Çamaşır makinesi çok köpürdü ne yapmalıyım? Çamaşır makinesi köpüğü nasıl giderilir bilen var mı acaba? Evdeki çamaşır makinesi köpük taşırıyor, çamaşır makinesi neden köpürür? Çamaşır makinesi köpük çıkıyor, bir şey olmaz herhalde değil mi? 😄😄 .
Çamaşır makinesinin bu kadar çok köpürtmesi normal mi bilmediğimden soruyorum?
Merhaba, hiiiç uzatmadan konuya giriş yapalım bence.
Çamaşır makinesi çok köpürdü ne yapmalıyım?
Bu konulara minik ve açık olacak şekilde şöyle bir değinelim. Hepimiz tahmin ederiz ki çamaşır makinesi herhangi bir sorun olmadan öylece köpürmez. Önce sorunun nedenini bilelim ki sorunun cevabını bulmak mümkün olsun. Çamaşır makinesinin bunca köpürmüş olmasının sebepleri şunlar olabilir:
Çamaşır makinesi köpük taşırıyor, çamaşır makinesi köpüğü nasıl giderilir?
Köpük taşırma 😮
Muhtemelen çamaşır makinesi formatına uygun olmayacak bir deterjan kullandınız. Misal elde yıkama toz deterjan, bulaşık deterjanı, şampuan gibi makina formatına uygun olmayan deterjanlar kullanılmıştır. Elde kullanırken falan bunca köpürmez ama makina sistemi onu çok köpürtür.
Az kirli ve miktarı az çamaşır ile gereğinden fazla deterjan kullanılmıştır. Bu durumda makina deterjanı az almaz biliyorsunuz ki. Tamamını alır ve kullanır. E oran uymayınca da sonuç aşırı köpük olabilir.
Makinanın kendisinde bir sorun vardır. Eee sorun olunca hep eksik şeyler olacak değil ya bazen de böyle fazla ve taşan şeyler oluyor.
Çamaşır makinesi köpüğü nasıl giderilir?
Makina köpük taşırıyor
Bunları yani sebepleri yapmamak başlangıç olarak en mantıklı olanı. Harici olarak da farklı yani makine formatına uygun olmayan deterjanlar kullanılmamalıdır, çamaşırın miktarı ve kir oranı göz önünde bulundurularak deterjan kullanılmalıdır, makinenin bakımı yapılmalıdır.
Çamaşır makinesi çok köpürdü ne yapmalıyım? Neden köpürüp taşırıyor?
bol bol köpük
Çamaşır makinesi neden köpürür? Başlangıçta yapılması gerekenler dışında bir de bu köpükten kurtulmak için ek olarak deterjan haznesinden su boşaltılabilir, makina durdurulup açılıp köpük alınarak tekrar çalıştırılabilir. Baktınız ki bu da işe yaramadı en iyisi çamaşırlarınızı makinadan çıkarın ve elinizde durulayın. Sonra da makinanın köpüğünü alın, bir güzel silin ve boş bir şekilde çalıştırın. Bu muhtemelen işe yarar.
Ayrıca şunu da söyleyeyim çamaşır makinesi köpük çıkıyor ise bu hatalar sizin için küçük ve geçici olarak görünse de aslında sonuçları ilerde ağır olabilir. Mesela en kötüsü olabilir yani makine bozulup ölebilir veya eskisi gibi iyi bir şekilde çamaşır yıkamayabilir. O yüzden her şey formata uygun gitmeli ve makine ile çamaşırlarınız tehlikeye atılmamalı. Fazlası da azı da makineye ve çamaşırlara ve sonuç olarak bütçenize zarar verir.
benımde basıma geldı bılıyom normale done ama merak etme ben de dus jelı koymustum gorur gormez ınan anladım sende aynını yapmıssın ben nasıl yaptım tekrar deterjansız yıkadım aynı camasırı normale dondu
Allah aşkına duş jeliyle çamaşır yıkanabilir diye düşünecek ne yaptın makineye yeniden program verip sadece bir ölçek yumuşatıcı koy öyle gider köpük bir daha öyle bişey yapma servis çağırdığında sorun çıkartabilir garanti kapsamı dışında kalır