Mustafa Kemal Atatürk 1923 senesinde 43 Yaşında iken cumhurbaşkanı olmuştur. 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte, TBMM, Mustafa Kemal'e Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı sıfatını uygun görmüştür. Öldüğü tarihe kadar (10 Kasım 1938) art arda tam 4 kez cumhurbaşkanı olan Atatürk, bu görevi en uzun süreyle yürüten cumhurbaşkanımız olarak tarihteki yerini almıştır.
Ben suna takıldım bunu bilin artık kısmına. Bunu ya da atatürk' ün hayatına ama kişisel hayatına dair her şeyi bilince gerçekten onu anlamış mı olunuyor. Bunlara gerek yok onun görüşlerini ülke hakkındaki fikirlerini anlayıp geliştirmek muhim olan kisim asıl.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın kardeşim ama öyle bişey iddia etmedim zaten
43 yaşında Cumhuriyetin atası oldu. 15 yıl hüküm sürdü. Ruhu bu diyardan geçmiş gitmiş olasada o kalbimizde hâlâ düşünceleri ve fikirleriyle hüküm sürmekte.❤️
Atatürk'ün Mayıs doğumlu olduğunu nereden çıkardın? Hiçbir yerde kanıtı yok da ondan soruyorum. Geçmişten falan geliyorum diyorsan evvelâ. Lâkin kanıtı olmayan bir şeyi söyleyemezsin hatta hangi gün doğduğunu Zübeyde hanım bile bilmez sadece hangi mevsimde doğduğunu söylemişti.