İzlenir
İzlenmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bizim ülkemizin insanında maalesef ama yaratıcılık ve üretkenlik sinema vb alanlarda sıfır durumda çünkü herkes en kolay en az riskle nasıl kazanırım mantığıyla hareket ediyor.
Zaten o yüzden ki eğer televizyonda bir asker veya bir aşiret veya bir aldatma tarzında dizi tutarsa bir anda tüm kanallarda bu tür dizileri görmeye başlıyoruz ve senaryo baştan sona aynı ve tahmin edilebilir.
Bu holding sahibi adam ve fakir kız ilişkisi gibi.
Bir de yabancılardan uyarlama furyası başladı malum.
Tamam uyarlama dizi yapılmasın demiyoruz ama hem uyarladığin dizi biraz kaliteli olsun hem de hazıra konduk mantığıyla yeni yaratıcı senaryo üretimlerinden vazgeçilmesin.
Ama dediğim gibi ülkemizdeki senaristlerimizin çoğu maalesef sadece kazan kazan mantığıyla hareket ediyor.
Ve Joker benzeri muhteşem kötü karakterler yaratılsa hem bizim ülkemizde hem de başka ülkelerde dahi büyük bir ilgiyle izleyeceğine eminim hem belki böylece sadece Araplara dizi satmayız.
Kısacası kesinlikle görüsüne katılıyorum keşke bu tarz yaratıcı dizi veya filmler üretilse ülkemizde.
Abi yemin ediyorum seninle sabah akşam konuşabilirim aynı benim kafadasın :) Kesinlikle katılıyorum. Daha az parayla daha az yorulma ile nasıl para kazanabiliriz mantığıyla ilerliyorlar ve son derece yanlış. O yüzden film sektörümüz gelişemiyor, kimse risk almak istemiyor.
Bak mesela Cem Yılmaz, filmlerine fazlasıyla para harcamasını seviyorum ve takdir ediyorum ancak sırf komedi abi başka bir şey yok adamda. ''Arif v 216'' filmini 9 milyon USD bütçe ile yapmış. Bak bu bütçeyle ne film çıkar bir düşünsene. Chirstopher Nolan, ''Following'' filmini 6.000 USD bütçe ile çekmiş ve o biçim bir film olmuş ödüllerle geri döndü adam. Biz anca dediğin gibi hiç bir riske girmeyelim saçma dizilere devam edelim zaten izliyorlar kafasındalar. Örnek; Akıncı diye saçma bir dizi.
Yani o kadar söyleyecek şey var ki içimde :D
Bizim insanımızın zihniyetinden kaynaklı maalesef ve uzun yıllarda bunu aşabileceklerini sanmıyorum çünkü okuyan adam da okumayan adamda hep aynı amaç için çalışıyor kolay yoldan para kazanma bu yüzden de bir şeylere öncü olamıyoruz ve hep birilerini taklit etme yoluna gidiyoruz maalesef.
Peki bu izlenmez diyenler sence neye göre diyorlar? Ben anlamadım.
Onların çoğu fakir oğlan zengin kız veya zengin oğlan fakir kız klişelerini ekran başında kitlenerek izleyen kitle o yüzden doğal böyle demeleri.
Cevap
0Cevap
Çıkarırsa görülür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?