diyelim ki evlendiniz çocuğunuz olmuyor,evlatlık edinir miydiniz?
Edinirim
Edinmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
evlat edinmek islama göre sakıncalıdır cünkü evlat aldıgımız cocukla erkek diyelim ben karım nikah düşebilir hiçbir sakınca yoktur bildiğim kadarıyla ayet te vardı.
Evlat edinmek
Sual: Çocuğu olmayan bir bayanım. Evlatlık almak istiyorum. Nasıl yapayım?
CEVAP
Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz.
Yahut, aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz.
Kız bebek alınca da, beyinizin kız kardeşlerinden biri veya kardeşlerinin hanımlarından biri emzirirse, beyinizin yeğeni olacağı için ona yabancı olmaz.
ne kadar iğrenç bir düşünce. küçük kız çocuklarından bile tahrik olup kapatan pedofili araplardan ne beklenir. evlat o evlat!
malmısın sen ya bunlar büyüdükten sonra bununla ilgili ayetler ateist git buradan cevap falan verme
Ben böyle bir şeyin nasıl düşünülebileceğine aklım almıyor.Evlat alınca özden zerre kadar ayrılırsa bence büyük günah.
burda ne kadar gerzek var pedofili diyen arkadas o kız 25 ine geldiğinnde sen 50 olacaksın ve nikah düşer
kuranda belirtilmiş ac oku o zaman BÜYÜNCE diyorzu anladınız cahiller islam dini arapların değil tüm insanların ateistler lütfen muhatap olmasın
edinmem büyüyünce nikah düşebilir
çocuğunla evlenirsin artık. sübyancı.
Neden olmasın ki. Doğurmak değil doyurmaktır önemli olan. Çocuğun olmuyosa istedğin halde edinmemenin nasıl bir açıklaması olabilir ki. Ne kadar geri kafalı yobazlar var, başkasının erkek çocuğu meme ememezmiş. İçiniz pis sizin. Ufacık bebeğin annesi babası ölmüş, ya da terkedilmiş onun hayatı yurtlarda değil sıcacık bir yuvada geçecek düşünsene... Benim bir arkadaşım evlatlık, annesi bunu 2 sene önce psikolog yardımıyla anlattı. Sürekli kavga ediyorlar, bunun anlatılmaması gerek bence. Kulağımla duyuyorum en ufak şeyde kadın kızına ben seni almasam sürüncektin vs. gibi laflar kullanıyor, kızın gidecek yeri yok, ağlıyor bana anlatıyor, evlenip gitmeyi bekliyor. İleride yüzüne vurulmayacaksa bence çok iyi bir yol...
çocuğum olsa da edinmeyi düşünüyordum bir zamanlar...
ama bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil eşimle ortak vermemiz gerek tabikide..
Cevap
24Cevap
tüm tedavi yollarını (tüp bebek dahil) denedikten sonra eğer olmuyorsa tabii ki şirin mi şirin bir yavrucağı evlat edinirim :)
evlatlık edınmek ıcın bazı sartlar vardır..medenı hukugun alt dalı aıle hukugunda yapay hısımlık bagabında anlatıgı evlatlık ılıskısı ıcın bellı sartlar one surer... bunlardan bırı evlatlıktan 18 yas buyuk olmak dıgerı en az 5 yıldır evlı olmak dıgerı cocukla en az 1 yıl yasamak olmak..yanı su an ıcın sadece bu evlatlık ısını dusunursun .edınmek ıcın bu sartların gerceklesmesı gerekır yoksa avucunu yalarsın
edinmem o çocuğun piskolojisi ileride nasıl olur kim bilir eşinize ve size haram.. ama tabiki yardımlarımı esirgemem..
gerekli tedavilerden sonra hala olmuyorsa evlatlık edinirim tbkı koruyucu aıle de olabılırım evlat edınemıyorsam...
Konuyu etraflıca konuşuruz, kesin bir karara varmışsak eşimle birlikte bir çocuğu evlat edinebiliriz tabii ki.
Doğanın kanununa uyaraktan, soyumu devam ettirmek için ürüyorum.
Çocuğum olmadığı taktirde, bir başkasının çocuğunu evlat edinmem.
edenirim tabiki :)
benim kendi çocuğum olsa bile korucu aile kapsamında çocuk sahiplenmek isterim. aklımda hep yapıcam inşallah.
Allah mecbur bırakmasın da kendi çocuğum olmazsa edinirim ancak.
Su hayatda en cok isdedim sey anne olmak o duyguyu tatmak allahim isteyen herkese nasip ettsin ama eyer cocum hic olmasa seve seve evlat edinirim
Edinmem çünkü çocukları sevmem belki kendi çocuğum olsa ona ayrı bir sevgi duyarım ama başkasının çocuğuna olmaz
evet. hatta şuan bir çocuğa koruyucu annelik yapıyorum. henüz yaşım tutmadığı için evlatlık edinemedim maalesef ama çok değil 5 sene sonra o da olcak :)
çocuğumuz olmuyor diye bunu yapmak bana göre etik değil çocuğumuz varken de neden bir kimsesize kimse olmayalım ki ?
Elbetteki edinirim.. İnsan şefkat duygusunu gösterebilmeli.. Evlilik o Zaman daha kolaylaşır :)
Çok kiloluyum 50 kilo fazlalığım var haliyle bayanlar bakmıyor.O yüzden evlenme şansım yok gibi
YAşlanınca nolcak diyorum kendime sürünerek ölmektense en azında bana destek olacak bir evlat olur diyorum o yüzden evlatlık alıcam
herkesin bir kısmeti vardır.
Eğer eşimde hem fikir olursa edinirim tabiiki neden edinmeyeyim.
çocuğum olmuyorsa evet isterdim...
evlenirsem çocuğum olmuycak, edinebiliriz..
Edinirim demeyeyim ; edinebilirim .
Allah nasip etmiyorsa vardır hikmeti.
Ediniriz.
Genel olarak çocuk istemiyorum
Edinirim normal birşey ama çocuk sevmem pek
Evet çok istiyorum hatta.
imkanım olursa 2 tane düşünüyorum
çocuğum olmayınca düşünürüm bunları
yalan atmanın alemi yok edinmem heralde.
olan cocuklarımı bagıslarım ben
edinmem :) ama evlat okuturum
yok yok yok.sen edinirmsin :)
edinirim ben :)
o zaman beni nüfusuna alsana :))
Heralde bilmiyorum galiba belki
Kesinlikle evet...
Edinirim elbette.
Edinirim.
:)
edinirdim herhalde
Edinmem.