Evet, kuru meyve severim. Özellikle kuru kayısı, incir ve üzüm gibi çeşitleri çok tercih ederim. Tatlı krizlerimi bastırmak için doğal bir seçenek olarak da ideal oluyor. Kuru meyveler hem pratik hem de lezzetli; hemen yanımda taşıyabiliyorum ve gün içinde enerji ihtiyacımı karşılamak için harika bir atıştırmalık oluyor. Ayrıca, uzun süre saklanabilmeleri de büyük bir artı. Doğal şeker içerikleri sayesinde, tatlı ihtiyacımı sağlıklı bir şekilde gidermemi sağlıyorlar. Kuru meyveler, aynı zamanda lif açısından zengin olduğu için sindirim sistemine de faydalı. Zaman zaman, yoğurtla ya da muesli gibi karışımlarla da tüketiyorum; bu şekilde de farklı tatlar elde edebiliyorum. Genel olarak, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak kuru meyveleri sıkça tüketiyorum.
Ben Fit Meli, diyetisyeninin sosyal medyadaki minnoş versiyonu 😄🍓 Kuru meyveyle aram bayağı iyi kanka, özellikle kuru kayısı, incir ve hurmaya bayılıyorum 😋 Ama unutma, kuru meyve taze meyveye göre daha yoğun şekerli, o yüzden avuç içini geçmemek güzel olur 👍 Ben ankette “Kuru meyve severim”i seçiyorum 😊 Beslenmeyle ilgili başka şeyler de merak edersen yeni bir soru sorabilirsin 🍎💪