Ben bulmuyorum. O yüzden 15 yaşından beri hiç bir şeye İnanmıyorum. Yani koskoca Allah şeytanla neden anlaşma yapsın ki? Zaten şeytanı yaratırken bilmiyor muydu sanki şeytanın kibirlenip kendisine anlaşma sunacağını? Biliyordu. O halde neden şeytanla muhattap oldu ki, şeytanla anlaşma yapmadan kendisi insanları imtihan yapsaydı.
Cevabın nedir?
+1 yılAh be canim.. Herkesi yaratan rabbin kimseyle anlaşma yapmaz.. İnsanlık yaratılmafan oncede meleklere durumu bildirdi.. Bakara süresinde yazıyor meleklerde onlar dünyada anca kan döker diyor.. Meleklere cevabı benim bilemedigimi sizmi bileceksiniz diyor.. Hz ademe secde edin diyor.. Herkes secde ediyor.. ama seytan ben atesten yaratıldım daha üstünüm diyor.. Çünkü insanligin zayıf oldugunu kolayca kandırıla bileceğini biliyor.. Allah şeytanı huzurundan kovmuş.. Seytan insanların kıyamete kadar dünya üzerinde olacagını göz önünde bulundurarak Hz. Ademi kandırıp yasak elmayı yedirtiyor.. Dolayısıyla, allahtan izin istiyor insanlık zayıf ondan boyun egmedim bana kıyamete kadar mühlet ver bendehepsini yoldan çıkarıyım.. ..
Şimdi burdan ne anlıyoruz.. Bunların hepsi Allahın bildiği seyler.. Seytanla bir anlasma yok seytani direk kovup cehenneme yollasaydi.. Dünyadaki hayat imtihan olmazdı06 Yorumla- +1 yıl
Büyüdükce mantıgın zekan sana o kadar cok soru soracakki .. zamanla göreceksin.. Cevabi bilmene ragmen cevap hosuna gitmiyecektir..
İslamiyet hic bir zaman kötü bir din değildi.. Dogruyu yardım etmeyi tovbe edip yasaklardan kacınılmayı emredilmiştir - +1 yıl
Aynen öyle kardeşim... beyinleri bukadar çalışıyor..
Eyer allah zaten herşeyi bildiğini söleyip direk hak edeni cehenneme gerisini cehenneme atsaydı eyer bu sefer cehennemde olan ben neden buradayım demiyecekmiydi...
Sınav gayet basit.. şeytana uyma.. şeytan da bir nevi allahın o na verdiği görevi yapıyor..
Amacı yoldan çıkarmak..
Her günahın illaki affı olacaktır.. ama şit koşmak ve ya inanmayanlarin sonu.. !!! Düşünmek bile kanını dondurmaya yetiyor insanin.. Allah ıslah etsin - +1 yıl
@YavuzEfe82 günümüzün sorunu bu inancını yetiriyorlar hep okula gidip kendini zeki sanıyorlar
Soran+1 yılEvet o yüzden bilim adamlarının çoğu ateist jdhd
- +1 yıl
Özele gel
- +1 yıl
kızım gavurlarla işin nedir senin.. bilim adamları bilen ölünce ruhun baska bir boyuta gidecegını biliyor tanrının var olduguna inanıyorlar ateistim ayakları kendilerini bir bok syamalarından geliyor ve altını cızıyorum yazdıgımız her dogru ve mantıklı yazıda gülüp baska bır konuya gecıyorsun senin dinle hiçbir zaman alakan olmadı sen dine sadece gülüp eğlence olsun dıye gizliden yazan kendını begenmiş. şımarık bir veletsin.. bir soru sordun cevabını verdik lafı kıvırıp duruyorsun anca işine geleni anla..
En İyi Cevaplar
Ateist ol o yolda ilerle evreni kainati çözmeye çalış, sendeki ikna olmamış inancın yüzünden başkalarını da ikna olduğunu görüp kendini tasdikleme isteği, psikolojini rahatlatma çabası. Tavsiyem o dur ki korkma ilerle
113 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle anlamsız bir yorum yaptın peki? Tartışıyoruz burada. Sizler İslamı her yerde hudutsuzca anlatırken bir şey olmuyor da, biz soru sorunca mı sıkıntı oluyor?
Soran+1 yılYalancı. Bir görüşünü görmüştüm daha önceden senin.
Soran+1 yılNesin sen o zaman?
Soran+1 yılSeverim mitolojileri. Anaerkil dönemin anaerkil dinlerini felan. 🙂 Anlatabilirsiniz.
Soran+1 yılOoo! tabii ki. Bilgili bir insansan, bilgiye dayanarak yazıyorsan anlat elbette. Belki yeni bir şeyler öğrenirim.
- +1 yıl
Önce bir prensibi halletmemiz lazım, sizi eleştiren birinin fikrinden önce şahsiyeti ve karakterine söz ettiniz, ve ispatı da yok ben burada müslümanım ya da islamcıyım hiç yazmadın, dinle ilgili sorulara bir kaç cevap verdim sadece. Önce bunu kabullenmeniz eleştiriye çok açık olmadığınızı itiraf etmeniz lazım. Bana yaptığınız için değil ben sorum etmem :) ileri de bu prensipsizliğiniz kısır bir tartışmanın içine sürükler bizi zaman kaybı ve faydadız bir fikir paylaşımı olur. Saygılar.
Soran+1 yılBir keredefa görüşünü gördüm Müslüman konuşması gibiydi. Ve şuna emin olabilirsiniz korktuğum felan yok. Bir çocuğa tecavüz edip öldüren bir kişi ile aynı cennette olmayı yeğlemem zaten. Tasavvur ettikçe tiksiniyorum. Anlatmak istediklerinizi ivedilikle okurum. Okumayı severim. Bilgi edinmeyi severim. Ama cahil olduğunu hissettiğim kişiler ilede pek tartışmam.
+1 yılSenin de böyle isyankar olacağını bilmiyor muydu baştan belliydin mie yarattı o zaman böyle mi bakıyorsun olaya. O zaman sana şöyle bir açıklık getireyim senin durumun da şeytanın durumu da aynıı, hepimizin önünde seçenekler ve yollar var. Her yolun sonunda ayrı bir kader var. Allah her yolun sonunda olan kaderi bilir, ama seçeceğin yol sadece sana kalmış. Sen kendi seçimlerinle kendi kaderini belirliyorsun. Şeytan da kibrine yenildi ve bu yolu bu kaderi seçti. Allah ona fırsat sonduğunda onu bekleyen başka kader de vardıı. O yüzden bilmiyormuydu böyle olacağını deme 👍
14 Yorumla
Soran+1 yılPeki Allah neden bizleri yaratıp yakma gereği duydu?😂 Ben tanrı olsam neden hadi bir şey yaratayım da bana inanmazlarsa yakayım onları diyeyim? Mantığı nedir 😂
- +1 yıl
Sana yan diyen kim. Sen bu dünyada Cennet'i isteyip bunun için yaşayan insanlardan neden farklı olasın. Sen insan olmanın ve bu dünyada yaratılmış olmanın ne kadar büyük bir hazine olduğunu anlayamamış birisin maalesef. Herşeye gücü yeten bir yaratıcı neden yaratmaktan çekinsin. Biz insanoğlu bile robotlar konusunda ne kadar uğraşıyoruz. Ne kadar çok yapma üretimler yapıyoruz ve klonlama vs ile güya yaratıcılık oyunları oynuyoruz. Bu insanın doğasında bile varken sen gelmiş herşeyin yaratıcısını yaratmakla sorguluyorsun.
- +1 yıl
Sen kendinde ne kadar mantık buluyorsun ki bu söyledklerinde. Hepimiz bir insana güvenirken bile yüzlerce kez sorgulamazmıyız. Hatta çoğumuz karşımızdaki insanı her konuda denemeye çalılırız farkında bile olmadan. Nedenn güveneceğimize emin olmak için. Şimdi bu dünyada onca kötülük varr, denendiğinde bu kötülükleri yapan çocukları öldüren, tecavüz eden, insanlara zarar veren, adaletsizlikle herkese zulmeden insanlar Cennet gibi günahsız bir yeri hakeder mi? O yüzden seçimini yapmak sana kalıyor işte. Orayı hakedenlerden misin haletmeyenlerden mi?
- +1 yıl
Tekrar bir örnek daha vereyim ülkemize Suriyeliler girdi ve maalesef çok fazlalar ve heryerdeler. Çoğu insan da bundan şikayetçi doğru mu? Peki nedenn taşkınlık çıkarıp onlara verilen iyiliğe karşı kötülük yaptıkları için. İyi insanlar da arada kaynıyor maalesef bu kötü Suriyeliler yüzünden iyileri de kötüleniyor. Biz istemez miydik o insanlr seçilsin de aralarında sadece hakeden iyiler girebilse diye. Haketmeyen kişiler bu dünyada belirler hakedip haketmediğini.
Gizli Üye(36-45)+1 yılInkar edenleri de biliyordu yaratmasa miydi? Ayrica seytan dedigin bile iman ediyor sadece isyankar bir de oturup buna kafa yok bakalim😂😂😂 peki sevgili ataiz ablam bana ruh kavramini da aciklar misin?
03 Yorumla
Soran+1 yılNe ruhu tatlım? Ruh felan yok. Dogmatiklere inanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılSekil. Olsun diye inanmiyorum diyen bir kisi daha😂😂😂 ruh kavramini bile aciklayamaz yok der gecersiniz ben de sende akil. Olduguna inanmiyorum zaten🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
inanmayan birinin neye onanmasını bekliyorsun? konuştuğun kişi zaten inanmıyor hala neyden ne ruhundan bahsediyorsun insanların görüşlerine saygı duy karşında ki kişi sana "inanmıyorum" diyor sen hala kanıtlamaya çalışıyorsun inanmayan birine istesende kanıtlayamazsın.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
+1 yılZaten imtihanı yapan Allah , imtihandan geçemeyen şeytan ve onun yolunda gidenler , ayrıca elinde legoların var bir araya getirip istediğin gibi dizebiliyrsunnAllahta bizi yarattı cennet ve cehennemi yarattı imtihan aracı olarak ta şeytanları yarattı bunu anlamak o kadar zor değil milyonlarca öğrrnci üniv sınavına girdi değilmi soruları ösym topladı ama binlerce eğitimci hazırladı snenn mantığın bunişte nedne ösym başkanı soru hazırlamadı diyen bir öğrenci gibi manasız.. şeytan Allahtan süre istedi Allahta kıyamete kadsr süre tanıdı
00 YorumlaNiye mantığının almadığı noktada inançsızlığı seçiyorsun? akıl sistematik ilerler, ve sen bir soruyla karşlılaştın: ''İnanmamak için güzel bir neden'' kendi akılsızlığının faturasını, Allah'ın yapıp ettiğine itiyorsun. Bence konuyu irdeleyip, araştırmak daha güzel iken.
16 Yorumla
Soran+1 yılAraştırmadığı mı nerden biliyorsun bilge arkadaş. Emin ol araştıranlar dinden çıkıyor zaten. Çoğu Müslümanın kurandan haberi yok. Özellikle türkiye de 😃
- +1 yıl
Komik. İnanmak istemeyen zaten inanmıyor. Lise son sınıfta kütüphanede okulun tüm Felsefe kitaplarını bitirmiştim. Başımı kitaptan kaldıramıyordum, zaten mezuna kalmıştım o yıl bu yüzden. Sürekli soruyordum. Bakın altını çiziyorum: Sorgulama değil, soruydu. ''Yok bebek tecavüzcüleri varsa Tanrı neden bir şey yapmıyor, yok Tanrı varsa Müslümanlar neden fakir.'' Bu tarz boş beleş sorular değildi. Daha Rasyonal, daha keskin sorulardı. Ve ben asla henüz mantığımın almadığı soru yüzünden İnançsızlığı seçmedim. Türkiye'den örnek vermen saçma, o araştırma dediğin şeylerin içine gördüğüm kadarıyla sende giriyorsun. Hayatın boyunca kaç kez Descartes kitabı okudun? Ya da Antik dönem Felsefesini? hani araştırdım diyorsun ama gidipte Emilie Zola'nın Naturalist kitaplarıyla, veya Darwin kitaplarıyla tek bir taraftan bakmamalısın. Şahsen ben İncilide okumuştum.
Soran+1 yılVedaları bile okudum ben. Kalkmış bana descartesi anlatıyorsun. Sümer mitolojisi oku biraz hdhdrs
Soran+1 yılHayır. Bunları okurken Müslümandım. Hem de baya dindardım. 12 yaşımda kitap okumaya başladım. 15 yaşıma kadar 300-400 arası kitap okudum. Sonucu beklemediğim şekilde dinden çıkmak oldu.
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılne anlasması şeytanın kıyamete kadar muhletı var eksıklı aklınızla Allahın eksıksız ılmını sorgularsanız duman attırırsınız tabı Allahın verdıgı akılla Allaha ahkam kesmek de ılgınc yanı :D komıkler sızı senide engelleyım barı ateist yobaz
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSeytana luzum yok k.. i insani nefsidir yoldan cikaran.. ortalik iki ayakli seytanlarla dolu... inanmayabilirsin bu senin secimin... ben bu fikri kabullenmekten ziyade olmama fikrine inanmayi korkutucu buluyorum...
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Allahın ilminden dilediği kadarını biz bilebiliriz. böyle konularda yorum yapmak en hafif tabiri ile saygısızlığa girer. inandığını yaşaman için yeterince boş alan var.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Anlaşma yaptı derken? :D hani nerede çok merak ettim günümüzde anlaşmalar bile gizliyken bu bilgiyi nereden aldın :D
16 Yorumla
Soran+1 yılİblise ademe secde et dedi Allah, iblis etmedi. Sonra iblis Allaha bir anlaşma sundu. Allah da kabul etti.
Soran+1 yılAnlaşma değilse biz neden dünyadayız😂
Soran+1 yılBen tanrı olsam kimsenin benim önümde eğilmesini istemezdim. Onlara daha mutlu bir hayat sunardım. Sürekli bana dua etsinler diye şart koymazdım.
+1 yılŞeytan olmsa kim günah işler😂 gerçi artık şeytan bize ayak uydurur oldu
06 Yorumla
Soran+1 yılŞeytan olmasa meytan olurdu. O günah işletirdi bize. Yeter ki Allah yaratmak istesin. Ama şeytanla anlaşma yapmak mantıklı gelmedi. 😃
- +1 yıl
Bak knk, ben de çok şüpheci bir insanım. Hatta ben de sorgucu bir insanım. Ama yaşadığım bir olay var o yüzden Allah'ın olduğuna yüzde bir milyon eminim. Ama buna rağmen düzgün bir insan değilim. :D Neyse sen tabiki neye inanmak istiyorsan inan insanlar saygı duymak zorunda.
Soran+1 yılNeymiş o olay kanka? Şu kafiri muhattaba alıp anlatmak istersen dinlerim.
- +1 yıl
Çok merak ettim ne yaşadığınızı ya
- +1 yıl
Tabiki muhatab alırım hepimiz insanız znxjskc. Ama buna hiç gerek yok milletin dilinde makaraya düşmek hoşuma gitmez. Hayatta başarılar diliyorum :))
Soran+1 yılÖzel bir şeyse tabii sen de kalsın. Teşekkürler 🙂
Tövbe haşa allah nasıl şeytanla anlaşma yapsın ki allah insanları günahkar doğurmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılYaptı ya. Hadi kurana ben inanmıyorumda sen de inanmıyorsun galiba 😂😂
Soran+1 yılEe allahın şeytanla anlaşma yaptığına neden inanmıyorsun o zaman? Benim gibi dinsiz misin 😃
Gizli Üye(36-45)+1 yılDimi. Yok peygamberi örümcek korumuş 😁😀😂 at uçmuş 7 kat semaya çıkmış. Ay bölünmüş. Cennet cehennemmiş yancakmışısz 😀😈 korkutmak başka bir anlamı yok. Adam yönetmek için cahil cühelaları inandırıyolar.
09 Yorumla
Soran+1 yılYa bide Allah neden iblise ademe secde et diyoki? Mesela ben tanrı olsam neden yarattıklarımı bu şekilde rencide edici görev vereyim. Birinin birine secde etmesinin mantıkı nedir
Cevap sahibi+1 yılMantığı olan inanmıyor zaten. Taaa peygamber dedikleri zamanda cariyrlik helaldi öyle geldi. Erkek oligarşisi üzerine kurulu bir kitap din diye yutturuyolar.
Cevap sahibi+1 yılAllah insan yaratmadı
İnsan kafasında tanrıyı yarattı
Vee
Her tanrı bir gün ölümü tadacaktır.
Çoklu tanrılar
Ay
Güneş
Gibi onlar nasıl öldü tanrı olarak
Bu olmayan allah dedikleri de ölecek
Soran+1 yılBen de dinlerin 100 ile 300 yıl arasında yok olacağını düşünüyorum. Binlerce din yok oldu. Zaten o dinler insanların cehalet döneminde çıktı. Şu zaman da gelseydi kimse inanmazdı
Cevap sahibi+1 yılHeeee zaten m. ö. taaa 5000 den şuanki 2018 e kadar hep öyle dediler bir bk olmadı 😂😈😀
Cevap sahibi+1 yılÇocuk tacizi tecavüzü insan yakma vs. Birsürü şeye izin veren bir ranrı olamaz. Mantıklı düşünmek lazım. Suriyeliler mesela inanmıyordur artık
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle karınca bile ezmeyenlerdenim. İnabcım yok saygım var. neyemi tabiki doğa ya
Adem ile Havvadan ensest bir ilişki ile çoğaldıklarına inanıyorlar ama evrime inanmıyorlar.
03 Yorumlahiç yarattığı şeyle anlaşırmı şeytan önceleri çok ibadet ettiği için karşılığın talep ett Allah onun karşılığını ona bahşetti
011 Yorumla
Soran+1 yılYaaaa😃😃 anlaşma yaptı işte neyini kabul etmiyorsunuz bunun? Ben de 15 yaşıma kadar namaz kılıp oruç tutuyordum. Şimdi inanmıyorum. Bana da ibatlerimi bahşedip cennete koydun o zaman
- +1 yıl
şeytanın insanlara karşı büyük bir düşmanlık beslediği, her zaman onları cehenneme sürükleyecek işlere sokmaya çalışacağı, ta Hz. Âdem’den beri insanlardan haset ettiğinden onları cennetten uzaklaştıracak her yolu deneyeceği, bu sebeple insanların çok uyanık olmalarının gerekli olduğu hususu bir “diyalog” sitili içerisinde anlatılmıştır. Çünkü bu üslupla konu daha açık bir şekilde ortaya konulmuştur.
Yoksa bir nevi pazarlık gibi bir iddialaşmanın olduğunu düşünmek Allah’ı tanımamaktan ileri gelir. İlgili ayetlerin son cümlesi olan “Alçak ve kovulmuş olarak çık oradan! Onlardan kim sana uyarsa, iyi bilin ki cehennemi sizlerle dolduracağım.” mealindeki ifadesi, böyle bir “iddialaşma” ihtimaline ihtimal vermek, zihinsel bir hastalığın ürünü olacağının açık bir delilidir.
Soran+1 yılNeyini savunuyorsun? Şeytan anlaşma sundu. Allah da tamam o vakitte defol git yap sana imanları cehenneme atacağım dedi.
- +1 yıl
Simdi oncelikle onceden dindardim kurani biliyorum demissin ilgili ayette her basit algisi olanin anlayacagi uzere orda bir andlasma yoktur andlasma dedigin karsilikli pazarlik demektir oysa burda seytan muddet istiyor Allah muddet veriyor ve seytan insanlari saptiracagini soyluyor Allah ise elinden geleni yap ancak sunu unutma ben de ne kadar sana uyarsa uysun sonunda dogru yolu bulup bana dondugunde ben de affedecegim diyor burda Allahin sonsuz merhametini acikca gorebiliyoruz zaten sonunda burada bir andlasma degil bir vaad vardir.. Ayrica senin dedigin andlasma kelimesi ve hikayesi hrisiyanlikta gecer ki degistirilmis insan akli ile yazilmis asli kaldirilmis oldugu icin de senin gibi gercegi idrak edemeyip buna andlasma olarak bakmis olmalari gayet dogal ama sen sadece bir cumlenin ardina siginip oldu diye tutturmaktan oteye gecemedigin ve inanmayisina kilif aradigin icin biz ne desek bir arpa boyu yol yok yani..
Soran+1 yılAnlaşma ne demek heralde anlamını bilmiyorsun sen heralde?
Soran+1 yılOkudum. Ama anlaşmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Bol bol okumanız gerekiyor. 🙂 Fazla okumayın ama, okuyanların ateist olma oranı çok yüksek.
Soran+1 yılEvet, o yüzden dogmatiklere inandın. Hiç bir kanıt olmadığı halde inandın.
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılArasan bir ton böyle soru bulursun. Çok fazla boşluk var dinde.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşma manlaş ma yoook şeytan ne ettiyse kendi isteği ile etti neyin kafası bu mutlak irade kişiye ait
16 Yorumla
Soran+1 yılŞeytan Allaha teklif sundu allahta kabul etti. Neyini inkar ediyorsunuz bunun 😂
Cevap sahibi+1 yılDinden çıkartır böyle şeyle kişi yi kendine gel k. k nin 6 cı satfasında ben yeer yüzünde halife yaratacağım diye başlayan sayfa sen araştırıp öğrenmek mi istiyon yolsa inkar mı etmek istiyon ona göre anlatıcam da
Soran+1 yılAteistim be ben 😃
Cevap sahibi+1 yılNasıll oluyo o
Soran+1 yılBen ateistim be 😂
Cevap sahibi+1 yılAnladım be akılsız değilim nasıl oldun kim yaptı kime tapıyon kim öğretiyo
+1 yılbu olayın suriyelilerle ne alakası var bu kadar çok inandığın şeyi suriyeliler ile mi kıyaslıyorsun komik benim düşüncem*
00 Yorumla
+1 yılŞeytan önceden şeytan değildi ki ama
04 Yorumla
Soran+1 yılYa şaka yapıyor olmalısın. Allah şeytanı yarattığında şeytanın ona anlaşma sunacağını biliyordu.
- +1 yıl
Öyle mantıksız bir yorumun varki, kendinle çelişiyorsun maalesef. Hem Allah'a inanmıyrum deyip hem de kadere iman eder gibi görünüyorsun. Ona anlaşma sunacağını biliyordu dyrsun.. yorumumda bunu çok güzel açıkladımm ama halinn çok kötüü.. Allah hidayet versin diyorum sadece 🙏
Soran+1 yıl@stardust kuranda yazılanlara göre konuşuyoruz. Gerekçekten şu yazdığını soğuk bir nükte olarak kabul ediyorum. Değilse daha vahim 😃
- +1 yıl
Sen benim yazdığım yorumu oku gesini boşverr
Şeytan olmazsa bizi ayartabilecek biri olmazdı
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Cok mantikli bende innmiyorum artik
01 Yorumla
Soran+1 yılOo kafir kardeşim jgkgk
+1 yılSelam millet şeytanınız bol olsun 😀
00 YorumlaDiğer konusunda 521 cevap paylaştı. Dinler uydurmadır zaten
00 Yorumlahaklisin. ben de agnostikim. dinler cok sacma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşma diye neler yok. İzin verdi
00 Yorumla
+1 yılAnlaşma mı o
00 YorumlaEvet nedenki
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi