Tesettürlü ve üniversiteli bir genç kızım. Tesettürün amacının dikkat çekmemek olduğunu biliyorum. Feracelerimin renklerini ve bedenlerini ona göre ayarlıyorum. Ama modelleri konusunda şüphelerim var. Bu tarz feraceler giyiyorum sizce renkleri ve modelleri dikkat cekiyor mu?
Ferace'nin kaynağı köylerde tarlada uğraşan kadınların kendi giysileri kirlenmesin diye çalışırken giydiği siyah mantomsu giysidir , adı da " Yeldirme" dir.
Kent yerinde toprak görmeyen biri olarak vitrinlerde aslında bir yeldirme'nin rengine karar veremiyorsun.
Gelelim din açısına. İnancına göre dikkat çekmemekse amacın, bu yeldirmelerin hepsi bir moda akımı ve özendirici de dönüp baktırıcı da , kesinlikle bunları hiç kullanmamış bayanlardan çok daha fazla dikkat çekersin.
Diğer yandan her ne kadar mevzuya uygun dikim gibi görünse de bir şekli yok , evrensel anlamda bir örtünme değil , bir klan yani belli bir inancın aşırı ve simgesel tarzı. İslama göre de bu tür giyimin anlamı yok, zira bu tür abartmalar kasıtlı ve siyasi olarak üretildi ve " Allah için " kulpu da takıldı. Birileri bunu pompalayan kesim için " kandırıldık " diyerek kendini kenara çekti ama , kandıranların aşıladığı biçimsellik nedense devam ediyor.
Bu konuları anlamak istiyorsanız Şule Yüksel Şenler ve Gerhard Scheer isimlerini nette ve youtube da aratın okuyun dinleyin.
Ya da gözünüzü kulağınızı kapatın devam edin.. Kendi seçiminiz...
Gorusunuz de haklisiniz ama eksik biliyorsunuz bence. Tesettur tek tip degildir. Bana bakan insanda sehvet uyandirmasin yeter. Hakli oldugunuz noktaysa su belki modaya uymadan daha anlamli sekilde ortunebilirdim. Ayrica ortum beynimi de gozumu de kapatmiyor. Tam tersi ufkumu aciyor kulturlu biri oldugum konusunda da supheleriniz olmasin
Yazım tarzından kültür konusunda edinimin yüksek olduğu zaten aşikardı, sözlerimde buna dair bir hadsizlik olmamasına da çok dikkat ettim. Eminim ki bunu olumlayan ya da reddeden bir çok yazı gözlerinizin şahit olduğu şeyler. Şehvet uyandırmasına gelince , samimi olarak ksöylemeliyim ki ferace türü elbiseler ve yürüyüşten oluşan rüzgarın dahi azizliği ters orantılı çalışıyor ve özellikle modevist dikimlerde "bıyıkaltından" deyimine uygun bir kadın yapısı ve hatta iç giyim izlerini dışa vuruyor. Kumaşın inceliği zaten bundan korunmayı da fizik anlamında olanaksız kılıyor. Bu nedenlerle , ferace o sakınılanları göze adeta sokuyor ve bu kadar ihtimam da boşa gidiyor. Keza , bunları hiç giymeyen bildiğimiz pantolon dökümlü gömlek bluz kullanan bir bayan farkedilemiyor bile , zira ne renk cümbüşü ne de gizlenmiş kışkırtıcılık bulunmuyor. Ne geçti ise eline onu üstüne geçirmiş edası , bir kızı görünmez yapabilir.
Diğer yandan, açık ya da örtülü ama tesettürsüz bir bayan hiç görmedim...
İnanç ister İslamdan ister Musevilerden ister Hristiyanlardan ister Budistlerden ister Shiwa hatta Shinto veya başka dinlerden olsun ; inançtır ve ona inananın en yüce doğrusudur. Buraya kadar kimse bir şey söyleme hakkına sahip değil, anlamakla yükümlüdür. Ancak bunlardan biri diğerlerine üstün gelmeye kalkıp bir de siyasi akıma da girerse o zaman kuralları da dahil bütün olarak direnç görür ki, bizde İslamın son 40 yılı budur, 1360 yılı yansıtmıyor. Şu anki aşırı telaş örtünme de maksatlı Kuran tercümelerine dayandırılarak yaratıldı. Son anda Humeyni tipi darbe engellendi ama, onların soktuğu biçimler neden devam ediyor o karışık. Üstüne de modalaştırıp özendirilmesi de cabası. Önce verdiğim isimleri araştırırsan konunun gerçeğine ulaşacaksındır. Örtülü ya da açık ama bütün kadınlar yeryüzündeki en saygıdeğer varlıklardır, çekiştirilmesi kadar büyük bir ayıp olamaz..
Yavrum sen burda foto paylaşarak zağten maksadını belli ettin şunuda unutma erkekler soyunmuş bayanı okadar tercih etmez kendi elleriyle soymayı daha çok tercih eder senin giyim tarzıyın vede duruşuyum tesettürle ilgisi yok
Gülüm günümüzdeki teseddürlü bayanlar neden açıklardan daha çok ilgimizi çekiyor bu soruyu kendinize sorun vede şu anda teseddürü kullanan bayanların yüzde sekseni yakıştığı için kullanıyor
Bak gülüm tesettürlü bir bayana herzaman saygısı olan birisiyim dönüyoruz butarafa antalyada yaşıyorum ama muhavezekar bir ailenin çocuğuyum ailem kapalıdır ama etrağfa bakınca teseddürlü bayanlara saygım her geçen gün azalmaya başladı
Bende senin gibiyim ve tarzlarımız cidden aynı bu modelleri beğeniyorum ama 3. De hatlar belli onu alma derim benim ondan var ama bana bol oluyor hatlarımı belli etmiyor ama cok yakışan bir arkadaşım da var ondan çok güzel duruyor ama işte çok dikkat çekiyor onu alma derim
Tesettür demek vücudunun hiç bir yerinin belli olmaması demektir bunu biliyorsun şimdi ben sana soruyorum senin hiçbir yerin belli oluyor mu tesettüre girince? Gönlün rahat mı? Rabbime karşı olan görevini yaptığından emin misin?
Evet beden konusunda icim rahat cok sukur ama modeller ve renk konusunda pek rahat edemiyorum sanki siyah haricinde butun renkler dikkat celiyor gibi hissediyorum
Zihniyeti kötü olan her daim bakacaktır, senin dikkat çekmen değil mesele. Mesele, erkeğin sapıklığı. Çıplak da gezse bakmayacaklar var, lüzumu yok o yüzden. Böyle giyin veya çarşafa gir fark etmiyor.
Ferace ok ama başörtüsü problem makyaj da. Ayrıca. Nasıl ki dekolte fantazisi olan erkek varsa ferace kapalı fantazisi olan var. Onlar daha saplantılı. Bir de gizli olan merak uyandırıcı
4 ve 5. fotoğraflardaki feraceler hoş değil. Biraz dikkat çekici. Ayrıca inşallah makyaj yapmıyorsundur ve başını deve hörgücü modeli ile örtmüyorsundur
Iyi gibi guzel kizsan giyinmesini biliyor der yazabilirim ama biraz daha canli renkler olmali daha sevimli gostermeli agirbasliliktan cok bence. O yuzden siyah renke o parlak mavi hosuma gitti
Tesettür bazıları için her türlü dikkat çekici oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gayet hoş Bedene oturmuyor Millet tüm bedene oturan şeyler giyip kemer takıp kafasını da kabartıp öyle kapalıyım deyip geziyor ki çok fazla dikkat çekiyor Senin gösterdiğin örnekler güzel 👍
En İyi Cevaplar