Diğer konusunda 593 cevap paylaştı. Bak sana FATİH SULTAN MEHMET'in bir anısını anlatayım. Fatih Bir ülkeyi feth etmeye giderken gitmeden önce kürt bir köye Çeşme yaptırıyor yaptırmasının sebebi askerleri dönünce doya doya su içsinler hemde halk içsin. Fatih feth'den dönüyor ve çeşmeyi yıkılmış ve harap olmuş şekilde görüyor. Fatih diyor ki tekrardan yapın şu çeşmeyi. Bu sırada Fatih Allah'a Yalvararak Kürtlere Beddua ediyor. Rabbim sen kürtleri aç bırak sen onları zulme uğrat sen onların bedeni üzerinde baş bırakma diye beddua ediyor...
219 Yorumla
Soran+1 yılEvet onu biliyorum kürte nasip Olmasın diyor
Soran+1 yılArkadasım var Kürt bugun rahatça Kürtçe konuşabiliyorsak hep apo sayesinde dedi
Soran+1 yıl15 sene önce insanlar Kürtçe Konuşuyor diye otobüse alınmıyordu dedi
Soran+1 yılBiraz da sanki kendi kendilerini ayırıyorlar
Soran+1 yılÖyle deme ya
Soran+1 yılÇünkü zor zamanlarında çok arkadaşlığını gördüm
Soran+1 yılDeğişik bir Irk ya
Soran+1 yılEvet çok pisler utanmasalar kardeşiyle evlenecekler
Soran+1 yılPekim
Soran+1 yılO padişah Yavuz Sultan Selim miş
En İyi Cevaplar
+1 yılYıl 2018 ve Kürt Türk mü düşünüyorsunuz sevilip sevilmediği falan siz biz mi düşünceler onlar bizler mi sohbetler hı nedir durum.
111 Yorumla
Soran+1 yılHala Tartışma var çünkü
- +1 yıl
Kim tartışıyor yahu bunları hala türk kürt muhabbeti yapanlarin vatan haininden ne farkı var.
Hem ne önemi var ki bu coğrafya da yaşıyoruz hepimiz. Birimizin hatası diğerine zarardan ibaret bu anlamak gerçekten zor mu.
Susturmayı öğrenin o insnalar yeteri kadar vos konuşup kalabalık ediyorlar.
Soran+1 yılArkadasım var Kürt bugun rahatça Kürtçe konuşabiliyorsak hep apo sayesinde dedi
- +1 yıl
Bu konuda konuşursam iki tarafında hoşuma gitmeyecek şeyler söylerim. Bence anlamak için dinlemeli sorgulamalı. Bende kürt kökenliyimdir ama dogrulari konuştuğumda kimse için sevilen biri olmam ki hos sevilme gayesi de gitmiyorum ama nefretle boğulmuş insanlara birşey anlatamazsınız anlamaları için acı çekmeleri gerçekten kaybetmeleri gerekir. Onu da zaman öğretir. Kendisi hazırsa zaman da onu öğretir zaten.
Soran+1 yılAnlat ben dinlerim
- +1 yıl
Dinlersin biliyorum ama ben bu konuları sosyal medya da konuşmam mesaj ya da telefonla da konuşmam karşımdaki insanın gözü bakmam gerekir onun samimiyetini hissetmeli anlatmalıyım başka türlü yanlış anlaşmalara meylediyor. Yüz yüze konuşmak daha doğru geliyor. Ki bu da mümkün olmayacağı havada kalıyor bu söylemler.. ama araştırmanızı sadece türkiye olarak degil dunya çapında düşünmenizi öneririm avrupa afrika asya kıtaların hepsindeki terör olgularını anlamanızı araştırmanızı nasıl çözüme kavuşturuldugunu halka ne dediklerine ama ne yaptıklarına bakın.. toplum mühendislerinin insan denilen varlığı nasıl yönettiklerini anlayacaksınızdır.
Soran+1 yılKaynak verebilir misiniz araştırma için
- +1 yıl
Elbette Jonathan Powell'in Talking to Terrorists: How to End Armed Conflicts kitabını okumanı öneririm güzel bir kaynaktır konuya dair başlangıç kitabi olabilir. Türkçesi Teröristlerle Konuşmak çevirisi yeteri kadar iyi olmasada yine de okunabilir ama orjinal dilde okuyabilirseniz orjinalini okuyun. Onun yani sira Küreyel adındaki düşünce kuruluşunun müzakere seminerlerini takip edin erp sayfasında konu dair çokça söylemler var. Dikkate değer olduğunu düşünüyorum.
Kaynak olatak bunlar şimdilik yeter sanırım sonrasında zaten verdiğim kaynaklar yeni kaynaklar verecektir sana konuya dair bakış açını turkiyenin türk kürtten çıkarım küresel düşünüp herkesi haksız bıkacağın şüphem yok.
Soran+1 yılTesekkür ederim not aldım okuyacağım
- +1 yıl
Rica ederim. Seveceğini umuyorum.. keyifli okumalar
Soran+1 yılÇok Sağolun 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlışın var Türkler daha çok sevilmiyor ;) kürtleri sevmeyen Türklerdir.. Türkleri ise bütün dünya sevmiyor ortaasyada Özbekler, kazaklar, Ruslar, Çinliler.. balkanlarda Bulgarlar, Hırvatlar, Romanya, sırplar, Yunanlar.. anadoludada avrupadada sevilmiyor..
12 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye'de Kürtlerde sevilmiyor ama pek
+1 yılYine başladık bu konulara. Kardeş sevilir sevilmez mi pkklilar bölücülük yapanlar huzur bozanlar sevilmez.
19 Yorumla
- +1 yıl
Heh işte o arkadaşın vatan hainin teki o sevilmez
Soran+1 yılAma çok iyi bir insan
- +1 yıl
Vatanına ihanet eden nasıl iyi biri
Soran+1 yılAtatürk büyük bir lider dedi
- +1 yıl
Mustafa Kemalle ölçülmüyor vatan sevgisi
Soran+1 yılNeyle ölçülüyor
- +1 yıl
Avrupa meraklısı olmayan bogazina tasma taktırmamis vatanı bayrağı için canını verebilecek ülkesinin kalkinmasi için elinden gelen herşeyi yapan milletine faydalı olan kişiler vatan sevdalıdir. Ne Mustafa Kemali sevmek ile milliyetçi olunur ne sevmemek ile hain bunu artık bırakın
Soran+1 yılSenin düşüncen o
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılTürklere, Atatürke saygı duymuyorlarsa sevilmezler
Onun dışında Atatürkü seven bir Kürt arkadaşım var aramız gayet iyi11 Yorumla
Soran+1 yılBenim arladSım da kurt ve Atatürk'ü seviuorn
+1 yılPkk ile ilişkili vatanın bütünlüğüyle sorunu olanları sevmiyorum diğerlerine saygımda sevgimde vardır
13 Yorumla
- +1 yıl
Bu tiplerine nefret ediyorum işte
Soran+1 yılKürtler hep dışlandılar insanda bir ben olma arzusu var Kürtlere o tanınmadı dedi
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBizim milletin cahilliği ben kürt insanları da severim türk de severim zaza da 😊çerkez de ayrım yok bu ülke hepimizin ırkcılık kötüdür
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Niye sevilmesin ırkçılık yapmayın ırkçı zihniyetler sevmez onlarada sebeb aramaya gerek yok ırkçı zihniyet sebeb aramaz
115 Yorumla
Soran+1 yılArkadasım bu ülkede hep dışlandık dedi
Soran+1 yıl15 sene çnce insanlar Kürtçe şarkı söylediği için hapse atılıyordu dedi
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılAsla
Soran+1 yıl😊
.
Soran+1 yılGecende de böyle bir olsu yaşadım iyi niyetle ekledim bana sapıkça mesajlar atmaya başladı o Yüzden kusura bakma özele gelmiyorum
Soran+1 yılSize de
+1 yılBen bir Türküm ve Türke ırkçılık yapmak yakışmaz!!!
27 Yorumla
- +1 yıl
Sizler o tür insanlara aldırış etmeyin. Çünkü yıllardır o insanların eğitim seviyelerini düşürerek terör örgütlerine sempati duymaları için uğraştılar. Bizde türk milleti olarak o insanları kazanmalıyız
Soran+1 yılNasıl kazanacağız
- +1 yıl
Kürt diye ayırmadan yapabiliriz
Soran+1 yılBen kimseyi ayırmadım
- +1 yıl
Ayırdın demedim ki zaten. Böyle olması lazım dedi
Soran+1 yılpeki
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurtlerin delikanlidida delikanlıdır. Seninle ölüme gelir kan kardeşi gibi görür seni bn kürtleri severim ıyi olanlarını. Hdp oy verenleri sevmem onlar haindir
13 Yorumla
Soran+1 yılBenimde kardes bildiğim Kürt Arkadaım vardı
Cevap sahibi+1 yılEvet iyileri çok iyidir. Bn sevrim diğer şerefsiz olanlar kurt değildir. Onlar arkadaşım alayı
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeverim de malesef hdpye %90 oy cikmasi ve pkk destekcilerinin olmasi kotu yonde etkiliyor.
Hdpye %90 oy demek cogu hain demektir.
Aci ama gercek..23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArkadasin hain olsa gerek, bende sen kurtsunde ondan merak edip soruyorsun sandim.
Soran+1 yılHayır Kürt Değilim.
Bu zamana kadar hep dışladılar Kürtleri dedi arkadasım
Gizli Üye(25-29)+1 yılçünkü her kürtü aynı görüyorlar. Çocukluktan beri kötü olarak aşılıyorlar. Ben inanmıyorum buna Türküm ve kürtleride seviyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılInsanları ayırmamak en iyisi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmüslüman kürtleri ırakta tanıdım. hem çalışkan hem bilgili hemde namazında niyazında insanlar. Cuma günleri tatil düşünün.
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılApo kürt değil. İnsan hiç değil. ne olduğu belli değil. Ona inanan insana mı ona inanmaya zorlayana mı söveyim bilemedim.
Soran+1 yılKürtler hep dışlandılar bu zamana kadar dedi arkadasım
Cevap sahibi+1 yılEvet. Birçoğu Kurtuluş Savaşında yanımızda olmadı. Mustafa Kemal de bu durumu bu şekilde değerlendirdi ve kürtleri dışladı. Ama müslüman, mazlum ve günahsız bir Kürt toplumu var. Onların vebali var. Okutmadık, yeterince eğitmedik, kendi kendilerine bıraktık ve bu durum iyi kullanıldı. Eksiklikler hemen doldurulur. 1970lerden bu yana biriktirdiler. Şimdi haksız bir mücadeleyi haklı gibi görüyorlar. Türkiyeden toprak isteyenide var. Apo gibi şerefsiz olanıda, ama benim ilgilendiğim masumlar... O masumların hakkını ödeyemezsek bunun vebali öteki dünyada çok ağır olur. Kimse milleyetini seçemez. Ama müslümanlığı seçmişse sarılmamak olmaz.
Soran+1 yılKurtuluş savaşı'nda Yanınızda olmadı mı?
Cevap sahibi+1 yılEvet.
Soran+1 yılBelgeleri var mj
Cevap sahibi+1 yılyok
Cevap sahibi+1 yılşeyh said ayaklanması var?
Soran+1 yılEvet biliyorum
ben kürdüm ve çok sevilirim her zaman nan buna tüm kürtlerinde fazlasıyla sevildiğinin farkındayım yok dediğin gibi bir durum
10 Yorumla
+1 yılKürtler değil Kürt milliyetçileri ben bölücüler sevilmez
11 Yorumla
+1 yılAnlammam insan ayırmamakk lazım din irk mezhep ne olursa olsun. Halkların kardeşliği diyorum ben😊
10 Yorumlavatanını bayrağını sevenlerle sorunumuz yok pkk sempatisi olnları sevmem
18 Yorumla
Soran+1 yılKürtler hep dışlandı Kürtçe konuştuğu için dedi
Soran+1 yıl15 sene önce Kürtçe şarkı söylediği için hapse atılmış
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılDüğünlerine gittim düğünde Kürtçe şarkılar çaldı hep. O kadar kapalı çevre ki hep evlilikler amca oğlu dayı kızı
Niye sevilmesin, peki dadaşlar lazlar çerkezler boşnaklar rumlar neden sevilmez ne kadar saçma salak bir soru bu insan ol yeter...
06 Yorumla
Soran+1 yılKürt arkadasım var devamlı biz dışlandık diyor
Soran+1 yıl15 sene önce Kürtçe şarkı söyledi diye insanları topa tutuyorlardı hapse atıyordular otobüse almıyorlardı dedi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz 2 kez ortak is yaptık, ikisinde de bize kazık attılar.
112 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDevletin pkk yandaşlarını vatandaşlıktan atması lazımdı yollar önce
Adamlar hem devleti sevmiyor hemde 100 tl yardim yapılsa en önde gidiyor.
Malesef tanıdığım biri demeye utandigim kişi polise taş attığını söylüyor ve bilmem ne belediyesi 100 tl dagittiginda ise en önde gidiyor. Hâli vakti yerinde ve evi olan kişi bu yardımı alan.
30 yasinda çocuğu var fakat çalışmayı sevmediği için çalışmayan ve yardim bekleyen bir insanlar...
Biz köpek gibi çalışıp hem maaşımızdan vergi kesiliyor hemde bakkaldan 2 liralık birşey alsak 0.16 kuruşunu yine vergi olarak veriyoruz.
Verdiğiniz vergilerde böyle kişilere yardim ediliyor
Cevap sahibi+1 yılAponun yanına gitsinler
Cevap sahibi+1 yılO arkadaşında kesin devlette ise girmeye çalışıyordur.
Soran+1 yılEvet KPSS ye Çalışıyor.
Cevap sahibi+1 yılYüzsüzler iste
Soran+1 yılAma yine de diyor ki Kürtler hep dışlandı hak tanınmadı Kürtçe yasaklandı vs vs
Cevap sahibi+1 yılDevlette ise giriyorsa dışlanmadi demektir.
Eğer amaç dışlamak olsaydı devlete ise almazlardı, sosyallikten yaranamazdı vs.
Soran+1 yılİşte bunlar var mı diyorum yok diyor e nerede dışlanmak
Cevap sahibi+1 yılOnlar dışlanma görmemiş... Yurdışında bizim camilerimizi bile yakıyorlar.. kim onların evini köyünü yakiyor?
Boş boş laflar iste
Soran+1 yılIstiyorlarmış ki Doğuda Kürtçe tabela olsun
Cevap sahibi+1 yılBurası Türkiye başka tabaka olamaz.
Çok Severim ve dolu müşterim var taş gibi sağlamlar
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılNeden sevilmesin ya şu düşünceler içinde olmayın.
17 Yorumla
- +1 yıl
Oda baya abartmış benim tanıdığım kürtler var ama gelsinler hepsine soralım hiç biri evet apo sayesinde demez. apo mu söylemiş istanbula ya da neresi olursa oradaya gidip evet kürtçe konuşun İstanbul da veya başka yerde diye. Herkes özgürdür kendi dilini konuşmakta ingiliz olanlara da apomu ingilizce konuşabilirsiniz Türkiye de demiştir sence arkadaşının demesine göre. Saçmalamasın konuşabilir istediği dili bu apo sayesinde değil Türk halkının kürtler de insandır bizdendir onların diline , kendilerine saygısı sayesindedir.
Soran+1 yıl15 sene önce Kürtçe şarkı söylediği için hapse atılan kişiler olmuş öyle diyor
- +1 yıl
Atılmış olabilirler. Acaba ne söylüyordular o şarkılarda sonuçta kürtçe bilmiyor herkes.
Soran+1 yılSırrı Süreyya Önder'i destekliyor
- +1 yıl
Destekleyebilir kendi düşüncesidir
Soran+1 yılPeki
Yinemii yaa yinemi kim diuor sevilmiuorlar diye
18 Yorumla
Soran+1 yılArkadasım var Kürt o diyor
Soran+1 yılKürt işte.
Bizi bu zamana kadar hep dışladılar diyor- +1 yıl
Biraksinlar madur edebiyatini boyle seyler dediklerinde birbirimize duseriz ne kurtler kazanir nede biz suriue irak misir libya ne hale nasil gelmisler ic siyasetlerini arastirsinlar bir baksinlar bizim kimseyle derdimiz yok kardesiz turk sevilmez kur sevilmez diyen iktirsin gitsin
Soran+1 yıl15 sene önce Kürtçe şarkı söylediği için hapse atılıyordu insanlar diyor
Soran+1 yılBen değil o diyor
seviyoruz kim çıkarttı ya bunu
112 Yorumla
Soran+1 yılArkadasım var kurt o dedi
Soran+1 yılDaha çoktu
Soran+1 yılEvet çoktu istanbuldayım
Soran+1 yılAntep'te çıkmaz zaten Antep Doğu'nun en gelişmiş Şehr-i Güneydoğu'nun
Soran+1 yılİstanbul toplama biryer
Soran+1 yılSorunu bende bilmiyorum işte
kürtçe konuştuklarından dolayı
12 Yorumla
+1 yılBu nerden çıktı pkk ile kürtleri bir tutulmamalı
13 Yorumla- +1 yıl
Tanıdığım bir sürü kürt arkadaşım var ve bunu ilk defa sizden duyuyorum böyle sığ düşüncelere kapilmayin
- +1 yıl
Burayi terk et
Soran+1 yıl@JamesStewart PKK nın amacı ne?
Diğer konusunda 18b cevap paylaştı. Severim ben, her Kürt, PKK'lı değildir..
12 Yorumla
+1 yılBen ayırmam insanları.
10 Yorumla
+1 yılTürkler neden sevilmiyorsa ondandır
10 YorumlaDiğer konusunda 421 cevap paylaştı. Her ortamda kendilerini belli ediyorlar çünkü..
10 YorumlaKimdemis sevilmez diye genellemen olmadi dimmsana
016 Yorumla
Soran+1 yılArkadasım var Kürt devamlı bizi dışladılar ilerler hep dışlandı diyor
- +1 yıl
Orayi yanlis demis emin ol sacmalamis eger rahatca kurtce konusuyosan bu hükumetin ve cumhuriyetin sayesindedir. Aponunn ne hukmu oldu ki ancak zavalli insanlari daga cikartip ailesinden kopartim askerin önune atip öldürtttu ve canilik yapti o cocugun akli olsa bunu söylemezdi. Iste biiz böyle insanlarin yüzünden hep ayristirildik vee halada devam ediyorlar
Soran+1 yılBundan 15 sene önce Kürtçe şarkı söylediği için hepsi atılan insanlar vardı diyor
Soran+1 yılKız bu arkadas aynı okulda okuduk
Soran+1 yılAma analizlerin hep doğru
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılBende aynı fikirdeyim
Soran+1 yıltamam
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ben seviyorum.
10 YorumlaBence turkler sevilmez...
17 Yorumlaterör yüzünden
10 Yorumla
+1 yılBen severim
10 Yorumla
+1 yılSevilir
10 YorumlaYapmayın şöyle ayrımcılık yaa
03 Yorumla
Soran+1 yılAyrımcılığı ben Yapmıyorum herhalde soru sordum dikkat ederseniz
Soran+1 yılBen sevmiyorum demedim neden sevilmez dedim bu ikisi aradındaki ayrımı anlamıyorsan Gül'e Gül'e
Onu da kim demiş ya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkün Türkten başka dostu yoktur.
024 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBoş yapma burası benim ülkem sana kemik atan olmadi ötede oyna sevmek zorunda miyim kürtleri Allah alla
Cevap sahibi+1 yılSen hic konuşma o zaman bu bizim ülke meselemiz sana noluyor la sanki siz Türkleri çok seviyorsunuz tarihte sizin de ne halt olduğunuzu biliyoruz bizim ülke islerine yorum yapma
Cevap sahibi+1 yılHayırdır burayı mi sahipleniyorsunuz bizler vardık diye?
Cevap sahibi+1 yılTürk tarihinde rumlarla olan meseleleri neler yaptıklarıni aç oku istersen şu yorumu bir kürt yapsa neyse sana noluyorsa amacınız ortalığı karıştırmak başka bise değil git kendi memleket meselelerine kafa yor
Soran+1 yıl@Maria_ROM Nerelisin?
Doğu Karadeniz laz şu anda
Cevap sahibi+1 yılYunanlilarla birleşip kıbrıslı türklere neler yaptığınızı bilmiyor muyuz? Sanki Türkleri çok mu seviyorsunuz?
- +1 yıl
Gökçeada liyim yunanistan da yaşıyorum.. Doğu karadeniz deki rumlar Turkten çok Türkçü her neyse.. Kıbrıs olaylarıda iki taraftan kışkırtma geldi.. ayrıca rum yunanistan dışında yaşayan yunan kokenlilere denilir.. sizde bizleri sevmiyorsunuz biz sevmezsekte asla laf atmayiz saygısızlık ta yapmayız geçmişte yaşanmış savaşlar olmuş bitmiş hala bazılarının size karşı bir garezi vardır elbette ama bu gibi sitelerde onların da ne kadar haklı olduklarını görüyoruz ha bu arada kürtlere laf atiyorsun ama hiç gittinmi bir kurtle konuşup derdini dinledinmi? Hayır dinlemedim! Oturduğun yerde konuşmakla olmuyor onun için senin gibilerini takmiyorum pek👍
Cevap sahibi+1 yılEvet konuşup dertlerini dinledim onların açısından baktım ve Türkün Türkten başka dostu yoktur kanısına vardım bizde bise biliyoruz ki konuşuyoruz bak mesela biz sizin meselelerinize karismiyoruz ama siz sürekli kiskirtmaya çalışıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılŞu an bile yaptığın yorum kürtleri kiskirtmaya yönelik sen bu yorumu kürtleri çok sevdiğin savunduğun için değil iki tarafıda birbirine düşürmeye calistigin için yapıyorsun
Soran+1 yılBende gittim okulda dünya kadar kurt arkadasım oldu Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demedim hiç Ama bozgunculuk yapanlara da sinir oluyorum
Cevap sahibi+1 yılÇoğu sizin gibilerin aklını karıştırıyor zaten amaçları o arkadaşların o şekilde konuşurken sen onları susturamadiysan sessiz kaldıysan sorun sende
- +1 yıl
Her neyse birşey demedik:D kürtleri kışkırtmıyorum Rumum bütün dünyanın atası olarak gördüğü bir irktanim.. Ama sunuda soliyim o asagiladiginiz araplar ve kürtler sizden binkat daha insanlar, ve saygılılar Türkiye yede 3 senedir gelmiyorum gelmeyede hiç niyetim yok ztn sadece kendi düşüncelerimi soledim neredeyse idam edilecekler insani fikirlerinden dolayı nasıl bir zihniyet bu?
Soran+1 yıl@Maria_ROM sen kendi tarihini oku canım. Yunan tarihini oku.
Bize karışma.
Cevap sahibi+1 yılAhaha dünyanın atası olan ırktanmis güldürdün ha Şu an sizi sallayan yok farkindaysaniz bizde sana bayilmiyorduk gelmezsen gelme zaten bu lafların üzerine gelirsen gurursuzsun ayrıca türklerin olduğu sitede niye takiliyosun o zaman niye muhattap oluyorsun?
- +1 yıl
Benim Türklere karşı bir düşmanlığım yok diyorum anlama kıtlığı mı var mı sende? Benim demek istediğim Türkler çok ön yargılı insanlar.. Senin gibi mesela? Ayrıca bizi sallayan yok diyonda pes valla ulkenizin şu haline bakmayıp bizi elestiriyorsun...😬 Dünya özelikle hristiyanlar Romayı kendi devamı olarak bilir..
Cevap sahibi+1 yılBoş yapma bir avuç kaldınız hala konusuyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılÇekemeyen anten taksin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne