Merhabalar...
Yeni bir şoför geliyor sanırım 💃 ehliyetle ilgili bilgiler ve merak ettiklerinizi cevap verelim.
Ehliyet Almak Ne Kadar Sürer?
Ortalama olarak söyleyecek olursak üç ay sürer.
- Teorik eğitim 7 gün sürüyor.
- Ehliyet sınavı girişi için maksimum 1 ay bekletiyorlar.
- Direksiyon eğitimi için ortalama 1 ay sürüyor
- Sürücü serfitakalarının hazırlanması da aynı şekilde 1 hafta sürebiliyor.
- Ehliyet için randevu ve başvuru suresi 1 hafta
- Ehliyetin elinize geçmesi ise 2 haftayı bulabiliyor
Ehliyet Alma Süreci Uzun mu ve Zor mu?
Ehliyet alma süresi aslında 3 ay olsada biz çok heycan yaptığımız için bize uzun gelebiliyor. Bu sürenin böyle olması olası bir kaza veya kural dışı hareketlerin önüne geçebilmek veya kullanacağınız aracı daha iyi kavrayabilmenizi sağlıyor. Zor mu? Bence hayır çünkü eglenceli ve bir o kadarda sabır isteyen bir iş. Sabredersen başarıya ulaşırsın egerki sabretmezsen hiçbir başarı senin değildir. Unutma ki zor ve uzun hiçbir sey yoktur. İnsan isteyince herşeyi yapabilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Arabalar konusunda 440 cevap paylaştı. 2-3 ay sürer ama ailenle öğrenirsen tabi işin kolaylaşır
00 Yorumla
- +1 yıl
ben yeni aldım , 1600 TL , Kursa veriyorsun , 8 Ders verdiler bana , 8 dersi aldıktan sonra 1 ay sonra direksiyon sınavı geçemezsen 250 TL daha alıyorlar , Sınavı geçersen , Sertifika hazırlıyorlar 15 gün içinde hazır oluyor kursa gidip onu alıyorsun , aldıktan sonra Randevu alıyorsun onlar seni yönlendircek , 4 adet biyometrik foto , Kan grubu falan istiyorlar + 450 TL , Yani kafadan 2200 TL yi gözden çıkarman gerekiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Peki araba kullanmak kolay mı bana çok karmaşık geliyor
- +1 yıl
ben daha önceden sürmüştüm , az çok bilgim vardı , direksiyon dersinde rahat sürdüm panik yapma yeter ki debriyaj ve gaz ayarını iyi tutturman lazım debriyaj özellikle onu halledersen gerisi rahat karmaşık değil , ehliyeti almanda 4-5 ay sürdü benim ki ilkinde veremeyince 1 ay sonra tekrardan girmiştim çünkü.
toplam maliyeti 2500 cıvarı
kursa 1200 cıvarı veriyorsun ben 1000 tl vermiştim.
bide sınav ücretleri sana ait.
Yazılı sınav yani elektronik sınav 75 tl direksion sınavı 100 tl eğer direksiyon sınavından kalırsan 300 tl 2 sınav ucreti.
Araş kullanmayı bılıyorsan 1 ay a alırsın bilmiyorsan 3 ay 5 ay sınavlardan geçiş durumuna bağlı olarak değişir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
2 3 ay civarı sürer toplam masrafın 2000 tl olur. Sınavlarda kalmaman lazım kalırsan tekrar sınav ücreti verirsin.
00 YorumlaArabalar konusunda 4,2b cevap paylaştı. ben 15 senede almıştım :) sertifikayı kazandım ehliyeti almaya hiç gitmedim 15 yıl sonra gittim almaya :)
00 Yorumla- +1 yıl
2.5 3 ayda alırsın, sorunsuz şekilde geçersen. Maliyet olarak 2100-2500 aralığında olabilir
00 Yorumla Arabalar konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ehliyeti napcan ki bende almadım bu yaşıma kadar almadım bu yaştan sonra da almam herhalde
02 Yorumla- +1 yıl
Ankara gibi yerde yaşıcam işte bulurum sevgilide bence sen çok karamsarsın
- +1 yıl
illere göre değişir keşke kaldırıpta bir sürücü kursuna gitsen
10 Yorumla - 1 yıl
Biraz şöförlük varsa 2-3 ay sürer 12-15 bin arası toplam maliyet
00 Yorumla - +1 yıl
2 ay. 1800- 2000. Sınavlarda kalırsan ücret artar.
10 Yorumla - +1 yıl
alacak kisiye bagli 👨😸
00 Yorumla 1 hafta
10 YorumlaO senin becerine bağlı
00 Yorumla- +1 yıl
4 5 ayda alırın 1500 lira civarı
00 Yorumla - 1 yıl
3 ay sürer eğitim vs
00 Yorumla 10.000 buluyor
00 Yorumla2ay 2300 tl
00 Yorumla- +1 yıl
Kolay