vallahi bunaldım
Cafe kurmanın maliyeti nedir? Cafede çalışmışlardan tecrübeler
vallahi bunaldım
Bunu yapanlar genelde franchise bayiler ve kahve dünyası, kahve diyarı, caffe nero, gloria jeans vs gibi cafe zincirleri. Özel olarak ilki açılacak yeni bir cafe'de sanırım öncelikle tedarik zincirinin oluşturulması gerekiyor. Bunun için dondurulmuş ürünleri sağlayan firmalarla anlaşmanız gerekli. Elbette size büyük firmalara sağladıkları kolaylıkları sağlamazlar toplu ve büyük alımlar yapamayacağınız için. Maliyet, anlaşacağınız lojistik ve tedarikçi firmalara göre değişkenlik gösterir. Iglo, Superfresh, Feast, Ülker, Torku, Pınar gibi büyük şirketler var donmuş ürünler üreten, belki bunlarla anlaşmaya varılabilir.
Ancak 100 binin altında bir sermayeniz yoksa elinizde, iyi bir çevreye sahip değilseniz açılışı belli bir seviyede yapabilecek, hele hele de borcunuz varsa ya da borca girerek yapacaksanız hiç yapmayın derim. İstediğiniz karı elde edemediğiniz gibi bir darbe de devletten yersiniz vergi, ceza vs'lerle. Ayrıca mümkün olduğunca işlek, ancak henüz büyük firma ve cafelerce keşfedilmemiş yerlere; mesela ana caddelere paralel ve çok yakın sokaklara, nüfusun yüksek ve orta seviye ya da üzeri gelire sahip olduğu bölgelerde açmaya çalışın.
kahve dünyası bayilik vermiyor zaten franchising ödeyecek gücüm yok, ama dısarı ürün satıyor galiba.. bıraz tuzlu ürün kısmında sıkıntım var, hep donuk pasta üretimi daha yogun, tuzlu hamur işi börek dürüm ya da poğaca satan firma var mı? kar oranı bu urunlerde %25 ila 40 arasında değişiyor (firmanın kdv li bana satısı ) tabi benim vergimi düşmek lazım sanırım %8 vergi olucak yiyecekte.. ülker ve torkunun verdiği donuk ürün çeşidi nedir? çok sağolun
Bir sürü riski göze alacağına aç bir gözlemeci, sermayesi bir çuval un. Hiç olmazsa 2-3 Anadolu kadınına da ekmek parası çıkar.
Üstelik seçme un ve farklı damak tatları yakalarsan kısa zamanda popüler olursun. Afyonun haşhaşlısı, Malatya'nın kaymaklısı v.s ...evlere servisi boyutu da var.
Meşrubat ise yazın köylerde kuşburnu marmelatı ve vişne kompostusu yaptır. Bak gör sen Ankara'da meşhur olmayı.
Kendin bir konsept oluştur. Bir vizyon ve misyon belirle. Kosgep ya da Kaymakamlık sosyal yardım vakfından 15 000 tl de destek alırsın. Her düzenini bir tamam kurarsın.
elimde sinir sıkısması var 2 den fazla yufka acamıyorum valla oturup onları inceltemem ;)
Sen fastfoodcu olmak istiyorsun. İşlek bir yerde fastfood sandviç sat ama çok beklentin olmasın.
Ben senin yerinde olsam canlı müzik olan bir cafe açarım girişe 5 TL alsan bir çay içseler sana kar olur. Bi de tipi olan yakışıklı bir gitarist buldun mu tamamdır... Canlı müziği düşün derim ama fastfood zannetmiyorum tutulsun, insanlar artık mc donaldsı bile bırakmışken... Yine de seçim senin. Şimdiden hayırlısı olsun.
ama o da ayıp oluyor girişe 5 tl almak hizmet sunmadan .öyle bişey yapamam tandefcim
ya yazık ya kıyamam müşterime
canım sadece canlı müzik için gelen müşterilerden alcaksın parayı. o da akşam vakti olur zaten gündüz gelenlere normal tarife uygula :) akşam canlı müziğe gelenlerin hesabına eklersin onlar sorduklarında canlı müzik giriş ücreti artı yiyip içtikleriniz dersin. ayyy şöyle bir hayal ettim de :) elimde olsa ben de gelirdim cafene
ha dogru, ben muzık kısmını es geçmişim, çay icmek tatlı yemek icin neden 5 tl versin ki diye dusundum
Merhabalar donuk ürün dendigi zaman benim aklıma gelen şey elektrik faturaları. Elektrik faturalarını ödeyebilecegin bir mevkide olması gerekiyor. Trafo agrızaları bir ton vergi vs. ugraşamazsın. birkaç dolap neredeyse ufak bir süpermarket açtığında ödeyeceğin fatura miktarına denk gelebilir. fatura + kira dikkat etmen lazım.
bak bu aklıma gelmemıstı ,esnafla normal vatandasın elektrık faturası aynı tutardan mı oluyor? ürünler -18 ama tedbiren -28 de saklayanı da gördüm depolarına gittim
Cevap
35Cevap
ürünleri aldığın fiyat önemli...
diyelim pastayı 3 liraya mal edip servis işçiliği 1, vergi 1, kira vs 2 toplam maliyetin= 7 liraya mal ediyorsan 10 liraya satarsın...
ama sen donuk ürün diye 6 liradan alırsan o pastayı maliyetin 10 lira olur...
15 e satarım hayali kurma iş yapamazsın...
12 liraya satarsan da az iş yaparsın ve bir şey kazanamazsın...
donuk ürüncü kazanır sen debelenir durursun...
sonunda iflas edersin...
ha sen lüks bir yerdesindir... 6 ya kaliteli ürün alır 20 den satarsın... o olur... ama o durumda olduğunu sanmıyorum...
ottomanla olan yazışmalarını okudum...
senin gibi sermayesiz iş yapmaya girişip batan binlerce insan mevcut...
anladığım kadarıyla çok iyi iş yapacağın bir yer bulmuş değilsin...
en önemlisi uygun işlek iş yapılacak bir yer bulmak...
sense yar arıyorsun doğru yeri bulma şansın %10 bile değil!
doğru yeri bulmak için tecrübe lazım...
20-30 bin lirayı ben %10 kazanacağım, %90 kaybedeceğim bir kumara yatırmazdım!
kazansan bile katlamayacak paranı!
bence açma!
firmaların bana verdigi geliş fiyatını yazsam tekrar fikrini yazar mısın?
yazarım... da uzman değilim bu konuda...
ben farazi bir mantık yazdım sadece
Ben mezun olduktan sonra restoran için bir maliyet çalışması yapmıştım. Samsun Atakum'u bilen arkadaşlar vardır. Orada iskele üstü bir restoran planlamıştık. İlk açılış maliyetini 350-400 bin TL olarak hesaplamıştık.
Ancak cafe o kadar maliyetli olmaz sanırım. Bunun maliyetini hesaplamak için dükkanın maliyeti, iç dizaynı nasıl olacak, cafe için gerekli ekipmanlar (dolap, fırın vs.) neler olacak... Bunları belirlemek lazım sanırım.
kira hariç 40 bin liraya falan çıkıyor 160 mtrekare bir kafe
gider kalemleriniz neydi? bu kadar tutmaması lazım?
biz arkadaşımla hesapladık masa sandalye falan onlar kahvehane işletiyorda 12 binlira falan masa sandalye işi tutuyor sıcak su kazanı v.s bende üzerine bu kafe nin ekstra 15 -16 bin lira daha masrafı olur diye düşündüm çünkü bunun içeriye kurulması gereken ses sistemidir dolaplarıdır faan filan var reklam yapılacak broşür bastıralacak dağıttrılacak sonra 10 bin lira da vergiler falan dedim kabataslak 40 bini öyle buldum
daha ince hesaplarsak 25 e falan düşüyorda ben her zaman bu konularda maksimum neyse ona göre hareket ederim de o yüzden böyle bir hesap çıktı benim isteğim bucada tınaztepe kampusünde öğrenciye yönelik 150 ile 200 metrekare bir kafe açmak abi çok deli para kaldırıyorlar kafe sahipleri ya 40 bin öğrenci varmış bucada
Öncelikle kusura bakmayın. Yeni girdim KS ye dünden beri.
Benim gider kalemlerimden en önemlisi öncelikle bir iskele yapılması idi. Dediğim gibi iskele üstü br restoran düşünüyordum. İskelenin maliyeti de yaklaşık 20-25 bin TL tutuyordu. Onun dışında mekanın iç ve dış dizaynı için gerekli masa-sandalye, dekor unsurları, 1 adet büyük şömine, ruhsat ve şirket için gerekli açılış masrafları, mutfak malzemeleri soğutucular, fırınlar vs., muhtemelen 1 piyano, vs vs.
Yani benimkisi biraz lüks bir proje idi. Masamın çekmecesinde eskizlerim falan hala durur. Şu anki işimi kaybedersem yarın birgün muhtemelen bu işe soyunurum gibime geliyor. :)
Ancak cafe bukadar masraflı olmaz elbette. Cevapta da belirttiğim gibi nasıl bir şey düşndüğünüze bağlı olarak, maksimum 100 bin TL ile açılabilir diye düşünüyorum.
eskizleri bana yolla :) neden bu kadar maliyet cıktı kı? bence cok pahalı? binayı da mı ınsaa edecektiniz hanı olur ya kır yerinde filan
Evet binayı da kendimiz inşa edecektik. Ya denizin üstüne bir 170 metrekarelik iskele + iskelenin üstüne de 100-120 metrekarelik ahşap bir kapalı alan bir yapı. Asıl maliyeti arttıran zaten o idi. Yollarım tabi ki en kısa zamanda. Aslında siz bana düşündüğünüz şeyi bir tarif edebilirseniz size de yardımcı olabilirim maliyetler konusunda. :) Mesleğim bu zaten satınalma sorumlusuyum. Kabaca maliyetini 2-3 gün içinde söylerim sana :)
ama işte o çok pahalı tahmin etmiştim..
buradaki dukkanlar hep cok yenı ve ıclerı zaten yapılı, ışıklandırması olsun yerler olsun , duvalar vs
bir tek ürün temini ve iyi işlek bir yerde kıralama gerekiyor
Ürün temini öyle çok maliyetli olmaz dükkan kirası da ilk kirada 2-3 kira bedeli kadar bir maliyetin olur. Senin düşündüğün işin asıl maliyetini mekan dizaynı oluşturur. Onu da maksimum 20-25 bin tl ye halledersin.
ben de öyle düşünüyorum
inşallah da yapıcam fakat bu insan sirkülasyonunun yogun oldugu düşündüğüm noktalarda kiralık dükkan yok sence beklemeli miyim?
sen neredesin? istanbulda mı? eğer gerçekten yoksa bekle biraz derim. dükkan olsun da nerde olursa olsun deme bence.
evet urunler ucuz değil açıkcası özsütün fiyat aralıgında, ben evime de yakın olsun istiyorum İstanbul değil ,keşke istanbulda olsaydım
o zaman şehirde yüksek gelirli kesimin veya iş yerlerinin yoğun olduğu yerlerde bakmalısın. Ankara imiş şimdi okudum, Ankarayı pek bilmediğim için pek bişey söyleyemiyorum. Ne tarz bir cafe düşünüyorsun? Donmuş ürünler falan demişsin. Fast food yiyecek falan da mı olacak?
Ya aslında bende bir fikir var farklı birşey ama cafe değil tam olarak. Yaparım dersen onu paylaşabilirim seninle. Bi bayan için de uygun olacağını düşündüğüm birşey
Özellikli ürünleri (kendine has) olmayan işletmeler insanlar tarafından sadece merak amacıyla ziyaret edilir yani sabit müşteri tutamaz. Bu da düzenli gelir hesabı yapmada sorun olur. Sirkulasyonu fazla olan yerde ve günün belirli saatlerinde iş yapmayı düşünen cafeler ise büyük mekana ihtiyaç duyar o anki müşteriyi kaçirmayacak sekilde fizibilite faktörleri önemli
illedereel arkadaşım; burada avmde sosis satıyor adam ekmek icinde, aylık kazancı 18 bin tl.. bu nası satıyor yeri de 2 metrekare ya var ya yok? masası da yok haşlayıp ketcap mayonezle veriyor inanamazsın ben sevmem ben bile yedim
O zaman korkulacak bir şey değil demek ki közü kapalı girilir bir sektör. Her iş kurulurken ve her meslek tercihi yapılırken insanlar pik noktada olanları baz alırlar bu nedenle seçerler ama yapılan en büyük yanlış da budur zaten. Bizim de burada cafe tarzı yerimiz var yazın (6-7 ay) günlük 10.000 tl ciro yapıyor bunun %30 gider ona kalırsa.
ama dandirik bir sosisci bu -aşağılamak için demiyorum
ucuz -saglıksız bir gıda satıyor ve yerı ufacık
Şimdiden hayırlı olsun
Bnce paran varsa bankaya faizli yatır...dahada paran artsın
Dükkan kirası
Dekorasyon parası
Gıda sattığın için özel belgeler alıcan
Vergi Levhası parası,
Ticaret odası parası
Hergün günlük malzemelere para harcıycan
Açılış yapacaksın kendini tanıtmak için
en az 6.000 TL gözden çıkar daha çok detay çıkar..
günlük malzemeler ne? donuk ürünler 6 ay civarı derin dondurucuda muhafaza ediliyor çay kahve vs ile yürümez mi? donuk dürüm bile var .. ısıtıp veriyorsun ..son fikriniz nedir?
peki donuk ürünün neyi hijyenik olucak zaten izinle üretilip satısa sunulmuyor mu?başka ürün ne?ne olabilir mesela aklıma bişey gelmedi
ama bunlar -18 dolapta olunca zaten ambalajlı, dolapta durcak bişey olmasa gerek?
anladıgım kadarıyla, hata olmasa bile para almak icin ceza yazılıyor oyle mı?
napsam bilmiyorum ki böyle de geçim olmuyor
Ben çok anlamam ama şöyle derler. bir dükkan açarken en az 5 senenin masrafını biriktirmen gerekmiş. sonuçta büyük bir iş bu. o yüzden maddi açıdan iyi olmalısın birikimin sağlam olmalı :)
evet ilk 6 ay kazandıgın paraya dokunmaman lazımmıs
Keyifli ama stresli bir iş. Gıda hiçbirşeye benzemez. Donmuş ürünlerle kimseyi memnun edemezsin. Ellerinle ayran limonata yap onu bile beğenmeyen insanları memnun etmek donuk ürünlerle çooooook zor. bir daha düşün derim
merhabalar, teşekkür ederim
özsüt de diğer markalar da donuk urunle çalışıyor ben ondan sıkayet duymadım ama tek korkum kazandıgımı harcayıp ilerleyememek
Her işte risk vardır:)
Aynen.
Donuk Olmaz Ya.Millet Yanaşmaz.Birde Maliyeti Fazla Mesela Ben Adanadayım Kopmle Satın Almaya Kalkışsan.750-1 Trilyon Arası.Ama Kiralayamaya Kalkışsan Yıllık 30-40 Bin Arası.
regular ama şu an birçok marka böyle çalışıyor, donuk oldugunu söylemiyor ki? fabrikalarda üretilen, üst düzey hijyen şartlarında hazırlanmış, katkı maddesi, gdolu ürün, fruktoz glikoz şurubu içermeyen markalarla görüştüm, derin dondurucudan çıkarıyorsun buzdolabında 4 dereceye geliyor servise hazır özsüt de böyle çalışıyor bilen var mı?
regular ürünü fabrikada butik pasta gibi üretiyorlar aynen ev yapımı gibi, ama -40 derecede donduruyorlar, 6 ay içinde tüketilmeli ,-18 derecede muhafaza ediyorsun sağlıklı güzel ürünler ben napim yani dükkanda gözleme acmak ya da millete ev yemegı sunma sansım yok artık hepimiz hazır bazı gıdaları tuketıyoruz en büyükler bile donuk ürün satıyor marka olarak ama soylemıyorlar
bir yer buldum kirası 600 civarı -40 mt var arkada bir kısmı daha var dukkanın sanırım wc var ve bir fırın konabilir zaten urunler ısıtılıp sunuluyor, üstünde lise (klasik ve anadolu lisesi birlikte) erkek öğrenci yurdu, 500 mt mesafede de başka lise var ailem kız basına seni orda rahat bırakmazlar diyor ne yapabilirler ki?
orada yiyecek satan yer yok, araba tamircisi, mobilya dukkanları, okul, oto parçacısı, o tarz yerler var
sen korkmadan ac.ezdirmeyiz seni kusa kurda.
sağol :)
18 yıldır gıda dayım cafe restaurant 12 yıldırda işletmeciyim
sorularım var ;)
1- açacağın şehir semt neresi
2- sadece kafe mi cafe rest. paket olacak mı
3- aklında kaç mt2 yer var
merhaba; hayır paket servisi şu an yapamam ben ve kardeşim çalışacagız
ankara keçiörende düşünüyorum
restaurant olmayacak ,tecrübem bilgim, imkanım yetmez şu an restaurant için ufak başlamak istiyorum
avmlere sordum, yer yok diyorlar bu mumkun mu? ve hukuk sitelerinde avmlerin çok ağır sartnameler imzalattıkları yazıyor cadde üzeri düşündüm sanırım ufak olsa daha iyi fikriniz nedir?
saygılar teşekkürler
istanbul için konuşayım ortalama bir potansiyeli olan avm de yani aylık 1,5 milyon müşteri girişi olan gibi, 25 mt2 dükkan 9000- 12000 dolar civarında kirası ve sözleşmelere uymak zorundasın belli bir saatten sonra izinsiz temizliğe bile kalamamak gibi elektrik su doğalgaz vs tarzı şeyleri onların himayesinde almak gibi vs vs vs yaz yaz bitmez kısaca söylüyorum güzel bir semtte sizin orayı bilmiyorum buraya göre 100-250 mt2 dükkan 3000-50000 tl arasında kirası değişiyor gıdada şu avantaj
bence de girmeyelim avm ye, siz donuk ürün pazarını biliyor musunuz? sizin sattıgınız urunler kendı uretımınız mıydı? burada kiralar dükkan icin 1,500(66 mt ) tl ile, 6000 tl (210 metrekare )arası değişiyor avm gibi aynen fiyatları, ama en azından işim yürümezse çıkamaz mıyım dükkandan? avm ler den kaçış olmaz diyorlar, bir sürü tazminat yüklüyorlarmış dogru mu bu?
evet sözleşmeye uyman lazım en az 1 yıllık yapılıyor 1 yıl içinde çıkamazsın çıksan bile kirasını peşin ödersin kalan ayların dahi.
sizin orada kiralar ucuzmuş. tabi kazanç da ona göredir burada en düşük aylık 45 bin ciro yapsan %38 cost la temizinden 30 bin kalır sana...
ben hep kurumsal da işletmecilik yaptığım için donuk her yerde kullanılıyor şuanda neredeyse donuk kullanılmayan ürün yok. hem skt si uzun oluyor hem daha avantajlı
size ulasmak istiyorum ama nasıl? rahatsız etmem eğitimli terbiyeli bir insanım
yazamadım seviyeni filan olması gerekıyor dedi mesaj gonderemedim
bursa uludağ üniversitesi nin bulunduğpu bir yerleşke var adı görükle orada bir cafe var yazın aylık bir milyon lira ciro yapmış abim uludağda okuyor bu yıl yaz okuluna kalmıştı hatta cafe nin adınıda vereyim ada kafe
filozof, ankarada taşfırın diye bir yer var ekmek ve pasta uretıyor bır de serbetli tatlı, bunlar masa koymuyor dırek satıs ve uretım
ben üretmiycem hazır alıcam; ürünler donuk, 3-6 saat once derin dondurucucan buzdolabına alıyorsun hazır oluyor bir kısım ürün ise 5-6 dk pişirmeye ihtiyac duyuyor önpişirilmiş ve dondurulmus dürüm sandvic vs bunlar, masa koymasam sıfr satıs olsa, bir tek fırına ihtiyacım var
sen buradakilere bakma hanımefendi buradaki embesiller daha kişisel gelişimini tamamlayamayan kıskanç mahluklar her zaman kendi doğru bildiğini yap herkesi dinle herşeyi araştır değerlendir sonra git yine kendi doğru bildiğini yap
mesaj sıgmadı, oncekı yorumumun devamıdır, bır tek fırına ıhtıyacım var 5-6 dk zaten pişrilmiş olan şeyi ısıtıp vericem, taş fırında masa sandalye yok, servis işine girmek istemiyorum garson lazım ben de ıdare edemem kasaya kım bakcak? kızkardesim var gerci ama yine de düşündügüm yer işlek baş edemeyiz ...malıyetten hazırlama- hammadde alma, servis vs yi düşelim şimdi fikrin nedir? bir de buradaki dukkanlar hep yepyeni içleri alçı sıva kombili , ürünler -18 dikey dolaplarda durucak raf olmaz
taşfırın dan bahsetmişsin.keçiörendeki taşfırın gibi bir yer açabilirsen çook iii olur
arkadaşım diyor ki, mutlaka masa ve servis olmalı.. self servis olsa sizce nasıl olur? arkadaşlar şu prenses modeli naif mobilyaların adı nedir? hanı ınce ayaklı beyaz böyle masalsı mobilyalar, link verebiliyor muyuz?
Senin gözünü çok korkmuş bence. Biraz sosyal fobilerin oluşmuş , ceza meza hikaye hepsinin de çözümü var.
Bence niyetin varsa hemen gir ;)
sagol ya, vallahi depresyona girdim bir iş yapmak lazım yani geçim oluyor mu trilyonun bile olsa biter ,korkuyorum ama mecburum ya batcaz ya cıkcaz allah kerim
cok iyi dusunmelisin dukkan acmak kolay ama isletmek cok zordur haftanin 7 gunu calisa bilecekmisin hic bos vaktin olmuyacak devamli sitres bir ay kar yaparsin obur ay zarar ben ayni sikintilari yasiyorum yurt disindayim kendime ait dukkanim var bu yuzunden 7 yildir turkiyeye gelemedim
Bu ne ya herkes çok olumsuz cevaplar vermiş. Bende cafe açmayı hayal ediyorum :(
dimi babende :) gel kafa kafaya verip beyin fırtınası olusturalım hiç olmazsa değerlendirmelerimizden yeni fikirler çıkar
bu sekilde tutunamazsin senin gibi cok var zira donuk pasta ile doneri insanlar kendileride alip yapabilir oyle degil mi? sen ne servis yapiyorsun ki sana para odesinler? bir dusun bakalim
merhaba happygirl, teşekkürler yorumun için ama dışarıda aç dolaşan insan du bir evime gidim donuk pastayı cözdüreyim sonra yerim demiyor açken ben ben değilim diyor satandan alıyor :) ben de alıyorum çünkü vakit nakittir karnımı doyurmak icin ya da bir tatlı yemek için eve gitmeyi bekleyen çok azdır ,ha o huyda insan da coktur ama genel oyle degil bence ne dersin?
emin ol ki simdi ki krizde insanlar asla kolay kolay disarda yemezler :) yeselerde bu nadir . yani demek istedigim iyi dusun . seninle ayni fiyati isteyip kendi elleriyle yapip tazecik satanlar var . simdi musteri seni mi tercih eder onu mu?
temel tuketım asla durmaz
bu hayellerle atilan cok oldu ama hep husran dikkatli ol derim :)
aslında güzel bir yede kafe acmak heleki içnde küçük eskitme bir ağaç kütüphane koyup insanların kitap okuyarak nargile ve kahve içme keyfini sağlamak güzel bir iş ama işletme olayın bilmiyorum
Yokta ondan basetmiyoruz :d Bankaya faizli yatır :D en iyi kazanç Risk yok.
sen girişimci olamassın girimciliğin ilk ve temel kuralı risk almaktır o yüzden sadece cesur insanlar girişimci olur
yahu öyle bir nakitim yok bir de faize karşıyım haram haram o ne öyle, ben yapamam faiz filan acımdan ölürüm daha iyi
ya kardeş ne cezası ya, neden ceza yazıyorlar ki? franchising vermiyor benım gorustugum yerler ancak urun satısı var, dondurmada %25 kar sandviclerde %40-50 civarı kar var (benim ödeyeceğim kar haric ) cok mu zarar edilir sence? ne gibi ceza yazıyorlar yanı haksız yere mi?
arkadaşım insanalrın hevesini kırmadan ve umutsuzluk vermeden defol git şuradan evet ben çok biliyorum lan var mıbi diyeceğin 180 kişilik salonda işkurdan iki adam iş ve çalışma hayatı konusunda seminer veriyordur ileride kendi işini kurmak isteyenelr el kaldırsın dedi bende ikinci sıradaydım elimi kaldırdım adam beş saniye sonra koskoca salonda sadece bir kişimi dedi işte girişimcinin farkı o bir kişi iş yeri kurar 179 kişi işçisi olur oaly bundan ibaret
eyvallah :D
ne kadar paran var cok güzel büyük bir yer acmak istiyosan en az 4 trilyon lazım
4 trılyonum olsa çeker giderim buradan geçim derdi olmasa kim iş kurar öyle zengin biri değilim kredi alıcam
krediyle ypaarsına anca o zmn cafe işi zor biras cok fazla masraf lazım cafeye unut yani
6 trilyona adam süt fabrikası- pasta süt ürünü üreten fabrika kurmus
ne 4 trilyonu?
ya ben kafe calıştırıyorum mekyanın icriye yapyıgım pata 1 trilyondu sahilde
anlamadım mesajınızı, icriye ve pata nedir?
dekarosyon
Eğer bir sermayen varsa böyle bir işe girip kendini riske atma devlet sürekli yeni kanun çıkarıyor tutmazsa felan batarsın diyim ama illa açıcam diyosan dükkanın senin olduğunu düşünürsek bir 40 bin gider
askerde donuk tost, pizza tost, lahmacun, pide vs. yemekten gına gelmişti :)
ciddi misiniz? ama ısıtıp vermiyorlar mı? donuktan kastınız soguk olması mı yoksa lezzetli mi değil bu ürünler ben sahsen hiç yemedim o yüzden
kardeş, siz de anneninizin böreklerini mi arıyordunuz askerde :) elbette öyle olucak madem lezzetliydi beni karamsarlıga itmeyin lütfen
marka hatırlıyor musunuz? donuk simit hiç duydunuz mu? acaba hamur mu ön pişirilmiş simit mi bunlar
çok teşekkürler bakacağım
Cafe kurmanın en büyük maliyeti kira +dekorasyon+iç malzeme bulunduğun ile bölgeye göre değişir buradan bişey söylemek imkansızdır hiç fiyata aldanma burada deninler gibi değildir
conaxx belirlediğim bölgede dükkanlar nerdeyse hepsi içi yeni yapılmış ,alçı sıvalı kombisi olan, yeni dükkanlar, belki dekorasyona gerek kalmayacak
tek korkum batmak
hayır rısk alırım, ben sadece bu işle ugrasmıs ,işletme eğitimi almıs herkesin fikirlerini tecrubelerini duymak istiyorum batmaktan korkan zaten bunu dusunmez cok sagol
bende ankaradayım bahçelievlerde oturuyorum.birliikte açalımmmı? sen nerde açmak istiyorsun?bizim buralarda dükkan kiraları pahalı.sermayen varmı?
nasıl ulasabılırım size? durustluk ve insancıl olmak benim için çok önemli-para kazanmaktan ve işyeri sahibi olmaktan da, ortak değerlerimiz varsa neden olmasın
yarın buluşalım ozaman siz nerde oturuyorsunuz? ben zaten geçici olarak yapmak istiyorum bu işi asıl amacım para kazanmak değil kendimi test etmek.amacım para kazanmak olsa içkili cafe açardım.
engüzel kısmıda cafeye eleman almak.bisürü kişiden eniyi kalplilerini seçmek.seçeceğimiz elemanımız çok iyi olcak bir aile gibi olucaz.haklarınıda yemicez iş yapamasak bile maaşlarını hep ödücez
ne denemesi anlamadım bişey
hey oyalama beni.sen is kurmaktan vazmi gectin? bence simit cafe veya tostcu giii bisey acalim once.hic degilse fazla maliyetli olmaz.yarin yani bugunn pazar gunu yani bulusalim.sen nerde oturuyorsun? ben aslinda bahcelide acmak istiyorum.k.orende mamakta falan itiyle kopuguyla ugrasmak zor olur.istersen cigkoftecide acarbiliriz.once ufaktan baslayalim.1 yil sonra gelistiririz nasilsa.bide dondurulmus seyler lezzetli olmaz kimse yemez.
donuk ürün fikri benim kafama yatmadı. oraya anca ucuzcu, fast foodcu öğrenciler gelir. aklı başında adam donuk ürün satan bir yere sürekli gelmez. yeri ve iç mimariyi buna göre düzenleyin bari..
ama şu an sektör böyle çalısıyor özsüt de kahve dunyası da dahil
bende izmirde bir cafe açmayı planlıyorum sadece öğrenciye yönelikiçinde aylık dergiler falan öyle çay falan aşırı pahalı olmayan bir cafe
bu konu hakkında ciddi arge çalışması yapmalısın, bu işi yapnlarla görüşmelisin
istanbulda olsaydın keşke, eşimle ortak olurdunuz
ben bu sektör icindeyim agaoğlu ahcıyım simdi ekle beni yardımcı olurum kardesim.
kardeş ben cafe açmayı düşünüyorum seneye veya 2016 da bu iş hakkında bilgin var mınormal cafe hakkında
iyi bir muhitte ve sıcak şeylerde olabilir. neden illa donuk.
otantik mekan aç oturması zaman ister ama sonuç iy olur doğal ürün kullanmaya çalış artık insanlar doğal şeyler arıyor
Ne kadar sermayen var
işi kaç kişi yürütcen
Nerede acıcan
Neler satmayı düşünüyorsun tam olarak
Bence girme derim elinde güzel sermayen yoksa
Maliyet bilmem de açarsan geliriz :)
çok teşekkürler saygılar
donuk ne be:) Donmuş de şuna..
donmuş denmiyor sektörel ismi donuk ,sağol
yerim öyle sektörü :D
Ortak lazım mi ? Nasıl birsey açmayı düşünüyorsun? Hangi semte
İSTANBULDA OLSAYDIN ORTAK OLABİLİRDİK
ben seninle artık hiç konusmam yazma
Ben donuk pasta ureticisiyim en taze pasta donuk pasta dır
Ay allahım y. Nasıl bir kafa var sende olumlu bakıyorum fikri deneyim olam. Varmı yazmış biee olanlar zaten yazdın körmüsün şu soruyuda güncelleme artık
seviyeni belli ediyorsun 2. üyeliğinden yorum yazarak
güncellerim ya da güncellemem senin babanın ciftliği mi istedigimi yaparım istemeyen okumaz
hakarete devam edersen savcılıkta beden yaşımı da zeka yaşımı da görürsün
şehir olarak bir yer söylemedin ki fikir verelim
Ortak lazım mi die sormustum
merhaba onur dusunmuyorum acıkcası teşekkürler
1 trilyon civar
kurtuluş caddesinde aç
ankaranın neresi
baska guncelleme hakkin var mi:)
olsun ya da olmasın yazarım sana ne oluyor kı? bır fıkrın varsa gel yaz
gereksiz konusmalara tahammulum yok
hayati bir şakasi gibisin:)
yaptıgın ayıp git buradan