İslamiyet öncesi Türk Kadını :
Tomris Hatun / Türk kadın hükumdar

Ziya Gökalp oku Anlarsın. Kadim Türk Tarihinde kadına verilen önem büyüktür. Kadın istediği eşi seçebilir veya reddedebilir. Kadınlarda savaşır, askerdir, at biner kılıç kuşanır, ok atar. Genellikle tek eşlilik vardır bu da kadının değerini gösteriyor. Ayrıca devletin yöneticisi olan Kağanın karısı Katun devlet yönteminde de yetkileri vardır. Kurtultaya Kağan ile Katun beraber katılır. Kağanın verdiği kararı Katun onaylamazsa geçersiz sayılır. Kağan yokken en yetkili Katundur. Katun tek başına elçi kabul edebilir ve anlaşma imzalayabilir. Dolayısıyla Kadim Türklerde kadın baştacıdır. Öte yandan İslam dini de kadınlara çok önem verir. Fakat arap kültürünü islam sanarak yanlış hatalar yapılmıştır. Mesele budur.
ee yine eşit degil ne dedin sen şimdi? herhalde islamda daha fazla bana göre dünyada kadına en az deger veren din islam yahudilerde bile kadının bazı durumlarda oeruk takmasıan izin falan veriliyor içki falan kullanabiliyor kadın özel günlerde
😏😏 cahiliye dönemini düşün. Ayrıca Tomris hatun kim ve hangi yüzyılda yaşadı bir öğren de gel
kadınları toprağa gömülmekten kurtardı ama hayatları boyunca karanlığa gömdü yalan mı?
muhammedin doğduğu yerde kadınların araba kullanmasına 1 sene önce verildi
O Arap ülkesinin yaptığı saçmalık tamam mı bunu efendimize baglayamazsin o araba kullandirmayan insanlar altın içiyor kudüsü amerikaya satıyor. Arap kralınin rihannayla görüntüleri var. Sence onlar gerçek müslüman mı? Bir daha düşün bence
Ayrıca kanıt olmadan da konuşma öyle. şu an Türkiye'de müslümansan çarşaf giyeceksin diye bir kural mı var? Yok herkes istediğini yapmakta özgür. Arap ülkesinde uygulanan şeriat tam şeriat değil. Gerçek şeriat bu değil. Olsa başta kralı öldürürlerdi. Makam mevki farketmez.
şeriat uygulansaydı hür olmayacaktı işte sıkıntı orda YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA
Mal mısınız abi ya ne saçma konuşuyorsunuz şeriat doğru uygulanmıyor diyorum. Doğru uygulansa bu olmazdı. Mustafa Kemal Paşa çok yasasın bunun onunla ne alakası var
Tomris hatun diye birinin varlığı kanıtlanamadı mezarı bile yoktur veya adının geçtiği herhangi bir yer yani Tomris hatun uydurma bir karakterdir. Zaten şu üstteki resimler de o zamanlar çizilmemiş. Türkler de bütün zaferleri erkekler kazanmıştır.
Cevap
3Cevap
Biri gurur verici, biri utanç.
malesef ne kadar asil bir milletken ne olmuşuz yazık...
elden ne gelir belki biz göremeyeceğiz ama torunlarımız güzel günler görecek ışık saçacak Türk tarihi yeniden şahlanacak mutlaka bu olacak
Öncesi
Allah bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar