Merhaba arkadaşlar The Platform filmini izledim ve çok beğendim Aslında bence yazmayı düşünüyordum fakat çok uzun yazdığıma dair uyarı aldım.. film hakkında kısaca şu paylaşımları yapmak istiyorum“insanoğlunun etini yiyip kanını içmedikçe kendinizde hayat yoktur. benim etimi yiyip kanımı içenin ebedî hayatı vardır; ben de onu son günde kıyam ettireceğim. çünkü benim etim hakikî yiyecek, ve kanım hakikî içecektir. benim etimi yiyip kanımı içen bende durur, ve ben onda.” —yuhanna 6:53-56 --- spoiler ---
Çocuk saf (temiz) insandır; ve en değerli yiyecek, yani kremalı puding ise sonsuz yaşamı veren gıda yani imanı temsil etmektedir.Hayattaki en büyük mutluluğu film izlemek ve analiz yapmak olan birisi olarak istediğiniz, merak ettiğiniz tüm metaforları konuşabiliriz İsa Mesih, Don Kişot, Baharat, elma vs.. izlemeyenlere de şimdiden iyi seyirler
The Platform filmini nasıl buldunuz (.. spoiler içerir..) ?
Çok beğendim bu tarz düşünmeyi tetikleyen filmlere bayılıyorum önceden buna benzer bir tarzda ismi küp olan bir film izlemiştim o da çok hoşuma gitmişti
İlk defa bir filmin açık açık eşitsizliğe, açgözlülüğe ve sınıfsal farklılığa bu kadar net ve anlaşılır şekilde tepki verdiğine şahit oldum desem abartmış olmam. Filmin meteforlarını anlamak için yaşadığımız dönemi analiz etmemiz yeterli olacaktır. Dünyada ki göçmenlerin durumundan, deccele ve mesihe kadar bir çok mesaj verilmiş. Güzel ama hassas midesi olanlar için izlemesi zor bir film ama kesinlikle tavsiye ederim. ☺️
Kadının hiç konuşmaması aslında orda göçmenleri kimsenin anlamadığına gönderme yapılmış. Kör sağır ve dilsiz benim bir toplum yapısı bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık, bencillik, açgözlülük gibi bir çok konu işlenmiş az maliyet az replik ama mesajlar muazzam ben teşekkür ederim böyle bir filmi soru olarak sorup dikkat çektiğiniz için ☺️
o kadar teknik hatalar vardı ki sinirim bozuldu mesela bir örnek platform nasıl havada duruyor? tamam anlatılmak istenen mesajdan dolayı kız binip yukarı çıkıyorda oradakiler neden çıkmıyor film güzeldi sevgilim ile beraber izledik ben tabi miğdem bulandığı için bir çok yerde gözümü kapattım ama bana göre 10 üzerinden 6.5
İzleyeli bir ay oldu. Bayağı beğenmiştim. Sonu beni pek tatmin etmemişti. Ne olduğunu bilmek istedim. Daha sonra film yorumlarına baktığımda film kafamda daha güzel oturdu. Tavsiye ederim ben de.
Ben filmi bitirdiğimde ne nasıl ya falan oldum hala etkisindeyim ve en favori filmim insanlar kendisinden başkasını düsünmüyor film bunu anlatıyor bencil insanoğlu...
En dip ve numarası olmayan karanlık kat arafı temsil ediyor. İmanı elde eden (isa'nın elinden pudingi yiyen) çocuk (saf insan) kıyam ederek, durumu kabullenerek hızla göğe (sıfırıncı kat/heaven) yükseliyor ve sonsuz yaşama kavuşuyor.. bir umuttur yaşamak