Medyumluk özel bir yetenek mi yoksa eğitimi var mı?

Çok detaya girmeyeceğim, sıkıntılı olduğum bir vakit anneme işimle ve eğitimimle ilgili yalan söylemek zorunda kaldım. çok önemli olmadığı için sonradan yalan unutuldu.
neyse birgün teyzemin isteği üzerine medyum bir kadına gittik. ben bu tarz olaylardan korktuğum için bekleme odasına geçtim annem ve teyzem içeri geçti. medyum kadın kahve su kağıt vs. bahane ben direkt okurum demiş. ve benim o gün anneme uydurduğum ne kadar yalan varsa hepsini sanki gerçekten olmuş, yaşanmış gibi anlatmış. parasına değsin diye de bir iki tane gelecekten birşeyler sallamış. ama bugüne kadar olan biten ne olduysa kadın tek tek anlatmış.
kızım biz teyzenle şok geçirdik, evde unuttuğum paramı, kaybettiğim gözlüğümü dahi yerini bildi dedi. o gün sadece anneme uydurduğum ve bir daha aramızda konusu dahi geçmeyen olay, annem de evde olan biteni kimseye anlatmayan evin kapalı kutusudur.
hani medyumların cinleri falan olur derler de benim yalanımı nasıl anlamadı bu abla onu anlamadım?
ya çok güzel zihin okuyorlar ya da her evde dinleme cihazları var. bu arada yalanım tasdiklendiği için de ayrı bir mutlu oldum.
hem kıçımdan uydurdum hem de unuttuk, bu kadar mı olur arkadaş. gelecekle alakalı söylediklerine inanmıyorum tabi ama sen geçmişi nasıl bu kadar net bilebiliyorsun, salladığım a firmasının adına gününe kadar.. bu zihin okumanın bir okulu varsa lütfen biri söylesin?
Medyumluk özel bir yetenek mi yoksa eğitimi var mı?