Milli şef İsmet İnönü savaşlarda komutanlık yapıp zaferler kazanmıştı diye biliyorum? Türkiyeyi 2. Dünya savaşı gibi bir akıl tutulmasının dışında tutabildi diye biliyorum, savaş doğumuzda batımızda güneyimizde kuzeyimizde ve akdenizde tüm tansiyonuyla devam ederken hemde ;)
birçok yönetici gibi İnönü'nün de çok hataları oldu. bunun yanı sıra Türkiye'ye kattığı çok şey de oldu. Birinci İnönüde, Lozan'da ve İkinci Cihan Harbinde Türk Irkını 3 kere yeryüzünden silinmekten, yok olmaktan kurtarmıştır.
3
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki ismet inönünün hatalarını kabul edip anlayışla karşılıyorsun Tayyip erdoğanın hatalarını niye anlayışla karşılamıyorsunuz.
İsmet İnönü hiçbir zaman önünde seçenek bulunuyorken hata yapmadı. mecbur ya da dilsiz kaldığı noktalarda bunlar oldu. peki ya Erdoğan? önünde hep doğru ve yanlış seçenekler varken halkın değil kendi işine geldiği şekilde kararlar verdi. İnönü dediğin adam Türk ırkını silinmekten kurtardı, Erdoğan Türk ırkını silmeye çalışıyor. bu yüzden ne anlayış gösteririm ne saygı.
Türk ırkını değil türkçülük yapanları siliyor türkçülük yapmak ırkçılık gibi bir şeydir bunu istemiyor yoksa İngilizce konuşacak mısınız sorusuna ben Türkçeyle konuşacağım diyen bir adama saygısızlık yapıyorsunuz Türk bayraklarını liderlerin gözü önün de eğilip alması türkiye sevgisi bunun en büyük örneklerindendir. @kafeinsiz Tayyip erdoğan dönemin de savaş mı oldu bre cahil olsa o da savaşırdı hey Allahım ya. :D
bu yüzden kurumların başından TC ibaresi ve andımız kaldırıldı. bu yüzden Cumhuriyeti'n kurucusu Anafartalar komutanı Gazi Mareşal Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk hakkında insanları kutulaştırıp hakaretlerde bulundu. geçelim bu Erdoğan'ın Türk sevdasını. ben apolitik biriyim. benim için bütün siyasilerde kan emicidir, kravatlı katildir. bu yüzden kimse bana gelip Erdoğan hakkında ılımlı konuşmasın.
İsmet İnönü, iyi bir askerdi o açıdan rakipsiz İsmet derim. Siyasi hayatında beğenmediğim noktalar olsa da Türkiye 2. dünya savaşına girmediyse İsmet İnönü sayesindedir. Ona bu kadar haksızlık etmeniz üzücü.
giriyor zaten dunyanin destekledigi yetistirdigi dallamalari temizliyor yeterli bu ismet ulkeyi satti resimdeki gibi ataturk vefat eder etmez paraya resmini bastirdi
Şöyle bir söz vardır "Besle kargayı oysun gözünü" diye fetö bize en büyük ihaneti yaptı 2014 yılından sonra samanyolu falan kapatılınca fetöyü destekleyen hükümete beddua ederken ona katkı da bulunan chpliler var olmaya başlamıştı hatırlatırım fethullah fetö olduğu zaman siz destek verdiniz..
Ne istedinizde vermedik? Diyen kimdi? Gel artık bu hasretlik bitsin diye ağlayan kimdi? Kozmik odayı açan kimdi onlara? Türk Ordusunu hedef alan, Ergenekon ve Balyoz davalarının savcısı benim diyen kimdi? Fetö firarisi, Zekeriya Öz için heykeli dikilmesi gerekiyor diyen kimdi?
Benim yanıtımı tamamen okumamışsın sanırım neyse sen tekrar oku bakalım ne yazıyor fethullah fetö olmadığı zamandı onlar. fethullah fetö olduğu zaman siz destek verdiniz diyorum hala papağan gibi tekrarlıyorsun hataları. En büyük hata terörist olduğunu bildikten sonra destek vermektir siz de bunu yaptınız fetö olduktan sonra destek verdiniz daha darbe olmadan evvel beddualar ederken hükümete katılıyordunuz destekliyordunuz.
Hahahahaha 😂😂😂😂😂 yıllarca biz fethullahçı çete dağıtılacak diye sloganlar atarken bu sebepten bizi gözaltına alan da sizinkilerdi bizi kimse kandıramadı da, sizi kandırmayan sadece Uganda Cumhurbaşkanı oldu. 😂😂😂😂😂
Kemal kılıçdaroğlu 20 Ekim 2015 tarihinde stv nin canlı yayın konuğu oldu Türkiyenin milli güvenliğini tehdit eden bir unsur olarak fetönün Kırmızı Kitapa girmesinden sonra Kılıçdaroğlu nun STV ye çıkması fetö ye ana muhalefet liderinden gelen bir destek olarak yorumlamıştı
Ve Mahmut tanal chp milletvekiliyken bank asya ya kayyum atanmıştı.. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş kapatılan Bugün gazetesine koştu. FETÖ’nün yayın organı Bugün gazetesinin kapatılmasına karşı çıkan Yarkadaş, FETÖ’nün yanında oldu. http://www.imgim.com/barış-yarkadaş.jpg