Bol bol yattığım bu günlerde kendimi dizilere verdim. Şu an Prison Break izliyorum. İki günde biter diye planlıyorum. Kafamda birkaç dizi daha var lakin sizlerden öneri almak istiyorum. Yarın yine hastaneye gideceğim, gündüzüm gecem orada geçecek. Çook boş zamanlarım olacak. Keyifle izleyeceğim, heyecan verecek dizi önerileri istiyorum. :)Prison Break'in üçüncü sezonu bitmek üzere.. Üçüncü sezon aşırı sıkıcı geçiyor bea. :/ Sırf izlemek için izliyorum. Diğer sezonlar eski temposuna döner belki. Breaking Bad, Narcos, La Casa De Papel dışında Netflix'te izleyebileceğim dizi önerileri istiyorum.
Dünyaca ünlü yıldız Salma Hayek’in yapımcılığını üstlendiği Monarca dizisi sizleri Meksika elitlerinin yolsuzluk ve skandallarla dolu dünyasıyla buluşturuyor! 20 yılı aşkın süredir Amerika’ da kendi düzenini kuran ve hayatından çok memnun görünen Ana Maria’nın aldığı bir telefon işe dizi başlıyor. Meksika’da tekila imalatı, turizm ve inşaatla uğraşan, ülkenin önde gelen ailelerinden birinin kızı olan Ana Maria, ailesinin yardım istemesiyle Meksika’ya dönüş yapıyor. Bölümleri izledikçe polis ve kartellerle başı dertte olan ailenin ve aile şirketi olan Monarca’nın mücadelesini Ana Maria da vermeye başlıyor. Ortaya çıkan sırlar, entrikalar, siyasi etkenler, Meksika içinde görebileceğiniz toplumsal dengeler sizi diziye daha da bağlıyor. Senaristiliğini Fernando Rovzar, Julia Denis, Ana Sofia Clerici ve Sandra García Velten'in yaptığı dizinin başrollerini Irene Azuela ve Juan Manuel Bernal'a Osvaldo Benavides ve Rosa María Bianchi paylaşıyor.
Lupin
The Incredible Hulk, Now You See Me ve Transporter filmlerinin yönetmen koltuğunda oturan Louis Leterrier’in yeni filmi Lupin 8 Ocak’ta izleyiciyle buluştu! Dizi, Paris’te geçen heyecanlı bir soygun hikayesini bizlere aktarıyor. X-Men ve Intouchables filmlerinden tanıdığımız Omar Sy’ın hayat verdiği Assane Diop karakteri işlemediği bir suç yüzünden suçlu durumuna düşen babasının kendini öldürmesiyle daha çoçuk yaşlarda hayatı alt üst oluyor. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra babasının intikamını almaya karar veren ve kendini “Arsène Lupin” olarak tanıtan Assane, yıllar önce babasının yaşadığı haksızlığı çözmek için kolları sıvıyor ve izleyiciye aksiyon dolu dakikalar yaşatıyor. Çocukluğunda her zaman yanında taşıdığı ve hayatını etkileyen Lupin kitabı ile geleceğini şekillendiren “centilmen hırsız” Lupin’i izlerken Paris’in havasını da içinize çekmeyi unutmayın!
Bridgerton
25 Aralık’ta vizyona giren Shonda Rhimes’in yapım şirketi Shondaland’in ilk dizisi Bridgerton, aynı isimli Julia Quinn'in roman serisine dayanıyor. Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına girmesiyle yaşadıklarını konu alan dizi, skandallarla dolu, aşkı arayan heyecanlı bir dizi izlemek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Daphne’nin ağabeyi eş adaylarını teker teker redderken, gizemli Leydi Whistledow tarafından kurulan bir tuzak ile Daphne zor durumda kalıyor, dizideki tansiyon da bir hayli yükseliyor! Heyecanla beklenen dizinin oyuncu kadrosunda Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter ve Harriet Cains ile birlikte Lady Whistledown’ı seslendiren Julie Andrews da yer alıyor.
Ratched
Glee, The Politician, American Horror Story dizilerinden aşina olduğumuz ünlü yazar yönetmen Ryan Murphy’nin yeni yapımı Ratched, şimdiden eleştirmenlerden tam not aldı. Psikolojik gerilim sevenlerin tercih edebileceği dizi 1947 yılında geçiyor. Dışarıdan normal bir hemşire gibi gözüken Mildred Ratched, akıl hastanesinde çalışmaya başladığı günden beri sakladığı sırları ve akıl hastanesine yatırılan katil ile olan bağı dikkat çekiyor. Söz konusu manipülasyon olduğu zaman bütün hünerlerini gösteren hemşire ve akıl hastanesinde yaşanılan olaylar size gerilim dolu saatler yaşatıyor.
Eski çağlarda geçen sihirli bir kılıç etrafında dönen başarılı oyuncu kadrosunu içinde barındıran Cursed dizisini önerebilir şuana kadar tek sezon olduğu için çok hızlı bitecektir pişman etmez.
Rust Valley Restorers
Rust Valley Restorers
Hurdalıktaki arabaları yeniden boyama cilalama tamir etme gibi birçok aktiviteyi hızlı anlatan ve yanlış araba seçimleri konusunda sürekli batma endişesi olan bir tamir et ve sat dizisi bütün tamir et ve sat dizilerini izlemişimdir belki ilk 3'e girer bana göre zaman geçirmek için bire bir.
Snowpiercer
Snowpiercer
Filmi ve dizisi olan tek bir isim altında yayınlanmış dizisi 2 sezondur. Kısaca: Dünyanın sonu geliyor buz çağı yeniden başlıyor. Bir tren yapılıyor ve bu tren dünyada dönüyor. İçinde bir ekosistem oluşturulmuş. Kaçak yolcular arkaya atılmış ve kötü muamele görüyor. Tren içi devrim yapmak isteyen kuyruk yolcularının çeşitli anlatımı ele alınmış. İyi akşamlar. :D
Üçüncü sezondaki ortamı beğenmedim. Bana aşırı sıkıcı geldi bilmiyorum. Eski hapishanedeki ortama dönseler harika olurdu. Kaçacakları çok net belli, ona eminim ama nasıl kaçaklarını merak ediyorum mesela. Bakalım.
3. Sezondaki kaçış biraz sürpriz sonlu oluyor, yem atma olayı falan var ama 1. Sezonla kıyaslanamaz tabi. O dizi 13 bölüm çekilmesi için anlaşılıp beğenilince uzatılmış bir dizi. Spoiler vermiyim