Finish bardakları çiziyor diye duydum. Classic olanlar çiziyormuş sözde. Ona rağmen finish tablet aldım. Bu paketin aynısını kullanan var mı? Finish Powerball yazıyor. Bir sorun yaşarsam fairy platinium kullanacağım bakalım.
Bulaşık makinesi için finish tablet kullanan var mı?
Fairy daha temiz yıkıyor finish markasını uzun süre kullandım pek memnun kalmadım parlatıcı yerine de sirke kullanıyorum ne bulaşıklar çiziliyor ne de bulaşıkların üstünde kalıntılar kalıyor..
Ben 3 yıldır kullanıyorum makinede hiçbir problemle karşılaşmadım hatta çoğu kişinin bulaşıkları makinede sadece sirkeyle yıkayın diye önerdiklerini biliyorum sence bu deformasyon meselesi tamamen kapitalizmin uydurması olmasın neticede bulaşık tabletlerinde dönen paraların haddi hesabı yok bir ara çamaşır makineleri içinde böyle bir uydurma haber çıkmıştı aynı makineyi 12 yıl kullandık baktık hala çalışıyor fakat eskidi ihtiyacı olan birine vermiş yenisini almıştım.. Bu markayı bir dene ürün bitince fairy al aradaki farkı zaten gözlerinle görürsün ama ben yineliyorum ki sirke kullanımından çok çok memnun kaldım..
Hımm. Hiç bunu düşünmemiştim. Kapitalizmin bir oyunu olması muhtemel. Ablamda sirke kullaniyordu. Dün bize geldiğinde sirke yazisini okudu. Kullanmam bundan sonra dedi o da. :D Hemen bu yanlıştan döndüreyim. Sıvı deterjanlar için düşüncen nedir peki?
Dediğim gibi bir ara kireç önleyici kullanmak makineler için zaruri hale gelmişti tüketici deterjan mı alsın, yumuşatıcı mı alsın, kireç önleyici mi alsın, çamaşır suyu mu alsın üstüne yeni üretime geçen sıvı deterjanları mı kullansın bilememişlerdi. Piyasadaki bu müthiş üretim sadece tüketim odaklı o dönem reklamlarda dönen kireç önleyici kullanın yoksa makineniz şöyle olur böyle olur uydurmasını bizzat yaşadım makineme asla ekstra gereksiz temizlik ürünleri sokmadım aksine makineye en büyük zararı onların verdiğini düşünüyorum o makine antikalık eser haline geldi düşün eminim hala da çatır çatır çalışıyordur.. :D Ablanın bir bildiği var demek ki dedim ya 3 yıldır kullanıyorum ben de parlatıcı kullanmayı 5 yıl önce bıraktım makinenin ömrünü tahmin edersin.. :) Sıvı deterjanlar temiz yıkamıyor maalesef çamaşırlarda kullanımı daha doğru olabilir diğer deterjanlara göre daha çabuk suda çözünüyorlar bu da çamaşırlarda deterjan alerjenlerini bizden bir noktada uzak tutuyor..
Özen gösterip bu kadar detayı benimle paylaştığın için teşekkür. Sen bu işin üstadı olmuşssun. :) Tüketici Hakları başkanı olmaya adaysın. :D Tüm yazılarında haklısın. Her şey satış politikasıyla alakalı. Yıllardır insanları bu şekilde uyuttular. Vahşi kapitalizm diyelim biz buna. Tıpkı nickin gibi @bilginüye :)
Ben teşekkür ederim bilgi paylaşılmak içindir yardımcı olabildimse ne mutlu bana :) Estağfirullah sadece bilinçli tüketici olmaya çalışıyorum bunun faydalarını da fazlasıyla görüyorum :) Benden de ne başkan olur ya hani pabucunun domestic başkanı :D Kesinlikle büyük bir utanç fakat haklı olduğumu bilmek bile zoruma gidiyor düşünsene halk artık ne yiyeceğini, ne alacağını şaşırdı hangi markete girsem mutlaka bana ne alacağını danışan fikir isteyen insanlarla karşılaşıyorum. Eskiden bir arap sabunu vardı sağlıklı ve doğaldı banyodan tut çamaşırlara kadar bu sabunla yıkanırdık şimdi ihtiyaçlar gereksiz yere büyüdü büyüdü reklamlarda halkı sürekli sömürür hale geldi dediğin gibi vahşi kapitalizm kaç can aldı yazık teşekkür ederim övgülerin içinde yardımcı olacağım başka bir konu olursa ben buralarda olacağım :)
Evi çekip çeviren kadın derler ya tam ona örneksin. Evliysen iyi bir eş değilsen adayısın. Doğal olan ne varsa yok ettiler. Satış politikası, reklamlar ile tüketicinin ilgisini çekerek zararlı ürünleri dünyamıza soktular. Kronik hastalıklar erken yaşa indi. İnsanları satın almaya teşvik ederek tam bir tüketim çılgını yaptılar. Oysa az şeyle çok iş yapılabilir. Doyumsuzluğu ruhuna aşıladılar. Çünkü sistemin istediği bu. Senin gibi bilinçli biriyle karşılaşmak hoş oldu. :)
Teşekkür ederim bunlar egoya fazla gelen övgüler inşallah iyi bir eş olabilirim ileride şu an kendi evimin hanımı olmaya çalışıyorum :) Maalesef tüketiciler artık hızla tükenen konumundalar insan sağlığı artık market raflarında can çekişiyor. En büyük sorun insanlığı bu şekilde mutsuz hale getirdiler sahip olduklarımızın değil olamadıklarımızın oyuncağı olduk. Önceden sahip olduğumuz her şeye binlerce kere şükür ederdik şimdi sahip olamadıklarımızın peşinde hayalindeyiz. Harika bir analiz ruh doymayınca kapitalizm bahanesi oldu insanlığın aslında.. Sistemin kurbanı olmak değil esasen sisteme kurban olmayı istemeyi seçtik neticede her şey serbest piyasa.. İnşallah bir gün yine ekmeğin etiketini ucundan kopardığımız günler gelir sen benimle aynı kuşaksın ne güzel bir temennide bulunduğumu bilisin :) Aynı memnuniyeti yaşattın teşekkür ederim..
En İyi Cevaplar