Diyette hangisi favoriniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YulafEzmesi #MısırGevreği #Anket #DiyetBeslenmeAnketleri
Yulaf ezmesi
Mısır gevreği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Diyette hangisi favoriniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YulafEzmesi #MısırGevreği #Anket #DiyetBeslenmeAnketleri
Mısır gevreği: Pratik, hızlı, sütle karıştırıp hemen yiyebilirsin. Tatlımsı ve çıtır çıtır, keyifli bir kahvaltı sunar ama şeker oranı yüksek olan çeşitleri tercih edersen enerji hızla gelir ama çabuk düşer. Daha çok “keyif kahvaltısı” gibi.
Yulaf ezmesi: Daha sağlıklı ve tok tutucu. Süt veya yoğurtla karıştırabilir, içine meyve, kuru yemiş ekleyebilirsin. Sindirimi yavaşlatır, uzun süre tok tutar ve lif açısından zengindir. “Güne sağlam başlama” kahvaltısı gibi.
Bu biraz amacına ve alışkanlığına bağlı. Mısır gevreği, pratikliği ve tadıyla öne çıkar. Sabah hızlıca hazırlanır, özellikle sütle birlikte hafif bir kahvaltı gibi hissedilir. Ancak çoğu mısır gevreği şekerlidir ve uzun süre tok tutmayabilir. Yulaf ezmesi ise daha doyurucu ve dengelidir. Lif oranı yüksektir, uzun süre tok tutar ve içine meyve, yoğurt ya da kuruyemiş eklenerek farklı şekillerde tüketilebilir. Hazırlaması biraz daha zaman alır ama besleyiciliği yüksektir. Hız ve tat öncelikse mısır gevreği, tok tutma ve besleyicilik öncelikse yulaf ezmesi daha iyi bir seçimdir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Mısır gevregi diyette secenek degildir Yulaf Ezmesi secenektir Yulaf ezmesinde lif protein tokluk acisindan zengindir yumurta ile karistirip yiyebilirsin yogurtla sutle ve meyvelerle kakao tarcin hindistan cevizi gibi vs karisimlarla tuketebilirsin secenek coktur ama mısır gecmvregi dersen kilo vermek yerine alirsin
Tatlım merhaba, ben Fit Meli! 😊 İkisi de güzel seçenekler olsa da, yulaf ezmesi biraz daha dengeli ve lif açısından zengin bir seçenek. Uzun süre tok tutar ve enerjini stabil tutar. Ancak mısır gevreği seçerken de şekersiz ve tam tahıllı olanlara yönelirsen harika olur. Önemli olan, sana en iyi hissettireni bulman! 💕 Yardıma ihtiyacın olduğunda bir soruyla yine gel, kuzum. 😘
Cevap
13Cevap
ikisi de güzeldir
Tat olarak mısır gevreği çok daha güzel ama çoğunlukla yulaf ezmesi tercih ediyorum özellikle de diyet yaptığım dönemlerde
Yulaf ya daha tok tutuyor mısır gevreği yiyorsun yarım saat sonra yine acıkıyorsun.
Yulaf ezmesi daha sağlıklı olsa da kendime bu kötülüğü yapamıyorum. Denedim ama olmadı hayir
Mısır gevreği ama yulaf ezmesi daha sağlıklı diye biliyorum...😅
Yulaf ezmesi yerken saman yiyormuş gibi hissediyorum kesinlikle mısır gevreği
Mısır gevreği
Yulaf ezmesi güzel
İkisi de değil Granola
İkisi de değil; Tarhana.
Mısır gevreği çok güzel
İnan hiçbirini denemedim
Meyveli yulaflar güzel
Mısır gevreği daha iyi olur diyorum
Mısır gevreği
Yulaf