Evet Çıkabilirdi
Hayır Çıkamazdı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çıkabilirdi tabii ki filmin bu sahnesinde bunu düşünüp çıldırmayan var mı acaba? Senaristlerin böyle bir hata yapması çok saçma bence ya keyifler kaçıyor en güzel yerinde 😒
Hayır denediler ama çıkamadilar üstelik senarislteri aptal yerine koymayın. Diğer yorumları okursanız anlarsınız birisi çok güzel açıklamış
Cevap
43Cevap
Batarlardı. Tahtanın genişliği veya ağırlık tek başına önemli değil. Özkütle önemli. Yani ağırlığın hacime oranı. Saf suyun özkütlesi 1 kg/litre'dir. Yani 1 litre su 1 kilogram gelir. Deniz suyu tuzlu olduğu için az bişey daha yoğundur. O da 1,0025 kg/lt imiş şimdi baktım. Burada önemli olan iki kişi ve tahtanın toplam ağırlığının hacimlerine oranı 1,0025'ten küçük olması lazım. Yoksa batarlar. Özkütlelerinin daha küçük olması için de tahtanın mümkün olduğunca geniş olması ve hafif olması lazım. Bu kadar küçük tahtaya sığsalar da ağırlıktan batarlar.
Soğuk suyun içinde hareketsiz durup yardım gelmesini beklediği için dondu.
Oysa ki filikalara doğru yüzüp kan dolaşımını hızlandırabilirdi.
Filikalar çok uzakta değildi geminin batışını insanların çığlığını duyabilecek yakınındaydı. üstelik filikalarda boş yerde vardı.
Ayrıca gemi batmadan önce denizde hayatta kalmak tutunmak için gemiden bir kaç parça eşyayı denize atabilirdi.
Kendini kaderinin ellerine teslim etti.
"Mutlu son yoktur"
Flimi izlerken bunu en derinden bir kez daha hissettik
tahtaya çıkmaya bir kere çalıştı ama tahta ağırlık eşitsizliği yüzünden battı. yer yoktu değil evet vardı ama suyun üzerinde dengede durmak öyle kolay değil ve hatırladığım kadarıyla tahtanın bir kısmı kırıktı zaten. tahtanın kendi ağırlığı da eşit değildi ağırlık arttıkça devriliyordu.
Kadınların sevgisi yalan, Titanic filmi de bunun ispatı. Rose gerçekten Jack'i çok sevse, o ne derse desin, senin olmadığın hayatta ben de yokum der ve suya dalardı. Böylece Jack'in sevgisini de hak etmiş olurdu. O ne yaptı? İki yalandan itiraz etti, sonra kabullendi. Dünden razıydı kurtulmaya.
Fizik kurallarına aykırı. Şöyle ki; suyun kaldırma kuvveti, yüzen cisimler icin cismin agirligina eşittir. Cismin üzerine yük eklendikçe suya batan hacim artacaktır. Birincisi yüzen tahtanın ağırlığı, kadının ağırlığı bir de adam eklenecek... o tahta zaten suya gömülürdü.
Bu kanıtlanmış bir şey. Aslında çıkabiliyordu ama o hatayı farkedememişler belki de. Bir ihtimal de böyle arada hatırlayalım, analım diye bilerek yapılmış bir şey de olabilir. Mesela Elon Musk Cyber Truck aracını tanıtırken camı kırılmaz diyor ama test ederken kırılıyor ve hâliyle herkes onu konuşuyor. Güzel bir reklam çalışması.
Kim kanıtladı
Discovery Channel'da bir program vardı. O programda bu ve buna benzer şeyler efsane mi, gerçek mi deniyorlardı galiba, tam ben de hatırlamıyorum konsepti. Bilimsel olarak kanıtlıyorlardı.
Buldum 😃 https://youtu.be/amKOeV-vC2k
Tamam ama bu videoda tahtanın 2 kişiyi taşımayacağını söylüyor. Sen neyi savunuyorsun anlamadım
Pardon bu videoda deneylerinin devamını göstermiyormuş. https://youtu.be/r3GxH0_IQvo
bu soru üzerine bir yazı okumuştum yıllar önce yanlış anımsamıyorsam üzerine çıkılan tahta kapı gibi bir şeye aitmiş ve iki kişiyi taşıyacak biçimde değilmiş ikisi çıkarsa batarlarmış o yüzden birinin çıkması gerekiyormuş
ne kadar doğrudur bilemiyorum
tabii birisi ölmese de filmin anlamı olmaya bilirdi her zaman mutlu sonlar görmek hafızalarda yer etmez bazen mutsuz sonlar mutlu sonlardan çok daha güzel olabilir bu da o filmlere örnek
Hayır çıkazdı. Önemli bir ayrıntıyı kaçırmışsınız. Çıkmaya çalıştı zaten başta ama kapı rose la ikisini taşımadı ve battı. O da kapının ikisini birden taşımaya ağını anlayınca rose un çıkmasına yardım etti. Yani kendini onun için feda etti 🥺🥺 bu bilgiyi öğrendikten sonra tekrar izleyin görüceksiniz 🥺
dokunsan ağlıcak kıvamdayım tekrar izleyesim geldi ağlayıp geliyom ben :/
@Psişik_Kedicik2834 hatırlayınca ben de bi kötü oldum şu an :((((
çok soft bir aşktı ya... ne çok fazla cinsellik ne de çok fazla dram vardı resmen ikisini aynı anda verebilmişlerdi :(
Çıkardı kız koca totosuyla kapladı bütün tahtayı ulan o kadar seviyorsan bari tahtayı at elini tut sevdiginle birlikte tahtalı köye git o bencilliği ike devirdi dag gibi adamı
Gemideki araba icinde vurusurken cakisirken pompalarken hoplatirken
Daracik yerde ciflesirken
Sigiyor
Ama ulu orta yapmak istememisler galiba
Jack pipisi kalkmamis olabilir
Kalksaydi oracikta tahtada ciflesirlerdi
Sanirim lgbt olmaya karar verdi jack
😂😂😂😂😂😂 çok güldüm bu soruya çünkü ben bu filmi izlediğimde yaşım 14-15 falan di 😂😂😂😂 ve ben o filmden sonra bu soruyu hep sordum kafamda neden çıkmadı o tahtaya yer var di oysaki diye 🤦🏻♀️🤣🤣🤣koptum soruyu görünce
O zaman bidaha izlemenin vakti gelmiş çünkü filmde beraber çıkmayı denediler ama başaramadılar
@DorothyBabe bir sefer denediler uğraşmadılar bile 😂
Batıyorlar neden uğraşsınlar, uğraşınca fizik kurallarını mı değiştirecekler😄
Abi bu kadarda kurcalamayın ya bu bi film yönetmen haklı eğer yaşasaydı bu kadar unutulmaz olmazdı, tıpkı Poyraz Karayel, Ayşegülün ölümü gibi
Bilim insanları kütlesel açıklama yapsa iyi olur yoksa bir film salaklığın kurbanı olucak.
Benceee jackin üstünde giysi olmadığı için ağırlığı fazla olurdu vakit geçtikce yoksa salak değiller geri dönüp ellerini açıp o kadar riske girip sonda suda ölmeye ikna olsun.
-Jack keyfinden çıkmamıştır demeye devammı?😃belki de mazoşisttir demi?
Realizmin içine etmeyin yani gayet net bir film. Hayat acılarla dolu ve yaşaması her hâliyle güzel. Özellikle de sevmeye değer biriyse...
Fotoğraflarda da gördüğümüz gibi çıkabilirdi kesinlikle fakat böyle bir durumda film bu denli yankı yaratabilir miydi bilemiyorum. En sevdiğim filmlerden biridir. 🌸
Eğer çıksaydı 2,195 milyar dolar kazanmazdı o yüzden çıkamazdı (ama fiziksel olarak, gemiden kaçan herkes (!) çıkardı o tahta parçasına)
rose koca poposunu kaydırsa biraz sığabilirlerdi bence, adam zaten çöp gibiydi :)
🤣👍
+ 4 Element
- Neymiş onlar?
+ Ateş, Su, Toprak, Tahta...
- Tahta mı?
+ Ne o zoruna mı gitti?
- Yanlış olmasın hava olmasın?
Jack belki tahtaya çıkamadı ama parayı aldı sonuçta...
Çıksaydı o tahta ikisini tasirmiydi?
Ikisi bir den alabora olup o soğukta denizin dibine giderlermiydi.
Ikisi de kurtulsaydı bu denli güzel olur muydu film?
Rose'a Jack'imi bıraktığı için kızgınım ama Cameron doğru demiş, Jack ölmese bu dizi bu kadar konuşulmazdı 😢
titanic filmini bayadir izlemiyorum cünkü izleyince agliyorum :(
ama jack siğsa bile son kez delikanliligini gösterdi işte :(
Çıkabilirdi tabi ki. Orada ablak ablak Rose'un suratına bakıyor, çıksana oğlum daha halâ aşk peşinde.
Çıkabilirdi tabii ki ama ross'un ağır g******* çıkamadı.
İki insanin ağırlığına dayanamaz, batardi.
Ayrıca konu sadece tahtaya sığıp sığamamalari değil. Onun o sırada gücü tükenmisti. Belki de aşkı kurtulsun diye fedakarlik yapması gerektiğini düşündü..
Filmi nerenizle izliyorsunuz ikisi birden denediler çıkamadılar zaten. Çıkabilecek olsaydi sırf film için daha küçük bir tahta ayarlarlardı her türlü çıkamazdı.
Filmde çıkmaya çalışıyordu ama tahta batıyordu.. Tabiki yer bulabilir ancak tahtanın kendi ağırlığı fazlaysa ikisini birden taşıyamayabilir.
çıkabilirdi tabiki ama ağırlık fazla gelip batma ihtimali vardı jack bu yüzden hiç riske girmeyerek sevdiği kadın için kendini feda etti
Rose inseysi jack binseydi ara dura yer değiştirseydiler ölmezlerdi😂
Kız başta gemiye geri dönmese salak. Çocuk kurtulurdu bir şekilde.
Jack tahtaya çıkamadı diye onu veya sevgilisini suçlamaktman vazgeçin. Titanik kasasındaki tek suçlu buzdağını göremeyen şu salaktır.
Eğer Jack ölmeseydi Titanic 11 tane oscar ödülü kazanamazdı
Evet çıkardı ama birinin ölmesi gerekiyordu, filmin daha anlamlı olabilmesi için.
O zamanın zamanında çalışmamış kafaları şimdi b0k atmein
bu resim beni bitirdi jack çok sevmişti ama rose'u 😭
Bence çıkardı ama nede olsa bir film bu çokta tartışmaya gerek yok
Ikisi de üstüne çıksalar ağır gelebilirler ve batabilirlerdi
Knk
@yargıç_bey he
filmde deniyorlar zaten ama tahta ağırlıklarını ikisinin taşımıyor
Çıkamazdı. Tahta zemin yerine aynı tahtayı suda deneselerdi çıkamayacaklarını bilirlerdi
hiç izlemedim ama görsellerden yola çıkarak çıkabilirdi diyorum
ulen çıkabilseydi o kadar ilgi çekici olmazdı zaten film icabı dedikleri şey bu işte 😂
cameron daha inandırıcı yapabilirdik orada sıçtık maalesef demiyor da sanatsal olmalıymışmış :D
Filmde ikisi de cikmayi deniyorlar ancak tahta kapı ikisinin agirligina dayanamayip batiyordu yani ikisinin aynı anda cikmasi pek olanakli değildi ancak sırayla çıkıp inebilirlerdi bence ya da direkt tahta kapının üstüne çıkmak yerine filikalara doğru yuzselerdi hayatta kalirlardi bence filikalarda yer vardı bir de seye cok sinirlendim jack öldükten sonra rose pek ağlamadi gibi geldi filmde ben daha cok agladim yemin ederim ya hemen bıraktı cocugu suya
çıkabiliyor denenmiş bişey ama dram romantizm için çıkamaması lazımdı
Jack cok sıkıntı kanka
Aslında direk seks yapsalar bilimsel açıdan ikisi de vücut ısısından kaynaklı enerjiden dolayı ısınıp kurtulacaklar muhafazakar olacakları tuttu. :D
Çıkarmış :)

Çıkabilirdi ama sonda ki drama olmazdı. O olmadığı için de, söylenildiği gibi yeteri kadar çarpıcı olmazdı sanırım.
Başka şeylerin üzerine çıkarsan o 1910 model mercedesin içinde, Allah da seni öldürür pis kafir
Çıkabilirdi ama amaç zaten çıkmamasıydı ölmeseydi ki konuşulsun.
Tahtanın üzerine çıkabilirdi tabiki ama
Yüzme prensibi diye bir şey var yani suyun kaldırma kuvveti
İki kişini tahta üzerinde durması bir yani tek kişi bile onun üzerinde durması zor
çıkabilirdi ikiside kurtulabilirdi ama çıkmadı niye çıkmadı hala anlayamadım
Deniyorlar ama olmuyor
Evet çıkabilirdi, ama tahta su üstünde kalabilir miydi tartışılır.
Çıkardı, ayrıca yanlış hatırlamıyorsam o sahnede tutunabileceği başka araç gereçlerde vardı. Orası ban bi tık saçma gelmişti.
Elbette çıkabilirdi bu mümkün çünkü tahtaya çıkarken engeller varmış bu engeller ortadan kalksaymış çıkarmış muhakkak.
bilader ya filmin üzerinden yıllar geçmiş ve kült olarak kalmış jack tahtaya çıkabilirdi aman ne güzelll bomboş işler
Gerçekten işsiz misiniz? Tek derdiniz bu mu? Ufacık tahta ikisini de tartmaz deyip kınuyu kapatıyorum.
Tahta batardi... nasil dusunmezsiniz
Hahahaha hadi canım. 😅
Jack tahtaya cikabilirdi ama o zaman da kavusma olacakti. Neydi sloganimiz "kavuşamayınca adı aşk oluyor" du değil mi?
Başkası olsa kızı atar kendi biner.
Evet rose koca kı*çını kaydıramadı bi
Denediler çıkamadılar bidaha izle o sahneyi
Biraz daha deneyebilirlerdi
Batıyordu tahta daha nereye deneyecekler zaten zor hareket ediyorlar suyla başa çıkmak kolay mı
Olsun kanka bana ne taş gibi çocuk okyanusun dibini boyladı 😂
Evet yaa valla hâlâ düşündükçe gözlerim doluyor ajrksjdjwjdwjsj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?