Cebe havale işlemlerinde genelde para çekerken referans numarası girmek gerekir. Yani İş Bankası cebe havale SMS gelmedi ise o parayı çekemezsiniz veya Garanti Bankası cebe havalede de çekemezsiniz bu gibi durumlarda bankanız ile iletişime geçmeniz gerekir. Çünkü ATM’den para çekmek istediğiniz zaman bu bankalar sizden telefon numaranızı, T. C kimlik numaranızı, para gönderenin telefon numarasını ve SMS ile gelen referans kodunu isterler.
Görüşlerden gördüğüm kadarıyla bankan Ziraat Bankası. Geçmişte Ziraat Bankasında referans numarası sistemi yoktu, sadece bilgilendirme mesajı geliyordu fakat bildiğim kadarıyla bu sistem değişti ve onlar da SMS ile gelen tek kullanımlık şifreyi ATM’ye girmenizi istiyor yani SMS olmadan işlem yapılmıyor.
Cebe havale SMS gelmedi
Ziraat Bankası Cebe havale için hangi bilgileri istiyor?
Parayı gönderen kişinin cep numarası
Parayı alacak kişinin cep numarası
Parayı alacak kişinin kimlik numarası
Gönderilen paranın tam tutarı
Alıcının telefonuna gelen tek kullanımlık SMS şifresi
Cebe havale SMS gelmeme sebepleri nelerdir?
Kişinin telefonu kapalı olabilir.
Telefon sinyali çekmiyor olabilir.
Mesaj kutusu dolu olabilir.
Hattı bloke olmuş olabilir.
Cebe havale mesajının ulaşması için yukarıdaki sorunların olmaması gerekir. Buna dikkat ederek SMS beklemeni tavsiye ederim.
Yalnız bilgilendirme mesajı nedir cebine havale yapıldığına dair mi? Zaten şifre orda yazıyor olması gerek... senin şifreden anladığın nedir tam olarak
hayır bak mesela ziraat bankasında sey diyo şu şu kişi size 50 tl havale göndermiştir 24 saat içerisinde cekebilirsiniz diye mesaj gelmesi gerekiyor şifre yazmıyor mesajda
Ziraatta Sıkıntı var her zaman İş bankası yapıkredi gibi bankarlarda sorun yaşamadım hiç ne zaman ziraata gönderseler sorun oluyor gelmiyor yene aynı oldu 4 saat oldu gelen sms yok .. aradım ziraatı ilgilenen yok böyle bir sacmalık
bana arkadaşım Ziraat Bankası hesabından 100 TL cebe havale olarak gönderdi numaramın ve tc mn üzerine cebe havale bana mesaj geldi 100 tl yatırılmıştır diye ama kod gelmedi kod olmadan cekebilirmiyim