Yeni kimlik ücreti nasıl yatırılır? Atm'den yatırılıyor mu? Yeni kimlik kartı ücreti ne kadar?

Yeni kimlik ücreti nasıl yatırılır? Atm'den yatırılıyor mu? Yeni kimlik kartı ücreti ne kadar?

Eski kimliklerin son kullanma tarihleri yaklaştıkça kimlik yenileme işlemleri çokça sorulur oldu. :) Kimlik değiştirme süreçleri hakkında bilgi vereyim.
Yeni kimlik ücretlerini birçok farklı yolla ödeyebilirsin. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden, anlaşmalı bankaların şubeleri üzerinden, PTT şubeleri üzerinden, anlaşmalı bankaların ATM'leri üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Yukarıda dediğim gibi internet üzerinden yatırmak istiyorsan İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden, şubelerden yatırmak istiyorsan anlaşmalı bankaların şubelerinden ya da PTT şubelerinden, ATM üzerinden de yatırmak istiyorsan anlaşmalı bankaların ATM'lerinden yatırabilirsin. :)
Anlaşmalı bankalar: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta sorunsuz olarak işlem yapabilirsin.
Yeni kimlik ücretini, Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeden önce yatırman gerekli. Süresi önemli değil ama randevuya gitmeden önce yatırman şart. Ödemen sistemde görünmeden yeni kimlik işlemlerini başlatamıyorsun.

Elbette. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden tüm kredi kartları ve bazı banka kartlarıyla ödemeni gerçekleştirebilirsin. İnteraktif Vergi Dairesi'nin sitesine buradan ulaşabilirsin.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, her yılın başında o sene boyunca geçerli olacak kimlik ücretlerini açıklıyor. 2022 yılı için açıkladığı ücretler:
Bu ücretin her yıl değiştiğini tekrar hatırlatmak isterim. Bu nedenle değiştirmekte acele etmekte fayda var. :)
Yeni kimlik kartı ödeme süreçleri hakkında bilgilerimi aktardım. Umarım faydalı olur. :) Randevuya giderken 1 adet biyometrik fotoğraf ve eski nüfus cüzdanını götürmeyi unutma.
Kimliklerini yenilemek isteyen vatandaşların kimlik yenileme randevularına giderken yanlarında götürmeleri gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerden bir tanesi de kimlik yenileme ücretinin ödendiğine dair makbuz ya da dekonttur. Kimlik yenileme ücretinin nereye yatırılması gerektiği ise merak konusudur. Kimlik yenileme ücreti iki şekilde yatırılır. Bunlardan bir tanesi direkt anlaşmalı bankanın şubesine giderek yatırmaktır diğeri ise internetten yatırmaktır...
Evet atm'den oluyor. dekontu alıp götürürsün sonra nüfus müdürlüğüne
Yatıramadım😂
Öyle bir seçenek çıkmadı
Bankadan olduğunu biliyorum ama atmden olmadı
O zaman ben yapamadım
😂😂
Cevap
5Cevap
önce randevu alıyorsun sonra pttye para o decontla birlikte nufüs müdürlüğüne gidiyorsun kimlik 1 hafta içinde geliyor
Ben geçen hafta yaptim. Ziraat bankasi atm sinden kolayca halledersin. Atm ödeme makbuzu vermese de sorun olmaz sistemde ödeme görünüyor.
bankaya gidin içerden ödeyin ordanda oluyor ama siz bence atm ödeyin
Evet 18 lira
evet 18 kusur
sanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?