Oynadığı karakterlerle önemli çıkış yakalayan Kemal Sunal, Türk sinema tarihine damga vuran oyunculardandır. Tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle sinema filmlerine yönelmiştir. İlk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'nde okurken rol aldığı "Zoraki tabip"tir Kemal Sunal Aslında Filmleri dışında evinde Ciddi Disiplinli ve Sessiz bir Adam olduğunu belki bilmeyen vardır diye düşünüyorum Ali Sunal bir Tv Programın da Babasının evde gayet ciddi ve sessiz bir insan olduğunu söyler ama çocukları ve eşine bağlı evinin adamı olduğunu dile getirirdi hani filmlerdeki saf komik sürekli gülen adam aslında Gerçek de çok farklı bir insanmış,
Kemal Sunalın Gerçekte Çok Ciddi ve Sessiz Bir İnsan Olduğunu Biliyor muydunuz?
Evet biliyordum. Çok ciddi bir kişiliği varmış ve ilerleyen yıllarda Şaban karakterinden bile rahatsızlık duymaya başlamış. Bunu bir röportajında söylemişti.
Bir yerde daha duymuştum diye hatırlıyorum. Bugun karşıma sürekli Kemal Sunal ile ilgili yazılar çıktı, filmlerini izlemeyi özledim. Tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum. 🙏
Kemal Sunal sadece komedi oyuncusu değil. O her rolün altından kalkaliecek bir oyuncu. Bu yüzden tüm rolllere nötr bir adam olarak ciddi bir kişiliği olduğunu duymuştum 😇
İşte buda onun varolmayan bir karakteri en usta şekilde canlandırması asıl sanatçı olduğunu gösterir ciddi bir karakteri olmasına rağmen her rolü yakalayan insan yeri geldiğinde Şabaniye de kadın rolünü bile en usta şekilde veren oyuncu Kemal SUNAL