Halbuki o kadar da çok insanımız var ki bu Fantastik, Bilim Kurgu türünde yabancı diziler izleyen. Senin zevkle izlediğin yabancı dizi var mı, adı nedir?
Neden Türk yapımı Fantastik/Bilim Kurgu televizyon dizisi yok? Beceremez miyiz, tutmaz mı?
Neden yok yapımcılarda o kadar para yok mesela bu gün fantastik yapımların maliyeti sezon başı 100 milyon dolar gibi uçuk bi rakam onu verebilecek yapımcı Türkiye de yok
Bence becerebilirler, yapabilirler ama yapmıyorlar. Parayı kaliteli dizi yapmak yerine saçma sapan birbirinin aynısı olan aşk dizileri çekmeye harcıyorlar çünkü izleyici kitlesi onu istiyor. Yani bence tutmama ihtimalini düşünüp böyle dizi çekmek yerine tutma garantisi yüksek olan diziler çekiyorlar, işte holdingli, masum kızlı, sert bakışlı erkekli falan dizileri diyorum.
Güzel bakış açısı. Ama yinede hiç olmaması için yeterli bir sebep değil bence. Çünkü Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu netflix dizisi var, "Muhafız". Beğenilen bir yapım oldu. 10 üzerinden 7,5 puan verebilirim. Demek ki tutuyor.
45-50 dakika arayla olması gereken dizileri 3 saat abuk sabuk şekilde çekiyorlar bakışmaları uzattıkca uzatiyorlar gereksiz sansür uyguluyorlar belki becerikli yapımcılar vardır ama bizim ülkemizde öyle başarılı işleri yayınlayacak kanal yok sinema yok sinema bilet fiyatları bile dünya para.
Ben de nefret ediyorum 3 saat olmasından, saçma sapan 2 şarkı dinletmelerinden, saçma sapan bakışmalardan ve özellikle 1 saat özet vermelerinden. Ama artık aşılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilet fiyatlarına gelecek olursak ise filmleri hep dışardan satın alıyoruz, dolar olarak alıyoruz mecbur da fiyatlar dolar kuru ile hesaplanıyor. Enflasyon düşmedikçe (ki düşmez) bilet fiyatları düşmez.
Yerli film fiyatları da aynı alışmışlar bir zam yapmaya heryerde ücretler pahalı tüketiciyi düşünen kimse yok hep kendileri kazanma pesindeler 45 dakikalık bir dizi reklamlarla 2 saat sürüyor reklam izlemekten dizinin konusu kaçıyor. Yabancı filmlere gelirsek döviz son yıllarda bu kadar yükseldi eskiden de aynıydı değişen birşey yok yani.
Türkiyede izleyici kitlesi aşk temalı diziler sevdiği için hep zengin erkek fakir kız temalı hep aynı tarz tutmaz burda ve maliyeti çok fazla olduğu için cesaret edemezler
Katılmıyorum. Fantastik yabancı diziler izleyen binlerce Türk var. Ve düşük maliyetli o kadar çok yapım var ki tutan. Nedeni bu değil bence yani yapılmamasının.
Evet var haklısın bende onlardan biriyim yabancı dizi izlerim genelde ama türkiyede genelde bu tarz işler tutar ve yapımcı ve senaristlerde tutar nasıl olsa para gelir kafasında olduğu için bu işlere yöneliyor evet düşük bütçeli diziler filmler var çok da iyi yapımlar oluyor ama sayıları malesef az alper çağlar mesela buna örnektir