Deadpool'u seviyor musunuz?

Gerek mükemmel mizah anlayışı gerek olağanüstü savaşçılığı, ile en sevdiğim karakterlerin başında Deadpool geliyor. Hele ki Haruncan gibi efsane bir dublajcının seslendirmesi ile gönlümü fethetti. Peki sizde Deadpool'u seviyor musunuz?

Deadpool Fabian Nicieza ve Rob Liefeld tarafından ilk olarak New Mutants'ın 98. sayısında kötü karakter olarak çıkmıştır. Sonra Wolverine'nin kurduğu X-Force'a katılıp iyilerin safına geçmiştir ama tam olarak iyi bir karakter değil Anti-Kahramandır. Yaratıcılarından Rob Liefeld bir Teen Titans hayranıdır oradaki Deathstroke'un parodisi olarak Deadpool ortaya çıkmıştır. Deathstroke'un gerçek adı Slade Wilson'dır Deadpool'un ise Wade Wilson'dır.

Merc With a Mouth olarak tanınır çünkü çok konuşkandır. Domino onun konuşarak bir adamı intihar bile ettirebileceğini söyler. Deadpool'u diğer karakterlerden ayıran özellikse onun 4. duvarı kırabilmesi yani kendinin bir çizgi roman (oyun, çizgi film vs.) karakteri olduğunu bilmesidir. Okuyucu ile iletişime geçebilir, gerçek dünyayla alakadar konuşabilir, okuyucuyu güldürür. Deadpool Taco ve Chimchanga'ya bayılır. Komik bir kişiliğe sahiptir. Kafasında iki ses vardır biri akılcı diğeri ise eğlenceli fakat saçma şeyler söylemektedir.

Hakkında
Yayımcı
Marvel Comics

İlk görünüm
New Mutants#98 ( Şubat 1991)

Yaratan
Fabian Nicieza,
Rob Liefeld

Tam adı
Wade Winston Wilson

Türü
İnsan (Sonradan Mutant olma)

Uyruğu
Kanada

Takım üyelikleri
Deadpool Corps, X-Force, Thunderbolts, Weapon X, Heroes for Hire, X-Men, Six Pack

Partnerleri
Kingpin, Taskmaster, Agent X, Copycat, Wolverine, Cable, Domino, Death, BOB, Spider-Man, Inez Temple (Outlaw)

Önemli takma adları
Merc With a Mouth, Jack, Wade T. Wilson, Hulkpool, Tom Cruz, Ninja Spider-Man, X-weapon

Güçleri
İyileşme özelliği (Rejenerasyon)
Süper insan kuvveti, çevikliği
Işınlanabilme (Teleport)
Keskin Nişancılık
Özel askeri Eğitim
Üstün Ninjutsu yetenkleri (Usta Ninjutsu)
Telepatlara karşı bağışıklık

Ayrıca:Deadpool'un ölümsüz olmasının nedeni iyileşme özelliğinden kaynaklı değil. Ölümsüz olmasının nedeni Thanos'un onu lanetlemesidir. Yani hiçbir şekilde ölmez.
Deadpoolu seviyor musunuz?
Deadpoolu seviyor musunuz?
Seviyorum
Sevmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Deadpool'u seviyor musunuz?