Selâm, Sinemada benim en rahatsız olduğum şey afedersiniz ama öküz gibi gülmek. Yahu bir şeyin adabı vardır tamam sahne komik ama rahatsız edici. Sinemada film izlerken insanların hangi davranışları sizi rahatız eder?
Sinemada film izlerken insanların hangi davranışları sizi rahatız eder?
İlkokul, ortaokul falan öğrencileri geldiğinde hem seviniyorum hem sinirleniyorum. Güzel bir şey sinemaya gitmek. Bir de güzel bir film geldiyse müthiş bir şey. Küçük yaşta böyle güzel filmleri sinema salonunda izlemek onlarıda sevindiriyodur. (Heleki dersten yırtmış olmaları 😂) Ama sürekli etrafta gezinip bir o arkadaşla bir bu arkadaşla konuşmaları hoş değil. İster istemez kulağınıza geliyo sesleri. İzlediğiniz filmden hiç bir şey anlamıyosunuz sürekli konuştuklarında ya da dikkat dağıtıcı şey yaptıklarında. Mesela flaşı açıp filmin resmini oraya buraya atmak için çekenler var. [Bunları her yaş grubundan yapanlar var. Ama ortaokuldakiler daha çok yaptı benim gittiğim sinemalarda.]
film kötüyse ve insanların topluca beğendiğini görürsem (muhtemelen bir aksiyon filmidir çünkü aksiyon filmleri aptallar içindir) aşırı rahatsız olur ve konuşmaya başlayıp filmin ne kadar kötü olduğu konusunda yanımdakinden onay olmaya çalışırım ve 2. araya girmemek için dilenirim O SIRADA yanımdaki adam bize sessiz olmamızı söyleyip 10 saniye sonrasında gelen osuruk esprisinden kahkaha p*rnosu geçirir.
Bir izleyici olarak en uyuz insan davranışları şu şekilde, Sinemaya piknik yapmaya gelen tipler, sürekli konuşanlar, telefonu elinden düşürmeyenler. Öküz gibi yayılıp öndekini rahatsız edenler. Ayaklarını uzatanlar.
Böğürerek ağlayıp gülenler, yiyecek içecek tüketirken çıkan sesler, telefon ışığı, film arası gelmeden çıkmaya çalışanlar ya da geç gelenler. Bir de toynaklarını önündeki rahatsız olurmu diye düşünmeden koltuğuna dayayanlar
Fısır fısır konuşma, arkadan birinin koltuğumu titremesi. O anda arkaya dönüp o bacağı kirasım geliyor işte. O kadar sinir bozucu ve tahammülü aşan durum ki. Sürekli de uyarırım hatta.