Eşimle nasıl konuşmalıyım?

Yaklaşık dört ay önce eşim işten çıktı... Ramazandan sonra başlarım dedi tamam dedim tazminat almıştı onunla bugüne kadar idare ettik...
Bayramdan sonra gidip iş baktı belki on yerle görüştü küçük bir şehirdeyiz birgün gidip iş baktıysa 3-5 gün ondan cevap bekledi olmayınca yeniden baktı vs. En son bugün uyuyakalmış diye işe gitmiyordu gitmeyecek misin dedim bugün işbaşı yapacaktı bilmiyorum dedi nasıl olacak böyle işsiz güçsüz ne düşünüyorsun dedim bilmiyorum ne desen haklısın dedi. Dedim kalk git birşey olmaz öyle gitti şükür iş sahibi geç gelmiş birşey dememiş.
Eşim önceden 2-3 sene biryerde çalışıp birkaç ay ara vererek başka işte çalışmış son çıktığı iştee 2,5 senedir çalışıyordu bizde iki senelik evliyiz.
Görücü usulü evlendim nasıl çalıştığını bilmiyordum tabiki nasıl konuşmalıyım ne söylemeyeliyim birşeyler söyleyin. İstiyorum ki onu üzmeyeyim ama ben üzülüyorum ailemin kötü konuşmasına çok az kaldı. Artık evli ve sorumluluğu olan biri olduğunu çalışması gerektiğini nasıl öğretebilirim?
Bugün girdiği işi dedesine söylememiş geçen hafta üzülür diye yapacağı iş beyaz eşya nakliyat sanki ben üzülmüyorum ne yapmalıyım?
Eşimle nasıl konuşmalıyım?