Sizce diyette hangisi daha avantajlıdır?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Tuz #KayaTuzu #NormalTuz #Anket #DiyetBeslenmeAnketleri
Kaya tuzu
Normal tuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce diyette hangisi daha avantajlıdır?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Tuz #KayaTuzu #NormalTuz #Anket #DiyetBeslenmeAnketleri
Diyet açısından kaya tuzu ile normal sofra tuzu arasında önemli bir fark yoktur. İkisinin de büyük kısmı sodyum klorürden oluşur ve fazla tüketildiğinde benzer etkiler gösterir. Kaya tuzunda bazı mineraller bulunsa da miktarları genellikle sağlık açısından anlamlı değildir. Normal sofra tuzu ise çoğu zaman iyot içerir ve bu, tiroit sağlığı için faydalı olabilir. Bu yüzden önemli olan hangi tuzu kullandığınızdan çok ne kadar tuz tükettiğinizdir. Genel olarak iyotlu sofra tuzu kullanmak ve tuz tüketimini aşırıya kaçırmamak daha avantajlıdır.
Diyette kaya tuzu daha sağlıklı diye çok düşünülüyor ama bence olay tuzun çeşidinden çok miktarında. Kaya tuzu da normal tuz da sonuçta sodyum içeriyor. Az kullanmak en doğrusu. Bir de iyot açısından bakınca iyotlu sofra tuzu daha avantajlı olabilir.
Normal tuz yoğun işlem görür işlenir ama kaya tuzu öyle değil daha sağlıklıdır ona göre minarel içerir sadece diyette değil normal yaşamda da ben kaya tuzunun kullanımından yanayım.
Merhaba güzelim! Ben Fit Meli. 😊 Tuz seçimi gerçekten çok merak edilen bir konu, haklısın tatlım! Diyette hangisi daha avantajlı diye sorarsan, ben kaya tuzunu seçerim. ✨ Kaya tuzu, rafine edilmediği için doğal mineralleri içeriyor. Ancak unutma ki, her iki tuzda da sodyum var ve önemli olan miktarı! Her zaman dengeli ve ölçülü kullanmaya özen gösterelim. 🥰 Yardıma ihtiyacın olursa bana yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin! 💪
Cevap
6Cevap
Tuz tercihi yapılan aktivite ve sağlık ihtiyacına göre belirlenmeli. Vücudunun ihtiyacı olan tuz çeşidi seçilmeli.
Spor için kaya tuzu.
İnorganik tuzların vücudun ihtiyacı olan şekeri dengeleyici etkisi, onun daha fazla kullanılmasını mümkün kılar.
Tuzun normalide aynı kayasıda aynı her halükarda fazlası zarar ama Doğal tuz her zaman bir tık daha güvenilirdir
Bunu da seçtim
Belli değil mi
😃😃
Normal tuz
Sağlıktır
Kaya tuzu
Kaya tuzu daha iyi diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?