışma slow motion koyuyolar. bunu en iyi eleştirenlerden biri murat sonerdir kanalını tavsiye ederim
İzliyprım komik de adam ha 😂
Uzun gereksiz ve aynı şeyler öggggkkk geldi artık ksksks
👌🏻
Reklam yüzünden tabiki. Salt reklamsız hali bu kadar sürmüyor sonuçta, son yarım saatler son sahneyi tekrar tekrar oynatmakla geçiyor ama güzel ülkemizde halkın değil de paranın dediği olduğu için katlanmak zorundayız.
aslinda 8 - 13 bolum arasi yapilir diziler izleniyorsa konu uydurulup dizi devam ettirilir
Evet öyle hep
Sebep rant yani garanti para
Tamam senide feno yapacaz
😂 tamam abi haklısın çok paragözler
masumlar nerdeyse 3 saat sürücek bazen ama yinede sarıyo
😂
Baktılar Türkler kitap okumaz kültür bilmez. Varsa yoksa tv basindalar. Aaa dediler bizde şu dizileri uzun yapsak ya bu durumu değerlendirsek ya.
😂
neden uzun yapılıyor bilmiyorum ama kısa sürse de başarı kazanılacağını bilmeleri lazımm
👍🏻
Türk dizisi izlemiyorum. Çok saçma hepsi. Kanser oluyorum yemin ederim
Haklısın
45 dakikada anlatılacak konuyu uzun bakışmalar, slow motion yürümelerle 2 buçuk saate sığdırdıkları için😌
Evet be haklısın dostum
Bir şeyi anlamak için uzun uzun anlatılması gereken bir genel izleyici kitleleri var çünkü
👍🏻👍🏻
Ekonomik nedenlerle bence. Kısa olursa kaldırmıyor bütçe.
Bir türlü konuyu cinselliğe getiremiyorlar. Bam bam yok ne anlatcaklarını şaşırıyorlar
Sanırım kanallar belli bir süre verip o süreyi doldurmalarını istiyorlar yapımcılardan. Onlar da boş boş uzatıyo
👍🏻👍🏻👍🏻
Sebebini bilmiyorum ama çok saçma 1 saati bakışma ile geçiyor
Evet ya
Boş boş dizilere hayranlık duyan bir toplumun ihtiyacın olan şey zaman öldürmek
Evet
sebebini bilmiyorum. gerçekten saçma sapan uzatıyorlar ya. bir olay olduğu da yok dizide
👍🏻
Keşke bu dizi daha uzun olsa :3
Öylesine koydum 😂
izlemiyorum gram umrumda değil
😂
Para kazansınlar diye
Adam haklı 👍🏻
Sana da 😁
Hemen dizi çekiyoruz para kazanmamiz lazım sksksksk
@Karamelaaaa 😂
Bend var 250 Türk lirası
@lacivertgandalf sen onu ver bende de var biraz ekler çekeriz skskks
@Karamelaaaa 😂 Düşük bütçeli
Olsun bu başlangıç skskks
@boavista aynennn
@Karamelaaaa 3 kişi çekti kimse izlemedi 😂
Hıcte bile 😂😂
Sen tek izlersin o zaman
Tek izlemem sende izliceksin sksksksk veeee cancanim 😌 sksksk
Tamam pamuk eller cebe 🤪
💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸
@Karamelaaaa hava atma be benim villam var 😏
Dermişim
Ahhahahq ksksks
her biri birbirinden daha ahlaksız ve daha aptalca. ne b. k yemeye bu kadar uzun yapıyorlar anlamıyorum.
Ticari sebepler ve 3 kuruşa 13 köfte peşindeler
👍🏻
Arka sokakları koysaydın ya görsel olarak 😂
😂 elimde bu vardı 😂
Bu yüzden hiç Türk dizisi izlemiyorum
👍🏻
Saçmalıktan ne yapacaklarını şaşırmışlar.
Helal be kanka
Para için reklam süreleri vesaire
Doğru Ayhan Bey
Yapımcı ve yönetmenlere sormak gerek
Tamam
Çünkü neden olmasın ki
tamam
Sırf 1 saati bakışma da ondan.
Evet çok uzunlar
Tamam 😁
😂
Niye gülüyon 😁