Sultan papağanı aldım. Yaklaşık 1.5 haftadır benimle. Aldığım yerde erkek ve yavru denildi. Biraz araştırma yaptığımda bir çok sitede "petshoplara güven olmuyor, 1 yaşından büyük papağanları yavru diye satıyorlar, erkek diye dişi satıyorlar" yazılmış. Beni de şüphelendiren her ikisi de. İlk aldığım zaman gagası pürüzsüz gibi duruyordu fakat şu an biraz pürüzlendi sanki bir kat daha çıkıyor gibi görünüyor. Erkek sultan papağanlar çok fazla öter diyorlar ama ben papağanımın doğru düzgün öttüğünü duymuyorum bile. Aceba alışma sürecinde olduğu için mi bu kadar sessiz anlayamıyorum. Yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.
Büyük olasılıkla erkek gibi geldi bana. Kaç yaşında dersen çok da büyük değil. Cinsiyet ayrımında %60 ötüşler doğru çıkıyor. Benim sultanım %100 erkek olmasına rağmen melodik ve çok fazla ötmüyor.1 aydır bende. Artık tek ötüş yerine 2 ötüş olarak ses çıkartıyor. Büyük ihtimal ile kafese alıştığı için doğru düzgün ötmeye başladı. Bu arada o plastik tünek yerine tahta tüneği tavsiye ederim. Ayrıca kafes biraz ufak ve yuvarlak olamaması gerekiyor. Ayrıca kafesin çevresinde ve ya içerisinde asla ayna bulundurmayın.
En İyi Cevaplar