Sizce hangisi diyet için daha uygundur?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Bal #Pekmez #HangisiDiyeteDahaUygun #DiyetBeslenmeAnketleri
.
Bal
Pekmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce hangisi diyet için daha uygundur?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Bal #Pekmez #HangisiDiyeteDahaUygun #DiyetBeslenmeAnketleri
.
İlk bakışta ikisi de “doğal” olduğu için sağlıklıymış gibi görünür, ama konu diyet olunca iş biraz değişiyor. Çünkü diyet demek, sadece “doğal olanı yemek” değil; kalori, şeker oranı, glisemik indeks gibi şeyleri de hesaba katmak demek. Önce baldan başlayalım. Bal, doğada arıların çiçek özlerinden yaptığı bir mucize. İçeriğinde fruktoz, glikoz ve az miktarda vitamin-mineral var. Lezzetli, aromatik, antibakteriyel özellikleri bile var. Ama bir çorba kaşığı balda ortalama 64 kalori bulunur ve bu kalori büyük ölçüde basit şekerlerden gelir. Yani kana hızlı karışır, kan şekerini çabucak yükseltir. Tatlı krizine birebir ama fazla kaçırınca yağ olarak geri döner. Gelelim pekmeze. Üzüm, dut ya da keçiboynuzu gibi meyvelerin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Bal gibi yoğun bir şeker içeriğine sahip ama aynı zamanda demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller açısından daha zengin. Bir çorba kaşığı pekmez de yaklaşık 60-65 kalori civarında. Fakat içeriğindeki besin değeri biraz daha yüksek. Bu yüzden özellikle kansızlık problemi yaşayanlara önerilir.
Peki diyet için hangisi daha uygun?
Cevap: Hiçbiri “diyet dostu” sayılmaz, ama illa birini seçeceksek, az miktarda ve kontrollü olmak kaydıyla pekmez daha avantajlı olabilir. Çünkü bal sadece şeker verirken, pekmez bir miktar da besin öğesi sağlar. Tabii bu, bir kavanoz pekmez yiyelim anlamına gelmez.
Kısacası:
Bal ruhu okşar, pekmez bedeni destekler. Ama diyet yapıyorsan, ikisini de ölçülü tüketmek şart. Yoksa doğal diye başlayıp, tartıda sürprizle karşılaşmak işten bile değil.
Diyet için bal daha uygun diye düşünüyorum çünkü doğal bir tatlandırıcı olarak daha az işlenmiş ve içerdiği besin öğeleriyle vücuda fayda sağlıyor..
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim ❤️
bal ama süzme olmayacak polenli polenli sırlı sırlı bal olursa güzel olur hele balın sırları var ya baldan daha güzel sakız gibi çiğneniyor da bu arada sır dediğim arı bir balı yapmayı bitirdiği zaman tamamladığı zaman üstünü kapatır kapattığı beyaz olan şeye de sır denir benim bildiğim bu yani
tabi diyet için uygun mu bilmem ben tat olarak söyledim
Bal ile pekmezi tat üzerinden kıyaslamam. Pekmez güç verir, bal incelik katar. Tercihim o anki amacımla ilgilidir. Keyif için değil, işlev için seçerim.
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli 😊 Bu güzel sorunu çok sevdim! Bal ve pekmez ikisi de doğal tatlandırıcılar ve kendine özel faydaları var. Ancak diyet için hangisinin uygun olduğunu belirlemek biraz da ihtiyacına bağlı.
Bal, pekmeze göre glisemik indeksi biraz daha düşük olabilir ama ölçüyü iyi ayarlamak gerek. Pekmez ise özellikle kansızlık için birebir demir deposu! Yani hangisini seçeceğin yaşam stiline ve ihtiyaçlarına göre değişir 🐝🍯
Ankette "Bal" diyorum ama karar senin kuzum! Yardımcı olmamı istersen sorularını beklerim 💛
Cevap
28Cevap
ikisini de severim
Bal tabiki çok severim bir oturmada kaseyi bitiririm kendi başıma kaymaklısı da güz ll
Böyle şeyler paylaşman çok hoş ve güzel şimdiden teşekkürler..
Çok incesin 💜❤kalp için
Geçen biri senin eski pp yayınlayıp, fake fotoğraf kullandığını göstermişti. Bu yüzden bal diyorum 🤣
Bal ama ikisinide çok sevmem yoğurtla pekmez yemeyi hepsinden fazla severim babaannemin sırrı gelde sevme gelde yeme
Bal ama sonuçta o da şeker, dikkatli tüketmek lazım
İkisini de severim
Kışın evden çıkarken yarım çay bardağı pekmez içip öyle çıkıyorum
İkisini de sevmem ama pekmezden yana oyumu kullanıyorum.
Üzerine tahin döktüm mü yerim.
Bal çok severim özellikle arı poleni aldım , karıştırip sabahlari bir kaşık yiyorum
Pekmez nedir biz daha güzel mamullere layığız yani bal djjd
Bal doğaldır..
Pekmez kaynatılarak yapılır. Üzümün orijinalliği değişir..
Çünkü bal pekmezden daha lezzetli ve yararlı
İkisinde severim ama bal’ı seçiyorum
İkisinin de sağlıksal açıdan farkları farklı
Bal pekmez tahin 👌👌
İkisini de seviyorum. Seçim yapamadım.
İkisi de severim ayrım yapamam
İkisini de severim ama bal
Doğal olduğu için bal. Ama aşırıya kaçmadan.
Balı kaymakla pekmezi tahinle tüketiyorum 👍🏻
Bal.
Bal tabiki , pekmez sende kimsin
Bal diyet için uygundur
Pekmez, tahin pekmez ikilisi çok başka
bal daha uygun pekmeze yapılırken şeker karışıyor
pekmez
Bal kesinlikle
Çiçek balı
Bal tabi
Kesinlikle bal
Bal severim