Çocukların buluğ çağına ermeden ölmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Allah yaratıyor ve kaderimizi belirliyor. Çocuğun kaderine buluğ çağına ermeden ölüm yazıyor ve çocuk cennete gidiyor..

Araştırdığım kadarıyla bu olayın tamamen ölen çocuğun ailesini sınamak için olduğu yazılmış. Eğer çocuklarını ölenler isyan etmezler, hamd ederlerse onların da cennete gidecekleri yazılmış.

- Sana hamdetti ve 'innâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn' diye istircâda bulundu, derler. Bunun üzerine Allah Teâlâ:

- O halde kulum için cennette bir ev yapın ve adını da "hamd evi" koyun! buyurur." (Tirmizi, Cenaiz 36) (hadis)

Bir insanın diğer bir insanla sınanmasını garipsiyorum. Burda çocuğun tek yaratılma nedeni öldüğünde ailesinin nasıl davranacağı. Allah niye kulunu bir diğeriyle sınama ihtiyacı hissetmiş olabilir?

Ölen çocuk tarafından bakacak olursak olaya. Bu çocuk yaşasaydı ve kendi iradesiyle vereceği kararlar ile gelecekte çok kötü bir insan olsaydı? Belki Allaha inanmayacaktı ve sonunda cehenneme gidecekti.

Bebekken ölmek ister miydin? 50 yıl yaşasan ne olur yaşamasan ne olur? Ama cennette sonsuz bir hayat.. Adaletsiz değil mi peki? Allahın bu şekilde sınamak istediklerini kafasına göre seçmesi? Keşke ben de ölseydim bebekken ve bu dünyanın farkına hiç varamamış olsaydım.
Güncellemeler
+1 yıl
Barışistiyorum, kader konusunda yanılıyorsun bence. Kader tam olarak yaşadığımız şeylerdir.
Ölümü değiştiremeyiz demişsin. Ne zaman öleceğimiz belirlenmiş mi sence? İnsan yaptığı seçimlerle ömrünü uzatabilir ya da kısaltabilir. Sigara içmez daha uzun yaşar, intihar eder hemen ölür. Kaderimiz kendi yaptığımız seçimler doğrultusunda oluşur.
Çocukların buluğ çağına ermeden ölmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?