Nedeniyle beraber yazınız :)
-Nedeniyle beraber yazınız :)
-
-
-Nedeniyle beraber yazınız :)
-
-
Ahmet Kaya
Barış Manço
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
insanlar her zaman sanatıyla anılmalıdır.
Bir tarafta sag ve solu bır zamanlar birlestırmıs ve bu ulkedekı en yuksek dinleyıcısıne sahip sanatci var. Ha kısılıgı kotudur o kendının bılecegı is.
Tabi ki ahmet kaya.
Ahmet Kaya
Halkların kardeşliğini SAVUNAN SANATÇI Ahmet Kaya
Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben.
****Kardeş değilmiyiz neden üçü beşi belirtip bir gurup olarak kendinizi soyutlarsınız)
Üç ağız, üç yürek, üç yeminli FİŞEK...
****Fişek mi yani silahın namlusuna sürülen patlamamış kurşun sonra neye yemin ettin ki de fişekli bir cümlenin içinde sarf edersin?
Adımız BELA diye yazılmıştı DAĞLARA taşlara.
****Neden dağlara halkların kardeşliğini savunmak için neden dağlara yazılır isimler.
Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz TÜFEK.
****Neyin vebali hangi konuda bir görevi vazife edindin de koynunda çapraz tüfek var. Ey Halkların KARDEŞİ
Barış Manço
Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası
Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgası
Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna
Kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok
Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna
****Nerede silah alıp dağa çıkıp bir şeyleri vazife edinme mesajı var...
Kendisi;
Belçika Kraliyet Akademisinden mezun olmuş,
5 dil bilen,
Yaptığı müzikler Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca Dillerine çevirilen,
Başta japonya olmak üzere bir çok yabancı ülkede "Barış Çelebi" olarak tanınan
Ayrımcılıktan bahsedip Ahmet Kaya'nın tarafındaki kardeşlerim sakın ama sakın HALKLARIN KARDEŞLİĞİNDEN bahsetmeyin. Ne olur.
şu eksilere bakarmısın? :) ne güzel duruyorlar.
Bu ülke ve çirkef İnsanları hiçbir zaman Ahmet Kaya'yı HAK Etmedi. ! İnadına Ahmet Kaya ! İnadına Halkların Kardeşliği .! Ahmet Kayayı sevmeyen domuzlar bir nevi Kardeşliği ve barışa karşı olan yaratıklardır..
:) <3
Barış manço tabikide bebeğim o benimm canım canım canım
Cevap
54Cevap
barış manço'nun "gibi gibi" dışında güzel şarkısı yok. ve şarkılarının sözleri çok anlamsız. tekerleme gibi resmen. ahmet kaya'nın sesi yeter. sözleri de cabası.
adamsın.
Barış manco müzik zevkine uymayabilir ama şarkıları da anlamsız demezsin be. Aksine o kadar anlamlı ki. Gülpembe hasret ve özlemi, Halil İbrahim sofrası ile paylaşmanın ve bereketin önemini, can bedenden çıkmayınca şarkısı ile sadakat ve sonsuz aşkı anlatıyor. Ve buraya sigdiramayacagim birçok şarkısı.
Barış Manço çünkü adam sevigiyi vatan severliği dostlğu dünya barışını daha bir sürü bunlarla insanların gönlüne taht kurmuş biri bana göre ama Ahmet Kaya teroristin teki barış manço nun tam tersi bu karşılaştırma Barış Manço ya hakaret olur başka bişey değil
Barış Manço gibi bir sanat insanını, nasıl Ahmet Kaya gibi bir hainle kıyaslayabilirsin?
Manço, şarkılarında kardeşliği, barışı, sevgiyi işledi. Bütün dünyayı gezdi.
Ahmet Kaya ne yaptı? Yıllarca bu vatanın ekmeğini yedi ve ihanet etti. İnsanlara ayrımcılığı, fakir edebiyatını gösterdi, özellikle Doğu'daki insanları resmen ayağa kaldırdı.
Bence bu anket fazlasıyla gereksizdir.
Her şeyden önce Barış Manço gibi bir üstada AYIPTIR!
Türkiyede halkların kardeşliği uğruna canını feda edip uğruna ölen bir Fedaiye nasıl oluyorda böyle hakaret ediyorsun .. ? Nasıl vicdanın kaldıryor bunu ?Eğer Halkların kardeşliğini savunmak hainlik teröristlikse Bende Ahmet Kayayım bende Teröristim. Tamam mı ? bay kendini bilmez mahlukat !
Halkların kardeşliği mi? Benim sizin gibi kardeşim yok ulan!
Benim sizin gibi insan öldüren kardeşim yok! Sen kendini bil önce. Benim toprağımda, benim vergilerimle ayakta kalıyorsun.
Ortamları, kardeşlikleri bölen sizsiniz. Ayıptır ulan, insanları öldürüyorsunuz çocukları babasız bırakıyorsunuz ve bunun adına; özgürlük, diyorsunuz!
Öldürmeyi kimse sizin kadar iyi ve güzel yapmadı bu ülkede ; Dersim,zilan,erciş Ve Katledilen Binlerce Kürt din adamı.. Ve bu pisliklerin hepsi sizin gurur duyun gurur Kimse elinize su dökemez..Ha bide sırf Kürt olduğunu söylediği için Joplarla öldürülen çocukları saymıyorum bilee.. neyse selametle bay bilmiş
Beni atalarımla yargılayacak kadar Kürtsün işte. Senden de bu beklenirdi, bay bilmemiş.
önce bir gizlenmemeyi öğrensen.
Sana demedim zaten :) Bir ırkı hiç gören, ve geçmişte yapılan katliamların üzerine kalkıp kürtsün! diyene dedim. Kürt olmak ne zamandan beri yanlış sayıldı? Türkiye'ye ezelden beri.
Bu topraklar lazında cerkezinde kurtunde, hepimizin atası bu topraklara can verdi kimse Türk lugu dna dan gelen birsey sanıp ırkçılık yapmasin bu toprağın ekmeğini yiyen,vergisini veren,ülkesini sevip bağlanmış herkes kardesimizdir,eğer ırkçılık yapilacakca soy olarak ilk kurulan türk devleti hun devleti çekik gözleriniz var mi en basiti,fiziki olarak Turkmenlerden daha mi turksunuz,onlar türk değil bir sen mi turksun.Bugün bir amerikaliya sor ülkesini amerikaliyim demez abd vatandaşıyım der.
Her ikisi de duayen. Ama Ahmet Kaya daha damar olduğu için Ahmet Kaya. Mekanı cennet olsun
Barış abimizdir, 7 den 70'e herkese hitap eder, Türkiye değil zamanında Dünya'nın tanıdığı ve gerçekten ENDER SANATÇI olmasıdır. sadece vajina için parça yapmamış hayatın birçok evresine ait parçaları olduğu için BARIŞ MANÇO' dur.
barış manço pek dinlemem ama ahmet kayanın şarkıları çok hoş.
ahmet kaya dıyorum yapılan haksızlıklardan dolayı ve sarkıları ve kısılıgı yeter
Gizli olmana gerek yok artık 'Özgür' bir ülke :D teşekkür şarkı için.
gizli olmam yorumdan degıl yorumlarımın hepsını gızlı yapıyorum rıca ederım :)
Türkiye de Barış MANÇO'nun üzerine müzisyen gelemez! Karşılaştırması bile çok komik yani!
Ahmet KAYA'yı halktan yana olan tavırlarından severdim, şarkılarını da çok içten söyler rahatlatır.
Ama Barış MANÇO'nun eline kimse su dökemez!
Mankafa? Yorumumun tam olarak neresini kıskandın?
Soran arkadaşın cinsiyetine bile bakmadım ve saygılı bir cevap verdim.
Mankafanın kim olduğu belli evladım, baban olarak sana bu gerçeği söylemem gerekiyordu sanırım .
Süslü laflarını yesinler, internetten bulduğun sözlerle bana edebiyat yapma. Sana puanım baştan 0, otur. Benim lafımı adam akıllı anlamayıpta, bana hakaret eden adama edepli konuşma mecburiyetim yok. Sevgiler ;)
Düşüncem battıysa, gel çıkartmana yardımcı olurum ben. Sarıyer/Pınar City.
İkisi arasında tercih yapmak zor..
Ahmet Kaya'nın daha fazla sevdiğim şarkısı var.
Barış Mano barış Manço diyolar ama eminim k ahmet kayayı daha cok dinliyolar.. tamam bende barış mancoyu seviyorum ama cogu sarkısı domates biber patlıcan... yani ne sıklıkla dinliyolar ki , sırf siyasi anlamda Ahmet Kaya düşmanlıkları var o kadar bence
halil ibrahim sofrası, kul Ahmetin ceketi, süleyman, osman ve niceleri tam bir ders niteliğindedir. Ahmet kaya dinlenir güzeldir ama Barış manço bambaşkadır.. Gerek duruşuyla, gerek karakteriyle gerek insanlara yaklaşımıyla ütopik bir insandır.
Barış Manço evrensel bir sanatçıydı, düşünsene onun yönettiği bir ülkede çocuk olduğunu..
baris manco diyoruz ya sarkilarini dinlermisin benden ote senden ziyade diye bir muzigi var peygamber efendimize bile deginiyor askiyla bagliyor diyor ki orda oyle birr kul varki benden ote senden ziyade
Böyle bir ayrım yapmak kadar anlamsız bir şey olamaz ikiside muhteşem bir sanatçı
Ahmet Kaya müzikal anlamda türkiyede eşsizdir. ses ve oktav olarak zaten kendini kanıtlamıştır. yorumu ise fevkaladedir.
Barış Manço gibi bir insanı. avrupada arabanız nerde sorusuna şerefsizlerin ülkesinde kaldı diyen bir adamla karşılaştırmasını nasıl yapalım l n biz
ordamıydın? bikere o şerefsizlerin ülkesi demez çünkü burası onunda ülkesi. zaten benimde ülkem dediği için taşlandı!
biri komunist ,biri ulusal kekocu şimdi enişte demiş ablammı ağır ben mi daha ağırım diye , enişte olanda diyor ki ikinizde omuz yükü değilmisiniz ikinizin dinini imanını s... ,bence sen gel orhan gencebay dinle ;)
İkisinin de yeri farklı..tamamen ayrı kulvarlarda bulunuyorlar...( Beni sadece sanatsal yönleri ilgilendirir, yorumum da ona göre)
2 sininde müzik tarzı farklı kıyaslamak saçma 2 side bir duayen
ikisini de dinlemiyorum ama Barış Manço diyim..
Sebebi; Şıklarda sadece ikisinin olması..
Biri terörist destekçisi diğeri sanatçı saçma bir karşılaştırma
İkiside iyi sanatçılar ama ahmet kayanın bazı lafları nedeniyle pek sevemedim.
Barış Manco
bana domates,biber,patlıcan'ı hatırlatıyor
Çok saçma tabiki Barış manço sadece şarkıları ile değil. Vatan severliği Atatürk'çülüğü ile de örnek bir insandı.
Eksi basana bende basıyorum haberiniz olsun.
Neden yazılacak bir soru yok ki ortada. Hatta ortada belli bir soru bile yok.
anlaşılmadın!
Aslında her bakımdan sormuştum. açıklama gereği duymadım çünkü insanlar bir tek sese bakmıyorlar :)
ikisini kıyaslamak niye. ikisi de.
Aslında niyesi çok açık. İnsanlar ne kadar ırkçı merak ediyorum.
İkisi de çok iyi sanatçılar. ama çoğu senin gibi çıkıpta niye kıyaslıyorsun ikisi de iyi demedi :)
Barış Manço diyorum ama ikisi ayrı tarzlarda müzik yapan insanlardı ikisi bir kıyaslanmamalı insanlar sevdiği tarza göre yorum yapacak doğal olarak.
Ahmet Kaya'nin üstüne sanatcı tanımam..
ikiside değerli sanatcılar kulvarları yanlış kıyaslama olmaz
bunların mukayese edilmesi saçma 2sininde tarzları farklı aynı seyler mukayese edilir bu ne lahana tursusu
arada dağlar kadar fark fark barış manco gibi insanı capulcuyla nasıl bir araya koyarsın
AHmet Kaya' yı daha çok dinledim.
Nasıl kıyaslayabılırsınkı ıkısıde Adam Gibi Adam.
kulvarları farklı ama ikisi bir efsane...
İkisini de müzik dışında hangi faaliyetleriyle, hangi ülkelerde anıldığına bakarsanız daha rahat karar verirsiniz.
Bunu da eksileyen savaş yanlıları olacaktır tabi :)
Barış Manço çünkü Türkiye'de Barış ismini alan ilk insan afasdfas
Ikisini de sevmiyorum şahsen.
Itici geliyorlar gözüme.
İkisini de dinliyorum ama barış Mançoyu daha fazla dinledigim için onu seçeceğim
Ahmet kaya varken baris manco kim oluyor !
Yıl 2014 hala ahmet kaya dinleyenleri var barış manco diyenler youtube sayfalarında anca sinan Akçıl gbi topları dinler barış Manço makine kaldı!
Barış Manço, nedeni belli
hayır değil.
nedeni nereden belli?
Barış Manço... Onun şarkılarıyla büyüdüm.
ahmet kaya dinlemiyorum.
İkisinin de sesi 10 numara
barış manço tabiki...
ahmet kaya
o.. ahmet kayanın neyini seçecez
Barış manço 1 adım önde
terörist le barış mançoyu kıyaslıyamam
Ne alaka Ahmet Kaya terörist değil bi kere kürt halkını savunan bi insan asıl terörist sizsiniz
ayıkken barış manço kafam güzelken ahmet kaya :))
barışmanço tabikide..
Ahmet Kaya gözüm :)
Barış Manço forever <3
Ahmet kaya.
Barış manço ile Ahmet kaya karşılaştırılamaz !
Aynen ikisininde farklı müzik türleri var
İkiside seçim yapamam:d
ahmet kayayı alim
barış manço , yavuz çetin
Barış Manço
Nedeni : Bu ne sikko kıyas mk..
provokatif soru tabiki de serdar ortac
.
Bu iki karşılaştırma ne alaka
Farkindaysaniz soruya soru sordum cunku soru çok anlamsız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?