Çamaşır makinesi kendi kendine program değiştiriyor, ne yapmalıyım?Arkadaşlar bir spotçudan (Allahından bulsun) 2. el bir Arçelik 3650 model makine aldım. Makine çalışıyor ama örneğin A programına ayarlıyorum, bir 10 dk sonra kendi kendine B ye, sonra C ye geçiyor 3-4 program değiştiriyor. 30 dk sürecek kısa program 2 saatte bitti. Program değiştiği için süre sıfırlandı kendi kendine, bunun nedeni nedir? Anlamıyorum benim elimle zorla çevirdiğim (lafın gelişi) düğme nasıl kendi kendine döner?
Çamaşır makinesinin kendi kendine program değiştirmesi normal mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 4,5b cevap paylaştı.
Çamaşır Makinesi Neden Program Değiştirir?
Bu sorunun bir kaç cevabı var aslında En akla gelen beyin yani elektronik aksamdan kaynaklanan arızalar. Yazılımda oluşan bir hata olabilir ancak bu cok uzak ve nadir bir ihtimal ve cevirmeli düğmeden anlaşılmaya da bilir. Diğer ihtimal elektronik devrenin kendisinden kaylananan hatalar ya da deformasyonlar olabilir bunu da ancak servis ya da usta gözü ile bakarak öğrenebilirsin bunlar olası. Birde bakinenin düğme yapısından kaynaklı olma olasılıgı var.
Makinelerde bu sekilde düğmeler var malum programlama işlemini yapmamızı sağlayan bu düğmeler içten ya da dıştan dişli olabilirler. Diş sistemi genellikle eşit periyotlarda program secimini manuel olarak yapmamızı sağlar ancak içeride otomatik calısan elektronik bir sistem vardır. Buradan aldıgı analog komutu dijital olarak işler makineler. Eğer çarklarda bir deformasyon söz konusu ile yani çarkların dişlileri kırılmış eskimiş ise makinenin sallanma titreme durumlarında zayıf olan dişli yönüne düşmesi bir ihtimaldir.
Çamaşır Makinesinin Program Değiştirmesi Bozulma Belirtisi mi?
Evet kesinlikle bir arıza demektir. Sonuç olarak Eğer sürekli aynı konuma düşüyorsa öncelikle düğmenin dişlileri ve analog yapısı kontrol edilmedir. Ancak cok pahalı bir işlem olmayacagı kanaatindeyim 150 tl ye almış olsanız da makine büyük ihtiyac yenisini almaktan daha ucuz ise tamir ettirmek daha mantıklı olacaktır