-Elçibey
Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan Türkleri neden asimile olmuş. 😔?
-Elçibey
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Onların bu bağlamda asimile olduklarını düşünmüyorum.. youtube da pek çok türki nin kanalı var.. ve türklük ve türkilikten bahsediyorlar genelde.. türkilere sırtını dönen TÜrkiye olmuştur yine geçmişte.. ve bu yüzden bu insanların pek çoğu Türkiyeye pek sempati ile bakmamaktadır günümüzde.. şimdi şimdi yüzümüzü tekrar çevirmeye başladık onlara doğru.. artı.. bu ülkeler TÜrk olduklarını kabul etmezler.. biz Türki yiz derler.. arada fark vardır.. gidip adamlara siz TÜrksünüz kardeşim kendinize gelin falan derseniz , çok büyük bir tepki alırsınız.. çünkü onlar TÜRKİ dir.. TÜRK değil.. kendi deyimleriyle.. asimilasyon bizim ülkemizde de had safhada değil mi bu arada? yaşam tarzımız, aile yapımız yerle bir olma noktasında.. bu sitede bile her gün en az on tane reşit olmayan kız, gizli kimliklerle sevgilimle ilişkiye gireceğim , ne giyeyimm diye soru açıyor.. ve biz onların asimile olduğundan bahsediyoruz.. bizde gereksiz bir kibir var Türkiye olarak.. anavatanız biz diyoruz.. ama onlar bizim umrumuzda bile değil aslında.. sonra işimize gelince , onlara dönüp yavru vatandakiler diyoruz.. ülkece bunu yapmışız yıllarca.. ve hepsi bize düşman olmuş durumda.. bizim hatamızdan dolayı.. aynı şey kıbrısta bile var şu an..
Türki nedir? Evet, bizlerinde hatası var. Fakat, başımız beladan çıkmadı, hep savaştık. Fırsat bulamadık doğru düzgün.
son 30 yıl içinde bilinçli olarak sırtımızı döndük onlara.. bize hayranlarken ve ihtiyaçları da varken.. bizimkiler AB sevdasına düştü ve bu ülkeleri açıkçası iplemediler bile.. sonuç ortada.. gidin bakalım o ülkelere.. ya da oralardan gelenlerle bir konuşun.. ortam gerilir kısa sürede , konu bu meseleye gelince.
Hayır hepsi değil. Türklüğünü bilenlerde çok. Ayrıca Türk olduğunu bildiği halde bizlere kızıp Türklüğünü inkar etmemeleri gerekir. Sonuçta ben kendi ırkımdan olanlara pekala sempati ile yaklaşırım.
Neden sence? Az çok biliyorum sebepleri de
Siyasi tamamen.
Allah aşkına, biz Avrupa yalakalığından A. B.'den Türk ülkelerine fırsat mı bulduk? Asıl asimile olan biziz. “Türk vatandaşı İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalya ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemeleri yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir.” Gayet doğru bir söz. Bir an önce uyanalım ve dünyaya baş kaldıralım. 40 kişiyle Çin sarayını basan, Plevne Savunması'nı yapan, Çin seddi yaptıran bir milletin torunlarıyız. Türkler olarak bir an önce kendimiz birlik olmalıyız. Bu arada 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ile savaşmadığı için öldürülen Pakistanlı kardeşlerimize de selâm olsun. Hepimiz kardeşiz, mutlaka birlik olalım. Osmanlı' da Sokullu diğer Türk ülkeleriyle bağlantı kurmak istese de bunu o zamanın padişahı engelledi. Hatam varsa affola. Umarım birlik olabiliriz.
Tüm Türkler'e ve Müslümanlar' a selâm olsun.😘🌹.
Ben ekonomilerini merak ediyorum. Burada yok pahasina calisalmayi goze alacak kadar kotu mu ekonomileri. Asgari ucrete hamallik yapan Ozbek bile tanidim
Ekonomik olarak kötü durumdalar 100 dolar ile bir aylık geçiriyorlar en yüksek maaş 350 dolar orda bir çok şey ücretsiz ev falan doğal gaz gibi şeyler misal su çok pahalı orda burda çalışıp para biriktirip orda ev arsa alıyorlar :)
@The-Humanıst burda biz bile biriktiremiyoruz ki😄 Ben mi yanlis dusunuyorum Turkiye de asgari ucret 320 dolar desek neyi biriktirip ne yiyip icip gondericek. Bizim isyerinde adam univ mezunu Ozbek ama dedigim sartlarda calisiyo
Bizim iş yerinde de var hatta çay ocağında çalışıp haftalık 400 TL alan var çocuk Özbekistan da arsa almış :) adamlar 10.000 dolara ev yapıyorlar :) burda kazandığı parayı dolara çevirip yolluyorlar birde kalabalık bir evde yaşıyorlar yaşam kalitesi ucuza geliyor sen tek kiraya 1.000 TL verirken onlar herşey dahil 250 TL ye kalıyorlar :) senden daha fazla birikim yapma olanağı oluyor :)
Özbeklerin kötü evet.
Onların çoğu Türk. Rusya unutturdu onlara bunu. Aynı soy, aynı kandanız.
@The-Humanıst vay arkadas ya. Dolar nasil onlarda peki bizdeki gibi eriyo mu
Hepsi Sovyetler birliği işte sonradan dağıldı hepsi kendi özgürlüğünü istedi ama yaşama tarzı gelenek kültürleri hep Rusya'ya yakın Türklerle ilgili pek ortak gelenekleri yok
Dolar onlarda sabit bizim Burda yükselmesi onlar için kötü ne kadar düşük olursa onlar o kadar zengin oluyor :)
@The-Humanıst Turkiye bizim disimizda herkese iyi desene. Herkes birsekilde kazaniyor.
Elbette orası öyle :) ama genelde bizim ülke başka bir güzel diğer ülkeler gibi değil yaşam şartları ne kadar kötü olsa bizim yörenin insanı bir başka örf adetler gelenek görenek ahlak kuralları bakımından çok çok iyi ozbeklerin Türkmenlerin Burda ki yaşam tarzları mide bulandırıyor (saygıyla karşılıyorum ) bir evde 5-6 kişi kalıyorlar eyni odayı iki çift kullanıyor
@The-Humanıst ben memnun degilim burdan ya. Dolaron zaten dusecegi yok. En azindan Avrupada birikim yapip burda rahat yasarim diye dusunuyorum. Imkansiz tabi
İmkansız değil Avrupa'da ki insanlar çalışmayı çok sevmezler bazı ülkelerde insanlar çalışmıyor devlet bakıyor :) çalışan insanı her zaman el üstünde tutan ülkeler var misal Özbekistan Türkmenistan gibi yerlerde tekstil giyim yeni yeni gelişiyor işi bilmeyen olduğu için Türkiye'den adam götürüyor en düşük aylık 4.000 dolaş mmas veriyorlar yeme içme yatacak yer ücretsiz birde :)
@The-Humanıst Ozbekistanda 4000? Tekstil derken bildigimiz ayak isleri icin mi
Örme triko makineleri konfeksiyon falan işleri üretim olarak oradaki insanlara öğretmek eleman yetiştirmek adına bir kaç defa teklif geldi 10.000 dolar maaş guvenemedim gidip orda çalışan Türkler var bir kaç arkadaştan teklif aldı bu paraya daha iyi işi bilen tasarım model yapan kişiler iyi para alıyor üstelik herşey yasal
Ozbeklerij ve diğerlerinin çoğu tekstil piyasasında çalışıyor burda öğrenip temelli olarak memleketlerinde çalışıyorlar
@The-Humanıst bilisim alaniyla ilgili bir bilgin var mi
Bilisim O tarz şeyler orda ucuz :) pek yok genelde giyim üzerine olan şeyler orda rağbet görüyor tekstil olarak
@The-Humanıst him tesekkur
Balkan ülkeleri genelde giyim pahalı olur bilişim alanında Avrupa'ya yönelebilirsiniz
Bizde asimile daha fazla ne fenotip kaldi ne geleneklerimiz goreneklerimiz
Türküm diyebilmektir en önemlisi.
Cevap
7Cevap
Rusların bilinçli olarak uyguladığı politika yüzünden. Dün epey zamandır gorusemedigimiz bir arkadaşım yanıma geldi;Kırgızistan a gitmiş, otelde kalmış. Tuvaletlerde taharet musluğu yokmuş, kağıtla halledip cikiyorlarmis.
en azından ortaasyadakiler gerçek türk ya türkiyedekiler? alayı melez ermeni yunan arap kürt türk karışımı
Yav he he.
Ben oğuz türküyüm. Ayrıca Türküyüm. Türkiyedekilerde türktür.
kesin öyledir :D türkler sonradan geldiler ondan önce hep onlarca farklı milletten insan vardı onlarca dil öldü buralarda
Alparslan, Anadolu'nun kapasını Türklere açtığından beri atalarım Anadolu'da soyumuz belli. Ayrıca diyelim ki safkan Türk değilim. Ne fark eder? Damarlarımdaki kanın %1'i bile Türk kanı olsun, ben kendime Türk derim.
hahahhahahahhaa buna gülerim işte :D :D
Neyine gülüyorsun?
Asimile olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun sanırım. Türküm diyen birisi asimile olamaz.
Ne kadar cahilsin sen öyle. Asimile olmak zorlayarak benimsetmektir. Şimdi babam Türk annem yunan olunca kanım full Türk olmayınca asimile mi olmuş Oluyorum? Lütfen cahilseniz bilmiş bilmiş konuşmayın.
Salak mısın numara mı yapıyorsun? Safkan mı kaldı şu dünyada melez olsam yine Türk derim kendime diyorsun. Anan baban da melez sen de melezsin ortaya karışık bir şeysin işte ne zorluyorsun. Kendine Türk diyebilirsin ama gen haritana göre öyle değil, kimsenin değil. Aslında her genden olduğu için nerede doğduysak onların kültürlerine göre yaşıyoruz ve orayı benimsiyoruz. Asimilasyondan başka ne olacak a*k
Asimile olmak zorla yapılan bir eylemdir. Irkını unutana kadar yapan devletler olmuş. Bizimle ne alakası var bunun? Türkiye de asimile mi ediliyoruz? 😄 Küfür eden cahil bir kezbanı daha fazla kaale alamam. Boşa yazma okumadan silerim. 😄
Allahın cahili ya, ben de bu m al kim diyordum yine bu cahilmiş. Kısaca asimile olarak yazılabileceğini de bilmiyor. 😂😂😂😂
Asimile olmak zaten asimile edilmiş kişi demiştir. Yahu cahilsin zorlama, git çay yap iç işte 😂
Var da konuştuğun kelimeleri pekte mantıklı bulmadığımı bilmeni isterim. Ben Azeri Türküyüm bu konu bu kadar basit.
Hatam nedir? Azerbaycanda mı yaşıyorsun peki
Ailem 1. Dünya savaşı zamanların da Türkiye topraklarına göç etmiş. Kütüğümde Kars'lı gözükmek ile birlikte İstanbul doğumluyum. Beni üzen nokta bu konu da şu oluyor. SSCB geldi ve bazı Türk topluluklarını asimilize etti demenin bu kadar kolay olması. Evet etti ama o toplulukların bağlı olduğu Ülke neredeydi ve neden korumadı? Her gencini askere gönderen aileler orada zulum içinde kıvranırken aptal politikalar ve hayal perest askeri ataklar ile o toplumları yalnız bırakan mı suçlu yoksa toplumlara asimilize olması mı? Bu konu çok uzar ve çok derin tarihi bir tartışmaya gider. Bunun yeri ne sosyal mecradır ne de klavye başı. O yüzden kendimizden büyük laflar etmeyelim isterim. İnsanları üzebiliriz.
Hayır, sorum da onları rencide edecek bir şey göremiyorum, niyetim o değil.
Evet, bizim de suçumuz var bunda. Ancak biz de başımızı beladan hiç kaldıramadık. Yoksa kendi ırkımızdan olan insanları neden savunmayalım?
Savunmamanın nedenler gerçekten burada çok inandırıcı olabilir. Fakat bu savunmadığın gerçeğini ne kadar değiştirir? Sonuçta bu insanlar kendilerini savunmak için gençlerine ihtiyacı vardı ve bütün gençlerini bağlı oldukları ülkeye savaşmak için askerliğe gönderdiler. Sen bunları koruyamamışsan kalkıpta asimilize oldular başlıgını açmak tamamiylen iki yüzlülükten ibarettir.
Alakası yok. Bizi bile asimile etmeye çalışmadılar mı? Türk/Müslümansan düşmanın çok olur. Gücümüz yettikçe koruyoruz. Onları ilk tanıyan ülke kim oldu? Türkiye. Qarabag için ne dedik? Azeri türklerin hakkını ermenistana yedirmeyiz dedik.
Sen Türk olduğunu unutsan da düşmanın asla unutmaz.
-Elçibey
Yahu sen ne anlatıyorsun bana kalkmış burada? Biz bile derken ne demek istiyorsun sen kendini kim ile ayrıştırıyorsun? Senin harita bilgin yok onu anladıkta bire cahil tarih bilginde mi yok? Git biraz tarihi belge araştır sonra gel şurada ulu.
Qarabağ için ne demişmişmiş, senin kronolojik bilgin yokta boş ses neden yapıyorsun.1992 de başlayan qarabağ olayları ile SSCB asimilizesini tartışıyor. Yahu cidden boş teneke çok ses çıkarırlar derdi de bugün bir daha inandım.
Allahın cahili neyden bahsediyorsun sen? Biz bile derken Türkiye cumhuriyetinden bahsediyorum. Bana tarih dersi vermeye kalkma. Git biraz Türkçe çalış. Daha bağlaçları ayırmayı bile bilmiyorsun, hadi yallah.
Gerzeğe baksana gerzeğe birde üstün çıkmaya çalışıyor. Köpekten farkın sadece konuşabiliyor olman.
Senin nasıl bir cahil olduğun belli. Daha kendini dilini bilmiyorsun. Bağlaç nedir haberin yok. 😂 Durduk yere bana sataştın, belanı buldun. Yazılarındaki bağlaçları bitişik gören herkesin gözü kanayacak. 😂
Ahaha sonradan gizlenmiş rezil olduğunu anlayınca 😂😂
Rezil olduğumu anlamak ile hiç alakası yok. Senin gibi bir cahil ile ismimin aynı karede olması dahi utanç verici. Kaldı ki düşüncelerini dahi kendini gizleyerek konuşan birisinin bunları söylemesi tam bir ironi.
Abazalar takip atmasın diye gizliyim. Ama bu Türkçeyi katlettiğin gerçeğini değiştirmez. Sonradan rezil olduğun için gizlendiğini de değiştirmez. Acilen git ve bağlaç, edat, vb.. Çalış.
Allah abazadan değil de insanı senin gibi cahilden korusun.
Biz de asimile olduk, dışarıdaki Arap sevicilerini görmüyor musun?
Ne alakası var? Müslümanım ve türküm. Asimile felanda olmadım.
Kesin yaşamıştır bu
Kim?
Turkler 2 bin yıl oncede oyleydi halende oyle turkler kendi kendiyle şavaşan tek ırk
Kürt lütfen! Ortalık karışık zaten sen de odun atma. Ayrıca ne alaka yahu? 40 çeriyle çini karıştıran kürşadı bilmiyosun sanırım? Ya da türklerin dünyanın en güçlü devleti olduğu zamanları felan.
Ben kürt degilimm 1 cisi tarihi sadece bildigin gibi yorumliyorsun şelçukluyu parcalayannkendi insaniydı osmanlinda bir koltuk sevdasi icin kardeşini öldürende osmanliydi fatihte genç osmani öldürende türktü mogal ve şelcuklu savasini gormedin sanirin ikiside türktü osmanliyi yıkanda yine türk cahsuslariydi ingilizlere calisan suanda ataturku ordan kaldirmak ve dini alet edip insani kolelestiren yine bir turk musluman bir ulke ama tecavuz ve cocuk olumlerinden gecilmiyor hırsizliktan gecilmiyor bence once kendi ırkını duzeltilmesi gerek
Kürtte olabilirsin ne olacak ki?
Ayrıca kendi kafana göre yorumlama. Türkler sürekli büyük devletler kurdu. Bizans bile doğu batıydı. ''bozonslor kondoylo savışıyır'' mı diyeceğiz?
Evet, devletin bekası için yapıldı onlar. İslama da uygun. Ayrıca sadece Osmanlı da olan bir şey değil. İmparatorluklarda böyle şeyler hep oldu. Anlayacağın size ekmek çıkmaz bu konulardan.
Allah aşkina sanki ben kötülemek amacli yorum yapiyorum ben olan şeyleri söyledim türk imparörlugunun cok basari bir tarafi oldugu kadar kötü tarafida vardi türklerin devlet kurmalarinda bizansin destegi oldu eski den suanki turkiye ve ortadogu sasanilerindi türkler orta asyadan gelip bizanslarla bir olup sasanilerle savastı ve sonucu kazanarak bu cofraki turkiyeye sahip oldu tabi ulkenin yarisi bizans da yarisi türklerdeydi biraz tarihinizi okuyun turksun diye sallamayin bos keseden tarihinizi once biraz arastirin
Hahaha😂 canım o tam tersi olmasın? Kaldı ki tarih bilgin zerre kadar yok. Türklerin nasıl bir savaşcı ırk olduğunu dünya biliyor. Persleri mi alt edemeyecektik? Pekala edecektik. Hunu da Çininin yardımıyla kurduk değil mi😂 hatta Çinliler o yüzden o devasa Çin settini yaptı 😂
Tarih okuyorsun ama daha yazmayı bilmiyorsun. Sen ermeni misin nesin? Türklere karşı bir kompleksin olduğu ortada.
Ayrıca tarih okuduğun da şüpheli. Tarihi bildiğini sanıyorsun ama bir şey bildiğin yok.
Hahah. Bizim aile'de evlilikler bile sadece Türkler arasında olmuş. Köyümüz belli. Atalarım asırlardır aynı köyde. Türklüğümle de gurur duyuyorum. Gazi ve şehit öz dedelerimle de öyle. Ama senin Türk olmadığın ve Türk kompleksi olduğun belli. Atalarımız da hiç rahat durmamış vatan millet uğruna herkesin canını yakmış 🙂
annem Kazakistanlı eskidennn rusyaya bağlıymışş tam bir slav gibi takılıyo
Asimile edildikleri için olabilir mi?
Aferin, bravo! Muhteşem cevap! Bizim ve onların yanlışları neler onlardan bahset. Ergence cevap verme.
Ben türkmenistanlıyim
Bu sitede ne kadar ırkçı var
Kim onlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar