Haluk: Havuç nerde?
Gülme efekti: Ha ha ha ha
Haluk: Bu eve hep geç geliyor.

Haluk: Havuç nerde?
Haluk: Bu eve hep geç geliyor.

Yerli sitcomlar maalesef çoğu zaman aşırı derece tekrara düşebiliyor. Bu haklı isyanını anlayabiliyorum. Fakat benim önereceğim sitcomlara bakarsan eğer; gerçekten pişman olmazsın. İşte izlemeye değer en iyi sitcom diziler

Jennifer Aniston, Courteney Cox ve Lisa Kudrow başrol oynadığı bana göre en iyi sitcom dizilerinden birisidir. 1994 yılında çıkan bu dizi milyonlarca insanı kendine bağlamayı başarmıştır. Geçmiş hayatları bir şekilde kesişen 6 çok iyi arkadaşın müthiş eğlenceli hikayesi konu ediniyor. Kah gülecek, kah hüzünleneceğiz harika bir dizi. Dizinin IMBD puanı 8.9/10 dur. İzlemeye değer bir sitcom gerçekten. Komedinin en iyi örneklerinin başında geliyor.

Josh Radnor, Jason Segel ve Alyson Hannigan baş rolleri paylaştığı 2005 yapımı harika bir hikaye. 2030 yılından, 2005 yılına dönen Ted ve 5 arkadaşın birbirinden keyifli hikayesini izleyeceğiz. Özellikle izlemeye değer en iyi sitcomların başında geliyor. Dizinin IMDB puanı ise 8,3/10 olarak değerlendirilmiştir. Dizi komedi olarak en iyi örneklerden biridir.

Yine izlemeye değer en iyi sitcomlardan birisi 2 Broke Girls komedi türünde oldukça keyifli bir yapımdır. Aynı restaurantta çalışan Max ve Caroline birbirlerinden çok farklı, ancak aynı çalışma ortamında bulunmak zorunda kalan iki garson kızdır. Bu ikilinin keyif dolu hikayesini mutlaka izlemelisiniz. Dizinin baş rollerinden Kat Dennings, Beth Behrs ve Matthew Moy yer alıyor. Dizinin IMDB puanı 6.6/10 dır.

Ed O'Neill, Julie Bowen ve Ty Burrell'ın baş rollerinde olduğu gerçekten izlenmesi gereken sitcomlardan biriside bu dizidir. Komedi türünde olan dizide; kocaman bir ailenin aynıda evde hem çatışma hemde keyif dolu hikayesi konu alınıyor. Dizinin IMDB puanı ise 8,5/10 dur. Tüm sezonları çok keyifli bir dizi.

Jesse Armstrong ve Sam Bain'i baş rolleri paylaştığı harika bir sitcom ile karşınızdayım. Yine mutlaka izlenmesi gereken sitcomlardan biri olan Peep Show kaliteli bir İngiliz komedisidir. Yaşamın değişik alanlarında başarısız olan, birbirini hiç sevmeyen ama aynı evde yaşamak zorunda kalan Mark ve Jeremy'nin enteresan ve neşe dolu hikayesini konu alıyordu.
Hayatın yoruculuğundan ve stresinden uzaklaşmak için kaliteli sitcomları izlemek insanda terapi etkisi yaratıyor. Özellikle bu bahsettiğim yapımlar hem uzun soluklu hem de kaliteli yapımlardır. Aile ve arkadaşlık kavramını daha iyi anlamak adına sitcom dizileri izlemeyi daha uygun buluyorum
Sitcom dizlerini genel olarak seviyorum ama bizim pek iyi yaptığımızı düşünmüyorum ama genel olarak çoğu amerikan sitcomlarını beğenerek izledim (Friends, himym, Seinfeld, the '70 show, the Big Bang Theory) ve daha birçok insanlara iyi geldiğini düşünüyorum ve bazı duyguları yeniden onlara hissettirdiğini düşünüyorum açıkçası.
Sitcom u Amerikalılar güzel yapıyor
Bknz, Hımym
Cevap
27Cevap
Ben yabancı dizileri izliyorum bence izlenir
Türklerde bi kaç örnek harici düzgün sitcom yok daha doğrusu iş yok nerde kaldı sitcom olacak dijitalde bile hala saçma sapan senaryolarda saçma canım oyuncuları oynatıyorlar
Bu oyuncular gerçek hayatta yoldan geçselee belki dönüp tekrar bakmaz kimse çoğuna
Sitcom dizilirin avantaj oldukça fazla;
Kısa bölümlerden oluşup sıkmadan akan dizilerdir.
İngilizce geliştirme açısından da oldukça faydalıdırlar (İngilizce alt yazıyla da izlemenizi tavsiye ederim).
İzlenir fakat sadece yabancı olan yapımlar sanırım. 20 dakika civarlarında oldukları için konu hızlı akıyor böyle olunca insan da kendini akışa kaptırabiliyor. Türkiye dizileri çok uzun ve sıkıcı oldukları için maalesef daha ilk bölümden bayıyor.
Hayatta bizi üzen şeyler olduğu için insan en azından dizi izlerken gülmek istiyor. Tabi ki izlemeye değer. Diziye ve karakterlere alıştığımda zaten gülme efektiyle beraber gülmeye başlıyorum :)
Neden artık yokki her yerde ya aldatmalı ya tarihi diziler tarihi dizilerde sürekli kılıçla kafa uçurma keşke yeniden olsa ben onada razıyım komedi dizisi diye bir şey kalmadı
O gülme efektleri olmasa komik olmuyor ciddi önemi var. O tarz dizileri bide gülme efekti kaldırılmış haliyle izlemeyi deneyin ciddi bir film halini alıyor saçma sapan bişey oluyor
Psikolojik bişey. Hani biri gülünce sen de gülersin falan
Sitcom diyince akla Çocuklar Duymasın gelmez. The Big Bang Theory, How i Met Your Mother, Brooklyn Nine Nine, Friends, Community vs. gelir. Örnekleri daha çoğaltabilirim ama başlıca isimler bunlar.
eskiden 7 numara ve Ayrılsakta beraberiz vardı. onun dışındaki bütün diziler rezaletti. gereksiz espriler, gülme efektleri, 3. sınıf vasat senaryolar.
dadı diye bir dizi vardı biliyor musun onda da aynı böyle gram gülmüyorum ama hep gülme efekti koymuşlar :D
Yok ya bence hiç olmamalı tolgshow daha iyi ona göre
Yalan dünya
Avrupa yakası
Jet sosyete
Kaliteli aklima gelenler
sitcom bağımlısıyımdır kesinlikle izlenmeye değer bi süre sonra o sese alışıyorsun zaten
How I Met Your Mother tek geçerim rakip olabilecek bir dizi yok ve olabileceğinide pek sanmıyorum
Valla çocuklar duymasın'dan kahkaha efektlerini çıkar yine komik olur 😂🤣😂
İzlediğim en güzel ve en komik sitcom tartışmasız Brooklyn 99 onun dışında Friends, That 70s Show da çok güzel Himym friends izledikten sonra çok da komik gelmedi açıkçası.
boş zamanımda oturup izlemeyi tercih etmiyorum ama yemek yerken vs yalnızsam arkada açıp oyalanarak yemek iyi oluyor. bence sadece o tür zamanlarda tadı çıkıyor
cocuklar duymasini cok seviyorum bence sitcom dizileri genelde boş ama çocuklar duymasın apayrı benim icin
Yerli sitcom dizilerden pek keyif alamıyorum. Olmuyor o duyguları gerçekten verebildiklerini düşünmüyorum açıkçası.
İzlenmeye değerdirler ama türk dizileri değil.
Önerilerim:
-Brooklyn Nine-Nine
-How I met your mother
-The Big bang theory
bizde sitcomlar biraz kötü oluyor ya ne yazık ki en iyisi avrupa yakası denilebilir
Bence izlenebilirlikleri var en azından vakit geçirtiyor
Bence en güzel yerli sitcom Çocuklar duymasın en sevdiğim yabancı sitcom Friends
Bazıları iyi: Community, HIMYM, Scrubs, Two and a half man (biraz)
Hayatta her zaman mutlu olmayı bil gerisini boşverin. 🥰bb
Hiç sevemedim. Korkutucu geliyor bana. Tahammül edemiyorum
Yazdığınız diyalog sitcom değil ki! Halenur hanım gayet güzel açıklamış
Bu zamana kadar yapılmış en iyisi avrupa yakası ve yalan dünya bence türkiyede
How I meet your mother tüm zamanların en iyi sitcom dizisidir bana göre
How ı met your mother kesinlikle tavsiye ederim
Yabancı yapımlar güzel bence
Bence sen fullhdfilmizlesene dene
amerikan kültürünün bir dayatması
Tahammül edilesi değil
Amerikan sitcomları baya iyiler bu konuda.
Yabancı sitcomlar daha kaliteli bence
Değer ya değişiyor kişiye göre
Avrupa yakası bu işin kralııı
kahkaha efekti varsa olmaz
Eskiden güzeldi artık sarmıyor
Yani olabilir değişik bi durum
En güzeli tatlı hayattı
Kesinlikle izlenmesi lazım
Geneli leş gibi olur desem
en iyi sitcom himym aksi iddialar kabul edilemez
En iyi sitcom dizisi himym’dır abi net.
Kesinlikle izlenir çok zevkli
Beni sarmıyo ya
İğrenç
Bilmem
Saçma
Kötü
himym deger
bence değer
sevmem sarmıyo
değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Elbette izlenmeye değer çok örnek var. “Alf” “The Cosby Show” la büyümüş biri olarak söylemeliyim ki çekmek kadar izlemekten de keyif aldığım bir tür sitcom. “Seinfeld” “The Big Bang Theory” favorilerim arasında.
Türkiye’de çekilmiş sitcomlar da bence oldukça başarılıydı. Özellikle bir dönem “Med Yapım” ın imza attığı pek çok başarılı sitcom uyarlaması vardı. Uyarlama dediğiniz de öyle al birebir çek olmuyor aslında. Aldığınız ülkenin kültürü vs. ile farklılıklar gösterdiği için adaptasyonda pek çok değişiklik, yenilik yaratmanız gerekir.
Buna en iyi örnek; yine Med Yapım tarafından çekilen “Tatlı Hayat” adlı sitcomdur. Orjinali “The Jeffersons” olan dizinin bazı karakterleri bile Türkiye’de çekildiğinde bambaşka bir hal almıştır ve oldukça başarılı bir iştir. “Dadı” da yine başarılı uyarlamalar arasında sayabileceğim işlerden.
Yüzde yüz yerli yapım başarılı sitcomlar yok mu? Elbette var. “Avrupa Yakası” 6 Sezon devam etmiş çok başarılı bir yapım. Burhan Altıntop karakterinin videoları Youtube’da hala en çok izlenenler listesinde.
Bunun yanında dramada olduğu gibi sitcomda da kötü örnekler, özensiz çekilmiş başarısız işler elbet var. Ama bunlar tüm sektöre mal edilip iyi işleri de gölgelememeli.
Sitcomlarla ilgili cümle kurarken maalesef -di’li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü son dönemlerde Türk televizyonlarında tercih edilen bir tür değil. Özellikle böylesi zor günlerin yaşandığı şu dönemde, bizi kahkahalarla güldürecek sitcomlar yeniden üretilmeye başlasa fena mı olur?